Varvari i divljaci pred vratima Rusije

Varvari i divljaci pred vratima Rusije

29 novembra 2014

Boris AleksicPiše: Boris Aleksić

Johanes Han evropski komesar za susedstvo i proširenje zamislio je da uz njegovu funkciju u Briselu, ide i uloga upravljanja Srbijom, pa je nedavno zatražio da Beograd kao dokaz privrženosti EU uvede sankcije Moskvi. On je, u razgovoru sa novinarima u Briselu, poručio Srbima da će za vreme njegovog mandata morati da „promene kulturu i razmišljanje.“. Ovaj Austrijanac je uveren da će uspeti, tamo gde su njegovi najznačajniji preci propali. Austro-ugarski oficiri su direktno sa bala, u belim rukavicama požurili da kazne neposlušne Srbe u Prvom svetskom ratu, dok je u Drugom svetskom ratu isto želeo najpoznatiji sin austrijskog naroda – Adolf Hitler. Ovo nije ni malo slučajno poređenje jer evo već 42 odsto „kulturnih“ i „pametnih“ građana Austrije, ugledne članice EU smatra da „pod Adolfom Hitlerom nije sve bilo loše“, a 54 procenata misli da bi partija nacionalsocijalističke ideologije bila uspešna na njihovim izborima. Dakle ukoliko žele da budu deo EU, Srbi moraju da izmene kulturu i način razmišljanja tako što će zavoleti Hitlera i naciste. Ovu promenu Beograd će najbolje pokazati podržavajući naciste koji su pučem zauzeli vlast u Kijevu, uvođenjem sankcija protiv Rusije i odricanjem od Kosova i Metohije.

Izdaja Rusije u najavi

Iako je Kan stigao da demantuje kako je uopšte tražio od Srbije da uvede sankcije Rusiji, ostaje činjenica da je Austrijanac ranije u Evropskom parlamentu, izjavljivao da će Beograd – ako želi da „napreduje ka članstvu – morati da pošalje pravi signal” kad je reč o sankcijama protiv Rusije. Budući da zastupa ideju izolacije Rusije ova njegova poruka je bila usmerena i protiv dolaska Vladimira Putina u Beograd. Međutim Johanes Han nije usamljen u Srbiji jer u njoj ima podršku vlasti. Aleksandar Vučić i njegova SNS se otvoreno hvale kako im je jedan od najvažnijih zadataka upravo „promena svesti Srba“. Budući da su ovo Vučićeve reči očigledno je da ta promena treba da se odvija po njegovom modelu – modelu izroda, čoveka koji je od Velike Srbije postao jedan od utemeljitelja velike Albanije. Bilo bi pošteno da stan u elitnoj „Crvenkapi“ koji je dobio kao funkcioner SRS i ministar vrati državi jer je u međuvremenu okrenuo ćurak naopako. Bilo bi još bolje da ga pokloni porodici nekog junaka koji je pao braneći Otadžbinu. Povodom Hanove posete Tomislav Nikolić kaže da „Srbija ovih časova, ovih godina neće uvesti sankcije Rusiji.“! Ovom izjavom Nikolić indirektno potvrđuje da je evropski komesar tražio uvođenje sankcija Moskvi i ostavlja mogućnost da vlast u jednom trenutku to i uradi, ali se još uvek cenka sa Briselom kako bi što više profitirala od izdaje Rusije. Dačić takođe zastupa isti stav, kao i glavni pregovarač DS-a a sada SNS-a sa Unijom, Tanja Miščević. Iz „ferarija“ u kojem po sopstvenoj uobrazilji juri ka Briselu, Miščevićeva jasno poručuje da Beograd mora započeti sa primenom zajedničkih stavova spoljne i bezbednosne politike EU jer je tu obavezu preuzeo potpisivanjem i stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ona takođe objašnjava da potpuna primena protivustavnog Briselskog sporazuma i faktičko stvaranje velike Albanije ostaje važna obaveza na putu u Uniju. Izgleda da se do Brisela najbrže stiže u ferariju narkodilera Ćazima Osmanija i sporazumom o dobrosusedskim odnosima sa teroristima i trgovcima ljudskim organima. Međutim briselski komesar Johanes Han nije u Beogradu tražio samo uvođenje sankcija, on je došao da poruči Srbiji kako je dobrodošla u EU samo ako se pridruži mobilizaciji koju organizuju Sjedinjene države za agresiju na Rusiju.

EU je produžena ruka NATO pakta

U svojim zvaničnim dokumentima NATO pakt tretira EU kao svoju produženu ruku. Unija je tako organizacija koja na najbolji način dopunjuje Severnoatlantski savez i njegov koncept upravljanja krizama. NATO i Unija će moći da primene širok spektar instrumenata u aktuelnim i dolazećim sukobima. Jedan od glavnih izazova je „hibridno ratovanje“ koje Alijansa pripisuje Rusiji. Stratezi Pentagona se povodom Ukrajine, a uz pomoć briselskih komesara spremaju da primene čitav niz mera protiv Rusije. Bivši ministar odbrane SAD Robert Gejts koji je skoro 30 godina proveo u CIA je tokom 2010. godine promovisao strategiju „hibridnog ratovanja“ kao važnu za finansiranje sve gladnije vojne mašinerije Sjedinjenih država i NATO pakta. Ovaj koncept je važan kao opravdanje za borbu protiv „palih država“ kojima se po pravili podvaljuje. Pod „palim državama“ Vašington podrazumeva teroriste protiv kojih je sve dozvoljeno, pa i kršenje najviših međunarodnih normi. NATO je na samitu u Njuportu na kojem je učestvovao i ministar odbrane delegiran iz Vučićevog SNS-a, upravo Rusiju označio kao izvor „hibridnog ratovanja“. U tom duhu London već vidi Moskvu kao najveću opasnost po sopstvenu bezbednost, dok Rori Stjuart predsedavajući Odbora za odbranu direktno optužuje ni manje, ni više nego Vladimira Putina da upravlja „hibridnim ratom“. Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je u Litvaniji pozdravio visoku borbenu gotovost Alijanse na granicama Rusije i pohvalio agresiju na SRJ i okupaciju Kosova i Metohije (valjda kao dobar model). NATO pakt je počeo da uvežbava rat protiv Rusije na prostoru baltičkih država protiv koje je već pripremio udarnu grupu od 25 hiljada vojnika. Pored toga Severnoatlantski savez jača svoje prisustvo i veze sa Gruzijom, Ukrajinom i drugim državama koje su u blizini Rusije. Dakle, Alijansa očigledno steže obruč oko najveće države na svetu. Dodajmo da se sam pojam „hibridnog rata“ koji Vašington koristi satanizujući Rusiju, prikazujući je kao „palu državu“ javlja još početkom 21. veka kao opravdanje angažovanja SAD na Bliskom Istoku i okupacije Avganistana i Iraka. Po mišljenju stručnjaka on uključuje konvencionalno ratovanje, pobune, terorizam, gerilsko ratovanje, organizovani kriminal, napredno sajber ratovanje i naprednu vojnu tehnologiju. Zato najplaćeniji zapadni mediji već uveliko bruje o navodnim ruskim hakerima koji ugrožavaju bezbednost Zapada.

„Hibridni rat“ kao strategija NATO-a

Pojam „hibridnog ratovanja“ je veoma blizak asimetričnom ratovanju, kao i totalnom ratu koji su SAD i NATO već primenili razbijajući SFRJ. Ukoliko ponovo proučimo radove švajcarskog profesora Danijela Ganzera, a pre svega njegovu knjigu „Tajne NATO armije“ uverićemo se da upravo Severnoatlantski savez primenjuje „hibridno ratovanje“ u Evropi još od osnivanja. Alijansa je ubijala nepodobne „antiameričke“ političare, rušila nekooperativne vlade evropskih država i izvodila terorističke napade širom Starog kontinenta. NATO je stvorio dobro organizovanu terorističku mrežu za borbu protiv Rusa u Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, Finskoj, Španiji, Portugalu, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Luksemburgu, Grčkoj i Turskoj. Obuku i opremu su obezbedili CIA, DIA, MI6 i NATO. Osnovne metode ovih paravojski su tzv. strategija zategnutosti i terorističke akcije „Falseflags“ tj. operacije podmetanja. Strategija zategnutosti podrazumeva stalno širenje straha od ruske opasnosti kako bi se opravdalo američka dominacija u Evropi. Ona je opisana i u priručniku Pentagona FM 30-31B. „Vojna obaveštajna služba SAD mora raspolagati sa mogućnostima za pokretanje tajnih operacija koje će ubediti vladu države domaćina i javno mnjenje u postojanje realne opasnosti od neprijateljskog delovanja…Ove tajne operacije moraju ostati strogo čuvana tajna. Samo ona lica koja učestvuju u revolucionarnim akcijama mogu imati uvid u ulogu vojske SAD i njenom delovanju u savezničkoj državi“ navodi se u priručniku. Zato ne treba da čudi što je tokom nedavne posete Bajden doneo Kijevu poklon od 100 miliona dolara vojne pomoći u kojoj se nalaze i radari za otkrivanje artiljerijske vatre. Ovi uređaji su zamišljeni kao veoma korisno oruđe, međutim iskustvo iz RS govori da su ih SAD i NATO koristili kako bi „dokazali“ isključivo krivicu Srba. Primer je zločin na pijaci Markale koji su izvršili muslimani pred TV kamerama koje su spremno čekale „srpski napad“. Tu granatu radar međunarodnih snaga u BiH navodno nije ni zabeležio, što je kako tvrde stručnjaci bilo nemoguće. Za očekivati je da i za američke radare nedavno isporučene Ukrajini, granate i rakete kijevske hunte budu nevidljive. Oni će beležiti samo oružje branilaca Novorusije.

Smena ministra koji nije želeo rat sa Rusijom?

Izgleda da se i u Vladi SAD vrše ubrzane priprema za rat. Šef Pentagona Čak Hejgel podneo je ostavku, a Barak Obama ju je prihvatio. Neka sredstva javnog informisanja su javila da je Hejgel povukao takav potez pod pritiskom, navodno zbog neslaganja povodom strategije protiv „Islamske države“ u Siriji i Iraku. Međutim drugi podaci upozoravaju da je Hejgel smenjen jer je uporno odbijao da podrži „ratne bubnjeve“ koji se sve jače čuju u Beloj kući. Hejgelov bliski saradnik je izjavio da je on prihvatio mesto ministra odbrane kako bi okončao rat, a ne da bi započeo novi. Iako republikanac, Hejgel je bio protiv rata u Iraku i Avganistanu, a takođe je predlagao smanjenje američkog nukelarnog oružja za 80 posto, radi uštede sredstava. Istupao je kao promoter pregovora Izraela sa Hamasom i suprotstavljao se izraelskom lobiju u SAD. Ovaj veteran Vijetnamskog rata, odlikovan Purpurnim srcem, nije žudeo za oružanim sukobom, zbog čega je i smenjen. Moguće da je Obami trebao neko poput Kolina Pauela koji bi mahao lažnim dokazima o krivici „najveće opasnosti po bezbednost SAD“. Budući da Obama kao najveće pretnje navodi „Islamsku državu“, ebolu i Rusiju, nije teško pogoditi protiv koga Hejgel nije hteo da istupa. SAD već bombarduju „Islamsku državu“ koju su stvorile i naoružale, ebola sama po sebi otpada, pa ostaje samo Rusija. Ne treba se zavaravati ministar odbrane u ostavci je više puta napadao Rusiju verbalno, ali očigledno nije bio za rat protiv najveće države na svetu. Na žalost smenjivanje Čaka Hejgela govori o tome da je ekstremna struja, ratnih huškača odnela potpunu prevagu u američkoj vladi, pa se raspirivanje već postojećih i novi krvavi sukobi širom sveta mogu očekivati.

Vrativši se na srpski put u EU i poruke briselskog komesara Austrijanca Johanesa Hana, ostaje nam da zaključimo kako se od Srbije na putu ka Briselu očekuje ne samo da uvede sankcije, već i da se pridruži agresiji na Rusiji. Od Beograda se zahteva da postane neprijatelj Moskve. Ukoliko to prihvate Srbi će tek tada početi da razmišljaju kao Han i njegovi preci i postaće deo Četvrtog rajha. A naši preci? Možda će ustati iz groba i pobuniti se protiv najveće sramote u istoriji Srbije? Ipak verujmo da će pristaše Četvrtog rajha proći kao nekad Hitlerovi promoteri. Srpski narod jednostavno mora naći snagu za tu odsudnu bitku.

(Fondsk.ru)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    Hejgelov bliski saradnik je izjavio da je on prihvatio mesto ministra odbrane kako bi okončao rat, a ne da bi započeo novi. Iako republikanac, Hejgel je bio protiv rata u Iraku i Avganistanu, a takođe je predlagao smanjenje američkog nukelarnog oružja za 80 posto, radi uštede sredstava. Istupao je kao promoter pregovora Izraela sa Hamasom i suprotstavljao se izraelskom lobiju u SAD. - Odakle bre prepisuju ovakve budalastine? Pa upravo je Hjgelova zamisao bila suprotstavljanje Rusiji na sve nacine. Upravo je ovaj covek insistirao da se ostane u Afganistanu i Iraku. Stvarno neverovatno sta sve nece napisati danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *