ВАПАЈ ИЗ НЕМАЧКЕ: Позив за крај рата у Украјини!?

VAPAJ IZ NEMAČKE: Poziv za kraj rata u Ukrajini!?

13 marta 2023

Diplomata Volfgang Išinger pozvao je na „pokretanje mirovnog procesa“ za Ukrajinu, napominjući da je u tu svrhu potrebno formirati kontakt-grupu.

„Osim isporuka oružja i finansijske podrške, moramo da predložimo perspektive rastućim kritičnim pitanjima u SAD, kao i u Nemačkoj“, napisao je Išinger u članku za nemački list „Tagešpigel“.Istovremeno, prema njegovim rečima, „ne možemo da govorimo o tome da se odmah danas traži da Ukrajina bude spremna za pregovore“.

„Krajnje je vreme da se započne mirovni proces za Ukrajinu“, smatra nemački diplomata.

Išinger je pozvao na stvaranje kontakt-grupe koja bi mogla da „čini jezgro ili bar deo grupe za posredovanje“ kada bude došlo do mogućih pregovora.

Prema zamisli nemačkog diplomate, u grupi bi trebalo da budu zemlje kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. padre says:

    Ako oni to počnu da rešavaju,onda kao da je već urađeno! Kao Minsk, pa dogovor sa Iranom, pa KiM!

  2. Cp6a says:

    Javlja se visoki rogonjin službenik. Usladilo im se kako su čerečili Srbe, pili nam krv, otimali organe. Traže novu žrtvu, a dobiće kurac.

  3. Dejan says:

    Zasto prekid??? POGODJENA NATO stab??? Hteli ste rat, nema prekida, Bahmut zapadno vojnici I placenici u okruzenju. U SRJ 1999 ubijali ste civile, to je kolateralna steta bila. Zasto ste putovali avionom pre par dana direktno za Moskvu??? Trazili ste, sad molite I kukajte, zlotvori NATO-USA-EU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *