ВАНРЕДНЕ ВЕЖБЕ руске Северне флоте!

VANREDNE VEŽBE ruske Severne flote!

23 jula 2016

northern_fleet_amphibious_ 3546Više od 100 vojnih brodova, atomskih i dizel podmornica, kao i brodovi za pružanje podrške isplovilo je u Barencovo i Belo more u okviru komandno-štabnih vojnih vežbi, saopštio je predstavnik ruske Severne flote, kapetan Andrej Lizik.

– Iznenada su podignite jedinice kopnene i obalske vojske. Jedinice morske pešadije i posebne motorizovane brigade izvele su marš u području gde se nalazi vojna tehnika. U vežbama učestvuje više od 1.000 jedinica vojne tehnike – rekao je Lizik.

On je naveo da u vežbama učestvuju vojnici 45. Armije Ratnog vazduhoplovstva i PVO Severne flote, sa aerodroma je bilo podignuto 30 letelica različitih tipova radi izvršavanja zadataka u vazduhu i prelaska na alternativna mesta.

Osim toga, protivvazdušne raketne divizije Koljske jedinice PVO nalaze se u ovom području radi zaštite flote od udara uslovnog protivnika iz vazduha.

Prema rečima Lizika, vežbe Severne flote se održavaju čitav dan, do uveče će se većina brodova, podmornica, kao i jedinica kopnenih i obalskih snaga, divizija PVO vratiti u svoje baze.

Navedeno je da je komandant Severne flote, vice-admiral Nikolaj Jevmenov lično iz vazduha proverio organizaciju raspoređivanja snaga flote u tom moru.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Oni patuljci sa Baltika ima da se useru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *