ВАШИНГТОН ДОБИО ЛОШЕ ВЕСТИ ИЗ РУСИЈЕ!

VAŠINGTON DOBIO LOŠE VESTI IZ RUSIJE!

28 maja 2024

Poslednjih nekoliko meseci u zapadnim zemljama se vodila žestoka debata o tome šta učiniti sa zamrznutom ruskom imovinom. Ako su SAD sve same odlučile (nedavno su donele zakon kojim se dozvoljava povlačenje sredstava iz Centralne banke RF), onda je u Evropi sve komplikovanije.

Vlasti Starog sveta se plaše da direktno konfiskuju ruski novac, i smislile su šemu da zaplene profit od prihoda iz imovine Centralne banke.Prema rečima kineskih novinara, u takvoj situaciji Moskva je bila prinuđena da preduzme uzvratne akcije.

„Zapadne zemlje proglašavaju neprikosnovenost privatne svojine i istovremeno gađaju rusku imovinu, spremajući se da je prisvoje. Takav beskrupulozan korak lišio je Rusiju mogućnosti da sedi mirno, i nije mogla da je ostavi bez odgovora.“

Putin nedavno posetio Kinu, gde je sa lokalnim rukovodstvom razgovarao o trenutnoj međunarodnoj situaciji. Posle njegovog povratka kući, iz Rusije su počele da stižu neke prilično loše vesti za Sjedinjene Države i njihove saveznike.

Prvo, postalo je poznato da su ruski sudovi zaplenili imovinu jednog broja američkih i evropskih banaka. Ove poruke izazvale su veliki odjek na Zapadu, međutim, kako se pokazalo, ovo je bio samo početak.

Putin je potpisao izuzetno važan ukaz. Prema njemu, biće moguće koristiti američku imovinu u Ruskoj Federaciji za nadoknadu štete od zaplene ruske imovine u Sjedinjenim Državama. Tako, ako Vašington konfiskuje rusku imovinu, Moskva može da uradi isto sa američkom imovinom.

Veliki broj američkih kompanija i dalje posluje u Ruskoj Federaciji, i rizikuju da potpadnu pod uticaj Putinovog dekreta. Još je interesantnije da je zbog delovanja Ruske Federacije EU postala još napetija.

Tamo ih je iznenadila ova vest. Evropske zemlje su svesne da će biti sledeća meta. Putin neće poštedeti evropske kompanije, i one mogu biti predmet konfiskacije baš kao i američke.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Lovio, lovio jedan austrijski debil u mutno Dunavo tamo negde oko Češko Slovačke granice: I ulovio, koga? Ulovio zna se, zlatnu Ribicu.. Ribica po pravilu sve obećava, kaže sve ću da ti želje ispunim. Austrijski debil normalno izrazi želju da bude PRINC. …..Želja ispunjena, PRINC lego da spava, kad ujuro budi ga sluga, drma ga, pa mu kaže: „ Ustajte, gosposine Prinče, danas idemo u Sarajevo“.

 2. persida says:

  Opet Rusi presporo, sve nesto objasnjavaju, izvinjavaju se. Dokle vise, udri zmiju u glavu.

  • Petar says:

   I Jokic i Doncic su spori pa vidi sta rade amerima

 3. Gagi says:

  Ocigledno je da zapad vise nema maste kako da drzi svet pod svojom kontrolom. Dok su svoje kolonije zaludjivali prevarom o nekoj nesvrstanosti, kao istok komunizmom, jos su nekako mogli da imaju politicki manevarski prostor i uticaj preko svojih namestenih poslovodja. Kada se taj period "zaludjivanja" i kontrole vremenom istopio, ostali su na brisanom prostoru bez elemenata upravljacke moci. Sta im je drugo preostalo kada su dosli svesti da gube uticaj i moc, osim da stvaraju haos i ratove. Naravno, ne na svoj teritoriji gde su teskim "mukama" iste izgradili tudjom krvlju i znojem. U ovakvim istorijskim okolnostima, nece se zapad opametiti i doci sebi, sve dok ne pocne da gori oko njihovog praga. Za razliku od istocnih zemalja, bivsih drzava koje su bile okupirane nakaradnom i silom nametnutom ideologijom, koje se danas u slobodi udruzuju, zapad silom i ucenama svoje "saveznike" okuplja i drzi pod kontrolom. Velika je to moralna razlika, to se uostalom i vidi u ovim poslednjim kolonizatorski ne-uspesima i rezultatima. Nije uopste nemoguce da se u narednim vremenima suocimo sa jos vecim glupostima od ovih, gde se beskrupolozno otima tudja imovina. To je uostalom zapadni manir, njihov duh im nalaze takvo postupanje jer je to njihovo izabrano zivotno opredeljenje. Odavno su oni pokazali sta je njihov izbor i u kom zivotnom pravcu ce ici, od onda kada su "mudro" zbog svoje guzice razapeli zivotno dobro i ostavili nam istorijsko secanje na njih, da su obican zivotni materijalni olos. Iskustvo i secanja datiraju odavno, jedino je pitanje, koliko smo svi mi danas spremni, da zbog nekih prolaznih materijalnih interesa negiramo znanje i iskustvo koje je duboko ukorenjeno u nama. Raduje me, izuzetno sam srecan, sto je jedan veliki i ponosan narod uspeo da se vrati sebi i svojoj istorijskoj sustini. Mislim na nama blizak, Ruski narod. Takodje odajem priznanje Kini i ostalim narodima koji u sebi imaju istorijski razum i snagu, da se odupru zapadnim hipnotizerima, shvatili su da dzindzuve, vasarska ogledalca i sarene perle ne sacinjavaju zivot. Sve su to pomocna sredstva da nam zivot bude zanimljiviji i raznovrsniji. Svi mi, nas zivot nosimo u venama, tu nam je zapis KO smo i STA smo. Sta smo bili i KO smo danas, kakve su bitke vodjene i koja je muka nasih predaka bila da mi danas postojimo. Negirati taj zapis koji je u nama, da bi se priklonili ovom sarenom materijalnom zivotnom hostapleraju, samo pokazuje da je zapadna prevara i njihova "umna" indoktrinacija uspesna. Narod se cudi, svi se cude, odakle tolikih infarkta i slogova, raznih modernih bolesti. Zbog toga braco i sestre, jer smo nasilno promenili svoj duh, da nasim venama ne tece ona nasa energija koja nas je vekovima stitila.

  • Observer says:

   Cenjeni Gagi sa zadovoljstvom sam, verovatno kao većina ostalih pročitao vaš odličan članak sa detaljnom sažetom analizom savremenih problema i njihovim uzrocima. Ljudska pohlepa je ta koja nagoni na loše poteze i iz njih na ništa bolja dešavanja. Istorija je pokazala da ne samo celi narodi nego i civilizacije nisu imuni na pohlepu. Ona je nekada dominantna na većem delu zemljine kugle kada ta civilizacija dostiže svoj vrhunac, nakon čega se urušava. Postavlja se pitanje kako se može pohlepi stati ukraj? Lagano pitanje na koje je teško odgovoriti jer zadire u čovekovu suštinu. Ni najveći umovi se nisu znali nositi sa njom. Pozdrav i svako dobro!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *