ВАПАЈ ИЗ УКРАЈИНЕ: Шаљите војску, помозите нам!

VAPAJ IZ UKRAJINE: Šaljite vojsku, pomozite nam!

5 maja 2024

UKRAJINA može tražiti da se pošalju evropske trupe ako ne bude imala dovoljno sopstvenih snaga u sukobu sa Rusijom, rekao je poslanik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko na francuskom TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

– Ako nam situacija na frontu pokaže da Ukrajina ne može sama da zaustavi ruskog predsednika Vladimira Putina, bez evropske vojne podrške i trupa, da, verujem da je apsolutno moguće da možemo da ih tražimo – rekao je Gončarenko.Gončarenko je takođe zahvalio francuskom predsedniku Emanuelu Makronu na ideji da pošalje trupe u Ukrajinu, nazvavši njegove izjave „dobrim signalom“.

Makron je u intervjuu za „Ekonomist“ rekao da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu ako Rusija probije liniju fronta, a takav zahtev dolazi iz Kijeva. Prema njegovim rečima, „mnoge zemlje EU“ su se složile sa mišljenjem Pariza o ovom pitanju.

Kremlj je kasnije napomenuo da su obratili pažnju na Makronove reči da se u Evropi razgovaralo o temi slanja vojnog osoblja u Ukrajinu , a poznat je i njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji.

Naglasili su da jedan broj zemalja koje učestvuju na pariskom događaju o Ukrajini drže „prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti takve akcije i potencijalne opasnosti od direktnog umešanosti u vrući sukob“ i da to „apsolutno nije u interesu ove zemlje moraju biti svesne toga.”

KOMENTARI4 komentara

 1. Miki says:

  Ništa bez nok-auta. U poslednjoj rundi i sudija će morati da se bori za Ukrajinu koja je u nok-daunu.

 2. M says:

  Pametni Ukrajinci ko i inače!Veliki rat će početi i u Ukrajini i onda se preliti i dalje,a od Ukrajine što ostane!Ipak,može se tješiti da će neki njeni susjedi proći i gorije. Al da će popušiti,hoće!I to u interesu USA!Koji pametnjakovići!

 3. Velika Metla says:

  Poslali bi vam oni još vojske, nego su čuli da se u ratu može i poginuti, a to bi ih mLogo bolelo. A i nešto su alergični na miris baruta.

 4. Petrovgrad says:

  Vi lepo kaput, i kraj priče. Sve ostalo se uzalud gine. Ko može mzaustaviti Ruse u Harkovu i Kijevu. Pitanje je dana kada će ući u ta dva grada. Dali će od njih napraviti neki novu Bahmut, to zavisi od Ukrajine. Protivnik sam rata, jer su to naša braća i jedni i drugi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *