(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХАОС У ГАЗИ: Нетањаху прекинуо посету Паризу! Има мртвих и рањених

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HAOS U GAZI: Netanjahu prekinuo posetu Parizu! Ima mrtvih i ranjenih

12 novembra 2018

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu skratio je posetu Parizu i krenuo u Izrael nakon izbijanja nasilja duž granice sa Pojasom Gaze.

To je objavio neimenovani Netanijahuov portparol, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su, prema lekarskim i izvorima iz Hamasa, koji je dominantan u Pojasu Gaze, izraelske snage ubile najmanje šest Palestinaca u toj enklavi, a da su rakete ispaljene na izraelska naselja duž granice.

Prethodno su palestinski zvaničnici objavili da su izraelske bezbednosne snage ubile komandanta Hamasa u Pojasu Gaze.

Oni su rekli da je na nekoliko pripadnika Hamasa pucano iz automobila u prolazu. Lokalni očevici takođe su naveli da su izraelski avioni ispalili više od 20 raketa u zoni gde se dogodio incident.

Izraelska vojska izdala je kratko saopštenje u kome navodi da je tokom operativnih aktivnosti izraelskih odbrambenih snaga u Pojasu Gaze došlo do razmene vatre.

Izrael: Letovi preusmereni; Hamas: Atentat iz civilnog vozila

Portparol izraelskih aerodromskih vlasti Ofer Lefler izjavio je da su promenjena pojedina sletanja i poletanja aviona na i sa Međunarodnog aerodroma „Ben Gurion“ koji može da bude u dometu raketa palestinskih ekstremista u Pojasu Gaze, a organizacija Hamas koja dominira tom enklavom objavila je da su izraelske snage ubile jednog od njenih komandanata tako što su ušle civilnim vozilom u Pojas Gaze.

AP navodi da je Hamas izneo detalje o iznenadnom nasilju koje je večeras izbilo između Izraela i ekstremista u Pojasu Gaze baš u trenutku kada je delovalo da dve strane smanjuju sukobe koje su vodili mesecima.

U saopštenju Hamasa je navedeno da su pripadnici ove organizacije nakon ubistva njihovog komandanta jurili vozilo iz kojeg je pucano, što je pokrenulo izraelske vazdušne udare u kojima je stradalo još pet ekstremista.

(Tanjug)

 

KOMENTARIJedan komentar

  1. Deda Micko says:

    Palestinci su "ekstremisti", a Izraelci su kulturni fašisti. Kuku lele, će se tabaju narednih hiljadu godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *