Vanredni republički izbori koštaće 1.146.440.000 dinara

Vanredni republički izbori koštaće 1.146.440.000 dinara

30 јануара 2014

DinariVanredni republički izbori koštaće milijardu i 146 miliona 440.000 dinara, navedeno je u predlogu finansijskog plana koje je danas usvojio RIK.

Vlada Srbije trebalo bi sutra da se izjasni o tom zahtevu RIK-a, koji je sačinjen na osnovu procene stručnih službi Skupštine Srbije, pod pretpostavkom da će biti 20 izbornih lista i jednak broj biračkih mesta i birača kao na prethodnim parlamentarnim izborima. Taj novac će biti obezbeđen iz budžetske rezerve, rečeno je na sednici.

Predsednik RIK Dejan Đurđević podsetio je da su 2012. godine izbori održani na svim nivoima i da bi zato ta cifra mogla da bude manja.

RIK je takođe utvrdio da će 16. marta glasački listić biti svetlo plave boje, a kontrolni ljubičaste.

RIK se tokom dana uputiti i dopis ministru bez portfelja Aleksandru Vulinu u kojem će zatražiti pomoć za organizovanje glasanja na Kosovu i Metohiji, a formirana je i radna grupa za sprovođenje izbora na Kosovu i Metohiji.

Predsednik RIK Dejan Đurđević rekao je na sednici će martovski izbori biti sproveden iz asistenciju OEBS, kao što je to bio slučaj i 2012. godine i da se očekuje da bide otvoren isti broj biračkih mesta.

Đurdejić je precizirao da je tada 35.277 birača sa Kosova i Metohije glasalo na 90 biračkih mesta.

On je naveo i da će Službeni glasnik i za ove izbore štampati izborni materijal, a na sednici su formirane radne grupe RIK-a.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u