Valjdet Sadiku novi oficir za vezu u Beogradu

Valjdet Sadiku novi oficir za vezu u Beogradu

21 juna 2013

510x320_39772-Valjdet_Sadiku_Beta_Hina-70714294Atifete Jahjaga danas je imenovala dosadašnjeg ambasadora Kosova u Hrvatskoj Valjdeta Sadikua za novog kosovskog oficira za vezu u Beogradu.

Predlog o imenovanju Sadikua je predsednici dostavio ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.U saopštenju se ističe da je prethodno Jahjaga stavila van snage odluku o imenovanju Ljuljzima Pecija na funkciju oficira za vezu.

Peci, oficir za vezu Prištine u Beogradu i bivši kosovski ambasador u Švedskoj, podneo je juče ostavku zbog neprihvatanja kritike koju je na njegovu izjavu imao kosovski premijer Hašim Tači.

U pisanoj ostavci dostavljenoj Jahjagi, Peci je naveo da se na taj potez odlučio jer ga je Tači kritikovao zbog izjava medijima „da se normalizacija odnosa može očekivati tek kada Srbija prizna Republiku Kosovo“.

„Bio sam ubeđen da je državna politika u vezi sa potpunom normalizacijom odnosa sa Beogradom upravo priznanje Srbije, ali izgleda da politika nije takva. U takvim okolnostima ne prihvatam da nastavim rad u diplomatskoj službi Kosova“, napisao je Peci u ostavci.

Peci je u ponedeljak zvanično u Beogradu stupio na dužnost kao oficir za vezu Kosova, pri misiji EU, dok je Dejan Pavićević stupio na dužnost u Kancelariju EU u Prištini kao oficir za vezu Srbije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *