ВАГНЕРОВЦИ ОЧИСТИЛИ ЦЕНТАР СОЛЕДАРА! Украјинци ће сад само изаћи из БЕХМУТА

VAGNEROVCI OČISTILI CENTAR SOLEDARA! Ukrajinci će sad samo izaći iz BEHMUTA

10 januara 2023

– Ruska vojska kontroliše centar Soledar – kaže šef DNR Denis Pušilin.

Ranije se pojavila informacija da su jurišnici PMK Vagner opkoliki ukrajinske vojnike u centru grada.U međuvremenu je saopšteno da je „Vagner“ preuzeo kontrolu nad Jurčinom gorom, dominantnom visinom u Soledaru.

Raštrkane ukrajinske snage pokušavaju da zadrže liniju u severozapadnim i zapadnim regionima, kao i u blizini železničke stanice Sol, gde se vode žestoke borbe. Stanicu brani oko 400 ukrajinskih boraca.

Tako su jedinice „muzičara“ oslobodile oko 90 posto naselja, uključujući i podzemne rudnike.

– Prerano je govoriti o potpunoj kontroli. Ukrajinski nacionalisti su pružili žestok otpor, pa “vagnerovci” moraju da se bore za svaku kuću – javlja Telegram kanal snajperiste Dejana Berića.

Rusi se nadaju da će nakon potpunog oslobađanja Soledara, Ukrajinci sami odustati od odbrane Bahmuta, a da bi mogli da napuste i Severs zbog nemogućnosti da ga brane.

(Pravda)

KOMENTARI3 komentara

  1. da da says:

    Trpe ukropi jako.Posle Soledara ode Bakhmut na bubanj kao jagoda na torti.Za koji dan i Kramatorsk ode,pa Slavjansk.Nezaustavljivi su wagnerovci u jurišu.Ukropi se snimaju u povlačenju već dva dana,znači u očajnom su stanju,ne pomaže rečenica slava ukrajini,jer gube kilometre dnevno.

  2. persida says:

    Ukri gube, ali ce Putin (Slobin ucenik) da im vrati, makar pola.

  3. milorad5 says:

    Brate,to su SELA oko kojih se već mesecim roka,pa tu nema ni 5x5 km.To mora da je bilo debelo ukopano,jbte 4 kuće i 2 prodavnice.Ili su rusi totalno nesposobni ili tu ima mnogo toga što se NE VIDI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *