ВАЊА ГРБИЋ: Морамо спремити наше наследнике да буду бољи од нас

VANJA GRBIĆ: Moramo spremiti naše naslednike da budu bolji od nas

22 aprila 2019

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Vladimir Vanja Grbić posetio je spomenik Gazimestan na Kosovu i Metohiji i podsetio na značaj očuvanja određenih vrednosti koje su vremenom izgubile na značaju pre svega zbog našeg nemara.

Vanja je na Instagramu podelio fotografiju sa lica mesta uz emotivan opis.– Ne, ne mogu da objasnim ono što sam osetio kada sam stao pred spomenik. Pred ploču istorije, tradicije i duhovnosti davno zaboravljene. Ljude koji su dali svoje živote da spase svoj narod veru i tradiciju.

One koji su poginuli za ono u šta su verovali. One koji ne poznaju lični interes, licemerje i sramotu. Oni koji su pravi. Danas bi se postideli svog nasleđa. Nije se promenilo vreme već ljudi.

U ime njih koji su zadužili sve nas moramo da spremimo naše naslednike da budu bolji od nas. Da budu svesni ko su, odakle i koje tekovine da čuvaju. Da se poštuju i ljudi i razlike i grade sa svima bolju budućnost – napisao je Grbić.

Grbić je posetio KIM u okviru kampa koji nosi njegovo ime, a osim Gazimestana Vanja je bio u poseti i manastiru Gračanica i istakao da su to emocije koje se ne opisuju nego lede krv u žilama.

(kurir.rs)

KOMENTARI3 komentara

 1. uf says:

  U potpunosti se slazem brate sa tobom. Moramo se vratiti unazad i da imamo obraz i postenje kao sto su nam dedovi imali. Trebamo da jedan drugoga cijenimo i postujemo kao brata a ne da gledamo samo sebe. Ovo je zadnji momenat da se trgnemo da bi opstali! Ja kazem svakome; ako ce moj narod nestati daj mi boze da ja pre toga nestanem jer to nemogu da podnesem. Govore, mi smo za mir i protiv smo rata. I ja sam ali ako ti meni otimas moje i unistavas me na bilo koji nacin, izvinite hocu borbu, borbu za svoje.

 2. E Vanja, Vanja says:

  Imaš negativnu selekciju sada u svemu, posebno u obrazovanju, tako i u sportu. Imaš eksperta, 19. u svetu, iz Sportskog nenadžmenta, mereno h indeksom po Gugl akademiku, kakvog Srbija nije inala nikad pre, koji je isteran iz fakulteta i visoke škole koju je mukotrpno stvarao i razvijao za buduće generacije... Na kraju umiremo svi, ali 'drugo poluvreme' tek određuje finiš i večni poredak:-)

  • N says:

   *m, uz naočare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *