(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОБЈАВЉЕНИ ЈЕЗИВИ СНИМЦИ: Овако је изведен напад на руску војску

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OBJAVLJENI JEZIVI SNIMCI: Ovako je izveden napad na rusku vojsku

22 jula 2020

Ruska i turska vojska su u više navrata sprovodile (i dalje sprovode) zajedničke vojne patrole kroz pokrajinu Idlib – sedište sirijske Al Kaide. Da je reč o veoma opasnom mestu ne samo za ruske, već i za turske vojnike, najbolje pokazuju kamerom načinjeni snimci.

Džihadisti su se u više navrata, zbog prisustva turskog vojnog osoblja ustezali da jače napadnu na zajedničku tursko-rusku patrolu, ali kako je vreme odmicalo, tako su napadi postajali sve jači, pa se sada izvode organizovano uz korišćenje eksplozivnih sredstava, mina, raketa ili dronova.Da podsetimo, poslednjim dogovorom o prekidu vatre između predsednika Rusije i Turske, u Moskvi, odlučeno je da se uspostave zajedničke vojne patrole turskih i ruskih snaga u pokrajini Idlib na severozapadu Sirije.

Dogovorom je bilo predviđeno da vojne patrole zajedno patroliraju strateški važnim autoputem M-4 koji prolazi kroz pokrajinu i grad Idlib i koji povezuje mediteranski grad Latakiju na zapadu zemlje sa dalekom Hasakom na sirijskom severoistoku.

U Idlibu se trenutno vode sporadični sukobi između raznih međusobno suprotstavljenih frakcija Al Kaide, Hajat Tahrir al Šama, Huras al Dina, ćelija Islamske države, snaga Turkestanske islamske partije i snaga TSFA koje podržava Turska.

Oko Idliba sirijska vojska gomila trupe i sprema se za predstojeću ofanzivu. S vremena na vreme dolazi do razmene artiljerijske vatre između snaga gore pomenutih militanata i snaga Sirijske arapske vojske (SAA) na liniji fronta, ali za sada nijedna strana ne preduzima bitnije akcije.

Rusija je u više navrata tokom juna i jula meseca slala naoružanje i opremu sirijskim snagama velikim transportnim brodovima kroz Bosfor.

Pretpostavlja se da se radi o borbenim vozilima i tenkovima, artiljeriskom oružju, ali i o municiji koja je od velikog značaja za Damask kako bi se pripremio za ono što može da usledi u skorije vreme.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Sramota je koliko je Putin unakazio Rusiju.

  • Istina says:

   Tako zbori onaj ko u lobanji umjesto mozga ima govna..

   • Jedan tamo says:

    Bravo za komentar!

  • S-500 na Zg says:

   I Meggle vam odlazi iz KROmanjonije u Srbiju. Vasi "prijatelji" nemci ;-)

  • Legionar says:

   Celom svetu, pa u neprijateljima Rusije je jasno da je Putin spasao Rusiju, u poslednji minut se pojavio, inače bi prošli kao SFRJ, a ti napišešvtakav idiotizam, je l' sa tobom sve u redu osim što ne voliš Putina?!

 2. Archelay says:

  Jeli to tako?Vest salje americko studijo isto kao 1971 kao"Amerikanci otisli na Mesecu".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *