Варуфакисов луксузни дом разбеснео Грке

Varufakisov luksuzni dom razbesneo Grke

14 marta 2015

Capture64363454Fotografije grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa, u porodičnom domu u Atini, objavljene u francuskom magazinu Pariz mač izazvale su pravu buru reagovanja

Na jednoj fotografiji Varufakis sedi za klavirom u dnevnoj sobi, na drugoj večera sa suprugom na krovnoj terasi svog, kako magazin opisuje, „ljubavnog gnezda u podnožju Akropolja“, na trećoj čita knjigu u biblioteci…

Poznati magazin o slavnima takođe otkriva da Varufakis i njegova supruga, poznata umetnica Danae Stratou, žele da se presele iz svog sadašnjeg doma u veći stan u „trendi“ naselju Plaka, koji je u vlasništvu njene bogate porodice.

U članku se takođe kaže da bračni par, međutim, nema mnogo vremena da uživa jedno u drugom, jer „on mora da otputuje na pregovore o ekonomskom spašavanju Grčke i tako spreči bankrot svoje zemlje“. Odmah po izlasku magazina usledile su brze i nemilosrdne reakcije na priču o životnom stilu prvog čoveka grčkih finansija u levičarskoj vladi koja se suočava sa velikim finansijskim problemima, navodi AFP.

Tako se, recimo, Varufakisov kolega, ekonomista Ben Stajl iz Američkog saveta za strane odnose, našalio tvitom „Životni stil bogatih i slavnih, Siriza izdanje“, dok je Erik Moris iz Asocijacije evropskih novinara napisao „Varufakis ima dobar životni stil, ali veoma loš marketing“.

AFP podseća da je pre samo nekoliko dana premijer Aleksis Cipras zamolio ministre da ne daju česte intervjue i da se usredsrede na rešavanje problema.

Trenutak objavljivanja fotografija nije mogao biti gori budući da bi Grčka mogla da se nađe na ivici bankrota, pošto ovog meseca treba da pronađe oko šest milijardi evra za otplatu dospelih potraživanja na ime obveznica, kao i zajma MMF-a.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *