ВАНРЕДНО ЗАСЕДАЊЕ – АЛАРМАНТНА СИТУАЦИЈА: Затражен хитан састанак СБ УН иза затворених врата! ЦЕО СВЕТ СЕ НАЛАЗИ ПРЕД ХАОСОМ

VANREDNO ZASEDANJE – ALARMANTNA SITUACIJA: Zatražen hitan sastanak SB UN iza zatvorenih vrata! CEO SVET SE NALAZI PRED HAOSOM

14 novembra 2018

Kuvajt i Bolivija zatražili su da se održi hitan sastanak Saveta bezbednosti UN na kome bi se razgovaralo o eskalaciji nasilja u pojasu Gaze.

Diplomate su rekle da su Kuvajt, koji predstavlja arapske zemlje u SB UN, i Bolivija zatražili da se sastanak iza zatvorenih vrata održi danas.Hamas i druge palestinske naoružane organizacije su nešto ranije objavile da je prekid vatre s Izraelom postignut indirektno, zahvaljujući posredovanju Egipta, posle najozbiljnijeg sukoba dve strane od rata 2014. godine. Izrael to nije potvrdio.

Izraelska vojska i Hamas ratovali su tri puta od 2008. godine, a najnovija eskalacija nasilja od ponedeljka po podne i danas je zapretila da preraste u novi veliki sukob na palestinskoj teritoriji pod blokadom između Egipta, Izraela i Sredozemnog mora.

Za dan je poginulo najmanje sedam Palestinaca i 26 ih je ranjeno u pojasu Gaze u izraelskoj odmazdi za raketiranje.

U Izraelu je poginuo jedan palestinski radnik sa Zapadne obale, kada je raketa iz Gaze pogodila stambenu zgradu na jugu blizu granice s Gazom.

Desetine ljudi u Izraelu je ranjeno u eksploziji raketa i minobacačkih projektila.

Kakva čistka se vrši u Beloj kući, pogledajte OVDE.

(B92)

KOMENTARI3 komentara

 1. Deda Micko says:

  Hamas je osnovao Izrael kako bi lakse kontrolisao Palestince. Sve je namesteno, po ko zna koji put.

  • padre says:

   Ovo ti je novo!Ja sve mislio, da su bili Britanci, jerHamas tada nije ni bilo!

 2. Velika Metla says:

  Eto do čega je dovela vladavina "demokrata,liberala,socijalista"(ne samo u Srbiji nego na svetskom nivou) i ostalog šljama! Nisu nacionalisti doveli svet na ivicu sukoba,nego služinčad globalista,globalistički šljam! Nacionalisti će OPET morati spašavati svoje narode i države!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *