ВАЊА ГРБИЋ: Спорт можемо да спасемо Путиновом идејом

VANJA GRBIĆ: Sport možemo da spasemo Putinovom idejom

7 februara 2018

Proslavljeni srpski odbojkaš Vladimir Vanja Grbić smatra da će Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji biti fenomenalno organizovano.

Grbić, koji je u sezoni 2003/2004. godine igrao za Dinamo iz Moskve, kaže za Sputnjik da bi bilo jako dobro da u centru pažnje bude sport, a da se „ne skreće pažnja politikom“.

Grbić dodaje da su uslovi bili fenomenalni u vreme kad je igrao u Rusiji.

„Fenomenalni su uslovi bili. Putin je potpuno bio skinuo porez na sva ulaganja u sport i uspeo je da dobije najbolje svetske sportiste. Što se tiče kvaliteta igre, igrača i svega ostalog, to je bilo na maksimalnom nivou. Ostatak se tek počinjao graditi, a ja sam došao bukvalno na početku. Tu su postavljeni temelji Rusije koja je kasnije preuzela primat u odbojci“, istako je Grbić.

Komentarišući priče zapadnih medija o navodnoj opasnosti od ruskih huligana, Grbić kaže da prvi put za njih čuje.

„To je onaj deo politike za koji sam rekao da ne bih voleo da se umeša. Propaganda je čudo, ali, znate kako, budalu je lako ubediti da nije budala“, kaže Vanja Grbić.

On je dodao da su navijači u Rusiji vrlo korektni i da imaju običaj da aplaudiraju i protivničkoj ekipi.

Vladimir Vanja Grbić sa reprezentacijom SRJ osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju i Evropskom prvenstvu u Češkoj. Igrao je i za klubove iz Italije, Brazila, Japana i Turske

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trn says:

    Ideja sporta odavno je uništena. Sport je danas kapital, biznis, goli i suvi novac. Narod u Srbiji svoje najbolje sportiste može da vidi isključivo na televizijskim ekranima, ukoliko imaju sportske kanale, a u zemlji samo onda kad se kakvo svetsko, evropsko ili neko drugo prvenstvo održava u Srbiji. I, naravno, na balkonu Skupštine Grada Beograda. Zar je sport kad Ligu šampiona u fudbalu mogu da osvoje svega nekoliko klubova, u kojima se igrači iz matičnih zemalja tih klubova mogu nabrojati na prste jedne ruke?! Zar je takozvani vrhunski tenis, s bezbrojnim biznis-turnirima, sport?... Nema više da će tako lako bilo šta osvajati onaj ko nije u stanju da kupuje najbolje svetske sportiste. Evo, prvenstvo Evrope u futsalu, u Sloveniji: između ostalog je to revija brazilskih futsalera. Pa ove drastične kazne, a izgrednike organizuju i plaćaju bogati. Čast Vanji Grbiću, ali što Rusi ne idu na Zimsku olimpijadu u Južnu Koreju? Što bi rekla deca: Šta je to? Ko je to?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *