ВАПАЈ ЗАПАДНИХ МЕДИЈА: Улазак НАТО трупа је једини начин да Украјина задржи Харков и Одесу

VAPAJ ZAPADNIH MEDIJA: Ulazak NATO trupa je jedini način da Ukrajina zadrži Harkov i Odesu

14 jula 2023

Ako Rusija krene u kontraofanzivu posle neuspele ofanzive Kijeva, Ukrajina rizikuje da izgubi važne gradove Odesu i Harkov, posebno bez pomoći NATO trupa.

Tako kažu kolumnisti američkog časopisa Newsweek, David Rundell i Michael Gfeller.„Pa šta je sa dovođenjem NATO trupa u Ukrajinu? Eskalacija je jedini način da Zelenski zadrži Harkov i Odesu“, kaže se u tekstu.

Po njihovom mišljenju, prolećna kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine koja je bila nadaleko objavljena, pokazala se neuspešnom. Oni su naglasili da nijedan analitičar koji se drži objektivne tačke gledišta ne veruje da će Ukrajina moći sama da povrati izgubljene teritorije.

Ukrajina je započela kontraofanzivu početkom juna. Trenutno se to pretvorilo u pozicione bitke, usled kojih Kijev trpi gubitke.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski priznao je da tempo kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine nije ispunio njegova očekivanja. Od početka ofanzive Ukrajina je izgubila 21 ukrajinski avion, 5 helikoptera i 1.244 tenka.

(webtribune)

KOMENTARI9 komentara

 1. Milutin says:

  Svetski rat da bi Ukrajina zadržala Harkov i Odesu? Koji su ovo debili. Očigledno su zaglupeli od silnih video igrica. Samo klikneš i dobiješ nove trupe. A kada izgubiše, počneš iz početka. Kao da ništa nije bilo.

  • EkRostand says:

   Kad Rusi vrate Harkov i Odesu,onda će nato buzdovani zavapiti da se moraju uključiti u rat ako ne žele izgubiti Varšavu i Berlin...i tako do Pariza i Londona😆

 2. Alisa says:

  Podvijte rep, izgubili ste. Niste doeasli snazi Rusije, ni ekonomski ni vojno. Rusko oruzje je modernije i naorednije. Nisu sav arsenal upotrebili. Bolje da ne cackate mecku, jer ce vas kraj biti veoma brz i bolan.

 3. Alisa says:

  Podvijte rep, izgubili ste. Niste dorasli snazi Rusije, ni ekonomski ni vojno. Rusko oruzje je modernije i naprednije. Nisu sav arsenal upotrebili. Bolje da ne cackate mecku, jer ce vas kraj biti veoma brz i bolan.

 4. Petrovgrad says:

  Dobiće će Brisel, Pariz,... od Baćuške, isto što i Hirošia i Nagasaki od Amera.

 5. Mersudin Kara Muslimovich says:

  Ne moze Nato da vam.pomogne, Rusija je pre jaka za vas. Vraticete SVE teritorije koje ste nam uzeli od '90-ih, ako budete protiv deratizovacemo vas uranijumom.

 6. padre says:

  Kako ste se dosad iskazali, ni to neće pomoći, samo ćete ostaviti pustoš za sobom! Ali ovoga puta ni svoje kučiće nćet moći da vratite!

 7. da da says:

  Ovu vest ne bi progutali ljudi koji izlaze na glasanje,a ne neko normalan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *