ЕВРОПА ОКРЕЋЕ ЛЕЂА САД: ЕУ ублажила санкције Русији!

EVROPA OKREĆE LEĐA SAD: EU ublažila sankcije Rusiji!

9 oktobra 2015

eu-russia 54756756Evropska unija isključila je iz programa sankcija Rusiji komponente raketnog goriva, neophodne za realizaciju evropskih kosmičkih programa, kao i za lansiranje satelita proizvedenih u evropskim zemljama, objavljeno je u petak u zvaničnom glasilu Evropske unije.

U skladu s tim materijalima, reč je o hidrazinu i njegovim derivatima – asimetričnom dimetil-hidrazinu (heptil) i monometil-hidrazinu.

Hidrazin se primenjuje u raketnoj tehnici i koristi se u mnogim raketama-nosačima, među kojima su i ruski „protoni“ i francuske „arijane“.

Od Vašingtona ka Moskvi

Ovaj iskorak je bio očekivan, jer je tema „ukidanja sankcija Rusiji“ aktuelizovana. Žan-Klod Junker, predsednik Evropske komisije, izjavio je nešto ranije da „Vašington ima svoje, a Evropska Unija svoje interese u saradnji sa Rusijom“.

Otopljavanje odnosa između Rusije i Evropske Unije se sve više kristališe kao put oko kojeg se postiže konsenzus na teritoriji cele Evrope. Infrastruktura evroatlantizma se urušava i slika sveta se dramatično menja. Evropska Unija želi da sebe učini nezavisnijom u odnosu na Vašington. Evropski političari se okreću stvaranju zdravijih odnosa sa Rusijom.

(rs.sputniknews.com / Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. ile says:

  Dobro ste se setili. Samo 'ajde brže to malo.

 2. N. says:

  Blefiraju. Centri moći stare Evrope i Vašingtona su jedna duša.

 3. Za Srbiju says:

  Polako. Koliko njima bude odgovaralo za njihove interese, toliko će da popuštaju.

 4. Djura says:

  Ne palite se. Nije Putin lud da prihvati igru šangarepe i štapa. Nek se raspadaju, ebli mater svoju. Ako uđu u transatlantski savez(a moraju iako nemam pojma zašto) uzeće im Ameri svu lepotu dok je evro bio jači od dolara. Svi Englezi se smejali, svi evropljani trčkali do Amerike da kupe jeftiniju robu, pa iako je to gledano trgovački, dobro, ipak je bolelo Amere. A najviše su ih iritirali Britanci. Za vaše obaveštenje, Britanci uopšte ne volu Amerikance, ali Amerikanci njih još manje. Tako je bilo oduvek osim zajedničke politike gde su Britanci na kraju položeni na kolena(odnazad - nema razlike od srpske politike danas ni najmanje) Britanska kraljica ni dan danas ne prima američke predsednike, i jedini koji je bio primljen od svih američkih predsednika je valda Buš. Ni Amerikanci ne udaraju na nju da prihvati otcepljenje Amerike od Engleske ko čovek. Pa makar i ko...valda znate!Ustvari, ne fermaju je ni za šta.

 5. Sale says:

  PUTIN – Pravoslavac u borbi protiv Novog svetskog poretka!...https://zlj13051967.wordpress.com/2015/10/09/putin-pravoslavac-u-borbi-protiv-novog-svetskog-poretka/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *