ВАНРЕДНИ САСТАНАК НАТО: РУСКА ВОЈСКА НА ГРАНИЦИ

VANREDNI SASTANAK NATO: RUSKA VOJSKA NA GRANICI

10 aprila 2021

DRŽAVNI sekretar SAD Entoni Blinken namerava da se vrati u Brisel kako bi održao novi sastanak sa predstavnicima država-članica zemalja NATO-a zbog „situacije sa Rusijom“, navodi agencija „Blumberg“.

Kako prenosi američki portal, glavna tema sastanka će biti „premeštanje ruske vojske na granicu sa Ukrajinom“.U planu nije samo jedan sastanak, kako prenosi „Blumberg“, već više njih koji će biti održani tokom cele naredne nedelje, a u planu je i da u Brisel doputuje i ministar odbrane SAD Lojd Ostin.

Podsetimo, kako je nedavno prenela televizija Si-En-En, Amerika bi zbog „porasta aktivnosti Rusije“ u blizini granica Ukrajine mogla da uputi vojne brodove u Crno more.

Zvanični predstavnik Pentagona Džon Kirbi na poslednjoj konferenciji za novinare ove navode nije želeo da komentariše, međutim, upitan da li će se to zaista dogoditi, on je samo odgovorio: „američke vojne snage „će plivati, leteti i kretati se po gde je to dozvoljeno“.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. miliorad5 says:

  hahah dolazi da uzme zadnje "zakletve" i ponovo zapreti onima koji se kolebaju,rat i napad na rusiju će početi posle ovog sastanka.Što se tiče plivanja i letenja to će im se i desiti ali koliko znam mrtvi ne mogu da se kreću sem ako nemaju armiju zombija,mogu da plutaju i da lete u vazduh ali da se kreću,teško.Ovo je zadnji momenat mira, i sada će se ugasiti svetlo u kafani.

  • Aco says:

   Treba neko da jih prizemlji...i protera preko vode...a onda kaljimeri na južna pokraina ostadoše sami ...ljeeljeee

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  Kao što članak i počinje sa rečima "Državni sekretar SAD" jasno je ko inicira NATO da napadne Rusiju, ali to će biti kraj i NATO i SAD. Njih to kopka da vide koliko će i da li će Rusija izdržati sve te vojne udare u nameri da podstaknu ceo svet da zarati sa Rusijom. Stari specijalitet lukavoga stvora. Koliko god da ne znaju šta rade, nešto mora da se radi, makar ratuje. Rusija je morala zbog tih budala da se naoružava i razvija specijalne vrste odbrane, jer ona nikada i nije bila napadačka sila, pa sad da vidimo, ali uz Putina neće biti problema.

 3. M says:

  USA-Zapad očito računa da su Rusi totalni idioti,i da će im uspjeti prvo metnuti svoja oružja na granice,pa ih od tuda neobranjivo napasti i uništiti hiperraketama prije nego se i stignu braniti,znači unatar 10-15 minuta!Pa su sad iznenađeni što Rusi izgleda nisu idioti,i što izgleda to neće dozvoliti!Pogotovo će neugodno biti iznenađeni Europljani,ako Rusi ne budu idioti,nego očiste svoje dvorište od ugroze,a možda i šire!Pa sad ovi ovdje neki u Europi to počeli shvaćati i sastančiti,a bogme imaju i zašto,ako su imalo pametni!

 4. test01 says:

  Ruska vojska je na RUSKOJ granici a gde su to fasisti i koliko daleko su od svojih kuca? Evo gde je dovela miroljubiva Ruska diplomatija sa njihovim "partnerima". Ako Rusija sada odstupi i dozvoli fasistima da napadnu Donbas - nestace kao sto su to uradili sa Jugoslavijom!

  • persida says:

   Putin je Gorbacov, samo na drugi nacin, isto to samo malo drugcije. Njegova politika popustanja dovesce do raspada Rusije.

 5. Rista says:

  A može biti, ali neće. Nisu smeli da napadnu Rusiju ni kada su shvatili da im Putin neće ljubiti skute, nego se polako, pa brzo, pa jako spremio za ono mile. Sad je kasno. A ti sastanci, ma idu na jagnjetinu be. Njima serviraju jagnjetinu sa srpskom salatom(drugačije ne vredi) a narodu serviraju zabrinutost i razmazuju ga ko svinja torbu ali od napada još uvek nema ništa. A ako gurnu Ukrajinu u ratnu avanturu sa Rusijom, onda ih moraju naoružati zaista dobro. Ili su Ukrajinci ludi pa će krenuti bez nekog snažnijeg i savremenijeg naoružanja? I to može biti, ali ne verujem da su svi Ukrajinci baš toliko blesavi. Bi oni, ali neće vojska. Bar neće duže od prvih jačih reakcija tih otcepljenih, a toga će biti. Otcepljeni nemaju kud, Rusi im doturaju svašta pomalo, Ukrajina zna i plus je sve veće nezadovoljstvo naroda i vojske. Znaju Ukrajinci da što su bolje naoružani, lošije će proći. Dugo traje, ameri ne pomažu baš nešto, Rusi baš jaki i kude će bre? Nije vreme rata sa Rusijom. A da jeste, ne bi Zapad toliko galamio. (pre nekoliko godina, kada su banderovci uživo spalili nekoliko Rusa u Odesi, pojavio se na jutube video sa ruskim višecevnim bacačima na kamionima ala MAZ, negde njih oko 15. Rus snima a komandant priča i kaže "Odjec ne prašćam!(tako sam ja zapamtio kako Rusi izgovaraju "Odesu..." I naredi paljbu. A joooj, al je to zagrmelo a noć duboka i tamna. Gledao sam taj snimak jedno 20 puta, broj pregleda se vrtoglavo penjao a posle neznam koliko dana, jutub ga ukloni. To dnevno gledalo po milon ljudi, naravno i Zapadnih a scena bila ko iz nekog super Holivud ratnog filma, samo nikad snimljena jer je ovo bilo uživo i nije bio film, nego prave savremene kaćuše. I gde ćeš kroz to? Znaju Ukrajinci. Onda su i počeli da beže iz vojske i odbijaju naređenja)

  • Rocco says:

   Tačno Rista da su taj snimak grmljavine kaćuša skinuli sa youtubea ali ja sam ga davno skinuo sa jednog ruskog sajta onako za uspomenu i dugo sjećanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *