STRAVIČNO: Vakcine Unicefa i Bila Gejtsa ubile 2.249 beba u Bosni i Hercegovini

STRAVIČNO: Vakcine Unicefa i Bila Gejtsa ubile 2.249 beba u Bosni i Hercegovini

13 novembra 2013

billgatesU Udruženju roditelja teško bolesne dece BiH tvrde da su na tek rođenim bebama testirane neproverene vakcine koje su uzrokovale smrt, a koje je u tu zemlju doneo UNICEF, na predlog Svetske zdravstvene organizacije i direktora kompanije „Majkrosoft“ Bila Gejtsa.

Bosanska aktivistkinja i predsednica Odbora Udruženja roditelja teško bolesne dece Bosne i Hercegovine Jagoda Savić tvrdi da je u toj zemlji 2.249 beba urmlo, jer su na njima testirane Novartisove vakcine protiv hepatitisa U ovome su učestvovali Svetska zdravstvena organizacija, UNICEF i Bil Gejts.

Ove informacije uzburkale su javnost u Hrvatskoj, jer je slična vakcina nuđena i toj državi, ali tamo nije prihvaćena.

Savićeva je za hrvatski portal Dnevno.hr rekla da su u BiH, od uvođenja tzv. “Gavi” projekta vakcinisanja zdravih novorođenih beba protiv hepatitisa B, za deset godina umrlo 2.249 beba starih do godinu dana.

„Od tog broja 1.768 otpada na Federaciju BiH, a 481 na Republiku Srpsku i Distrikt Brčko. Samo 2002. godine u Federaciji BiH je umrlo 245 živorođenih beba, 2003. godine umrle su 202 bebe, 2004. godine umrlo je 190 vakcinisanih beba, a i u godinama koje su sledile umrlo je podjednako mnogo beba“, tvrdi ova aktivistkinja.

Ona ističe da uzroci smrti ovih beba nikada nisu dokazani, niti su bili jasno navedeni. Takođe, u bolničkim formularima nigde nisu navedeni podaci o vakcinisanju beba.

„U Federaciji BiH je posebno zabrinjavajući broj od 71 umrle bebe kojima je u prijavnom listu uzrok smrti označen kao ‘nepoznat ili neobjašnjen’. Osim toga, zabrinjavaju i 42 slučaja smrti uzrokovana problemima sa disanjem, jer su lekari do sada pokazali da ni u kom slučaju ne žele da prepoznaju post vakcinacijsku blokadu disanja koja se zove epiglotitis. Jednako je zabrinjavajuća smrt 24 bebe koje su umrle u prva 24 sata života upravo kada primaju vakcinu protiv hepatitisa B, a koje bi mogle biti rezultat nebrige o prilagođenom kalendaru vakcinisanja za bebe rođene s nezrelom jetrom“, navodi Savićeva.

Kako je Savićeva objasnila, ovaj projekat vakcinisanja vlastima BiH poslao je UNICEF, a Ministarstvo zdravstva nije odbilo taj projekat jer nisu prepoznali pogrešan odabir ciljane grupe i projekt je počeo.

„Elementi koji potvrđuju neodgovornost i nedostatak profesionalne savesti SZO, GAVI-a i UNICEF-a su teške epidemiološke greške u koncepciji projekta: nealarmantno stanje na terenu pre početka vakcinisanja, vakcina stara tek sedam godina pre upotrebe u BiH, činjenica da hepatitis B nije obavezna dečja bolest i nema epidemijski način širenja, nepoznat status majke a vakciniše se njeno tek rođeno dete, vakcinisanje suprotno evropskoj praksi, stručna saradnica bez ikakvog epidemiološkog iskustva, post vakcinacijske komplikacije se ne prepoznaju i ne beleže“, tvrdi Savićeva.

Ona tvrdi da je predsednik američke kompanije Majkrosoft Bil Gejts promoter vakcinacije novorođenčadi protiv hepatitisa B i glavni donator, koji je do sada dao više od 1,5 miliona dolara u GAVI Fond.

„Gavi fond je deo SZO koji radi humanitarne projekte vakcinisanja dece u zemljama trećeg sveta na način da farmaceutske industrije doniraju SZO-u novac, nakon čega SZO njihove vakcine proglasi pogodnim za UN-ove misije, nakon čega se kupuju baš te vakcine. Ukratko, GAVI fond obrće novac i pravi biznis sa vakcinama. UNICEF se pojavljuje kao posrednik zbog pravila koje postavlja Zakon o spoljnoj trgovini, načinu uvoza i carinjenja roba humanitarnog porekla“, navodi ona.

Takođe, ona tvrdi da je UNICEF stvorio svojevrsnu blokadu medija u BiH.

„Iz pouzdanog izvora znamo da je UNICEF posetio gotovo svaku redakciju u BiH i ‘objasnio’ kako svako prizivanje proteklih događaja utiče na sadašnji pad odziva na vakcinisanje. Stradala deca su od strane UNICEF-a otpisana na vrlo nehuman način, kao da nikad nisu ni postojala. Redakcije su prihvatile ovo otpisivanje dece iz samo njima poznatih ‘etičkih’ motiva“, zaključila je Savićeva.

(BKTV / Srbel)

KOMENTARI4 komentara

 1. Ivan says:

  Ako je to dokazano! Treba raspisati tjeralicu za tog čovijeka ili organizaciju!!!

 2. sande says:

  Eeeeeeeeeeee,lude glave balkanske.

 3. vegan says:

  Brojka od 2249 se odnosi na ukupan broj umrlih beba, znači UKUPNI BROJ! Tvrditi da je 100% od tog broja umrlo od vakcina je besmisleno, jer bi značilo da bebe umiru samo od "Bill Gejts" vakcina. Kada bi bilo tako, dalo bi se zaključiti da prije uvođenja ovih vakcina uopšte nije bilo smrtnih slučajeva kod beba, što nije tačno. Naprotiv, podaci jasno govore da je u BiH broj umrle novorođenčadi i djece do 1 godine u stalnom opadanju Ko hoće da vidi realne podatke, lako će ih naći, npr. http://www.bb.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/mdgoverview/overview/mdg4/ A ko želi da vjeruje u reptile, masone, nindža kornjače, iluminate i slične bajke, neka prebaci na neki SF kanal... Mir i ljubav! <3

 4. Malena says:

  E moj Vegane,udarilo ti povrće u glavu!!!Danas mi baš žena priča kako joj je unuče ozbiljno bolesno za cijeli život zbog žive u vakcini koju je primilo.Prisutnost žive utvrđena u Beogradu. Hvala Bogu,pa mi djeca preživješe vakcine!Sada da su mali nikad ih više ne bih vakcinisala.Sama ideja vakcinacije je dobra,ali su vakcine zatrovane.Dabogda im prisjelo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *