VANREDNO STANJE: Kina mobilisala 100.000 vojnika

VANREDNO STANJE: Kina mobilisala 100.000 vojnika

17 januara 2014

China ArmyIzvori unutar Narodne Oslobodilačke Armije (Oružane snage J.Koreje) potvrđuju da je Kina mobilisala neobično veliki broj vojnika, čak 100 000, kako bi učestvovali u pograničnoj vežbi koja predstavlja deo priprema za krizu na Korejskom poluostrvu.

„Ovo je uobičajena vežba za obuku vojnika i održavanje kondicije u zimskim uslovima“, navodi se u zvaničnom saopštenju Nacionalne televizije Kine.

Međutim izvor iz Oslobodilačke narodne armije kaže da se veoma retko može videti broj od 100.000 vojnika mobilisanih samo za potrebe izvođenja vežbe.

Vežbe su pokrenute kao odgovor na ubistvo teče severnokorejskog lidera, bivšeg potpredsednika komiteta za Nacionalnu odbranu Severne Koreje, koji je viđen kao pouzdan posrednik između Severne Koreje i Kine.

Poduži uvodnik koji se pojavio prošlog meseca u nacionalnim kineskim medijima objašnjava da su reforme koje se izvode u kineskoj Narodnoj armiji, delo kineskog predsenika Si Đipinga kao odgovor na američku agresiju u Aziji i Pacifiku i mešanjem zapada u pitanja Japana i Kine oko spornih ostrva u Istočnom Kineskom moru.

(Vesna Veizović / Vaseljenska TV / infowars.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *