ВАРУФАКИС ШОКИРАО ЦЕО СВЕТ: Упоређује Хитлера и данашњу Немачку!

VARUFAKIS ŠOKIRAO CEO SVET: Upoređuje Hitlera i današnju Nemačku!

15 jula 2015

Greek Finance Minister Varoufakis addresses news conference at the finance ministry in BerlinBivši grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je danas u parlamentu da je novi sporazum o finansijskom spasavanju Grčke sličan Versajskom ugovoru kojim su Nemačkoj nametnute ogromne odštete posle Prvog svetskog rata, što je i doveo do uspona Adolfa Hitlera, prenosi Rojters.

„Moćnici traže da gubitnici prihvate uslove koje nemaju pravo da zahtevaju. Gubitnici prihvataju obaveze koje nemaju pravo da prihvate“, rekao je Varufakis, citirajući reči Džona Majnarda Kejnsa i njegovo mišljenje o Versajskom ugovoru.

„Ono sa čim smo suočeni je novi Versajski ugovor“, rekao je Varufakis, uoči glasanja grčkog parlamenta o novom paketu mera štednje koje su od Atine zahtevali kreditori u zamenu za otpočinjanje pregovora o trećem paketu pomoći.

Pročitajte još:

Evo kako je Varufakis „uvalio“ srednji prst Nemcima (VIDEO)

Varufakis nije rekao da li će glasati protiv paketa pomoći, niti da li će uopšte prisustvovati ključnom glasanju, koje se, kako navodi Rojters, očekuje posle ponoći.

Ranije danas je zamenica grčkog ministra finansija Nadija Valavani podnela ostavku na to mesto u vladi premijera Ciprasa, samo nekoliko sati uoči izjašnjavanja parlamenta o novom paketu pomoći za finansijsko spasavanje zemlje, preneo je britanski Gardijan.

Među merama o kojima grčki poslanici večeras treba da se izjasne su: podizanje poreza na dodatu vrednost (PDV), nezavisnost statističke službe, reforma penzionog sistema, jačanje finansijskog sektora, smanjenje nenaplativih zajmova i eliminisanje političkog uticaja na bankarski sektor, liberalizacija privrede, privatizacija elektrodistibucione mreže, reforma tržišta rada…

KOMENTARI7 komentara

 1. Kvante says:

  Privatizacija elektrodistribucione mreže je nešto čega treba Srbija da se pribojava jer će kvislinške vlasti u Srbiji prodati i to, i izvorišta vode i sve ostalo. Mi još imamo vremena i prostora da se spasimo i okrenemo Rusiji i Evroazijskom savezu, Grčka nam je dobar primer gde nas vodi Vučić sa svojom ekipom.

 2. Apis says:

  Bombastican naslov, nema veze sa tekstom. A da je merkelova Nemacka ista, nije al lici mnogo. Razlika je sto je FIRER NEKAD STOLOVAO U BERLINU A DANAS U VASINGTONU.

 3. Istinay says:

  Ministri u Grckoj daju ostavke, ovo a u Srbiji tako nesto ne pada napamet.

 4. Akashi says:

  kakav bre evroazijski front sta se tripujete grcka je dovoljno dugo zivela troseci pare netremice sad im se sve vraca ...

 5. Nesa says:

  js kao dete sam zapamtio izreku DUŽAN KAO GRČKA

 6. Svetislav says:

  Ovaj zivi ko tajkun, i u nemackom magazinu je pokazivao svoju novu luksuznu kucu u naselju Plaka u Atini (nase Dedinje), a ovamo se prodaje da je na strani sirotinje, protiv nemacke?

 7. emin says:

  Amerika je za krizu u Grckoj znala prije 10g. ali im nije cilj da to resava preko EUa niti uopce nego da pozuri sa sirenjem EUa kao zrtvenog janjeta koje ce ratovati protiv Rusije, osnovne namjere su KAOS I RAT, to im je jedini izlaz!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *