ВАШИНГТОН ПОЈАЧАВА ПРИТИСАК НА НАШУ ДРЖАВУ: Дивљи пас Матис гура Србију у НАТО

ВАШИНГТОН ПОЈАЧАВА ПРИТИСАК НА НАШУ ДРЖАВУ: Дивљи пас Матис гура Србију у НАТО

9 јула 2018

Шеф Пентагона, амерички министар одбране Џејмс матис, који је због својих дипломатских метода у западним медијима зарадио надимак Дивљи пас Матис, долази на Балкан са специјалним задатком да координира притисак на Србију како би наша држава што пре била увучена у НАТО пакт!



Матис, како је и званично потврђено, у петак 13. јула стиже у Загреб. Тада се у главном граду Хрватске одржава седница Америчко-јадранске повеље којом ће председавати управо Матис, уз асистенцију хрватског и црногорског министра одбране Дамира Крстичевића и Предрага Бошковића.

Како кажу саговорници Информера, врсни војни експерти, у најмању руку је неуобичајено да један амерички министар одбране лично долази на самит ранга Јадранске повеље, уместо да пошаље неког нижерангираног чиновника.

– То јасно говори да Матис долази са специјалним задатком. Посреди су планови да се Србија по сваку цену, уценама и притисцима на силу угура у НАТО пакт. Црна Гора и Хрватска су идеални саучесници за реализацију таквих планова. Једна од главних тема састанака Јадранске повеље свакако ће бити Србија, у то немојте имати никакве сумње – наводи наш извор из војних кругова.

Да ће даље проширење НАТО пакта на југоисточну Европу бити једна од главних тема предстојећег самита, званично је објављено у Загребу.

Коментаришући све ово, спољнополитички коментатор Мирослав Лазански каже да ће Србија бити значајна тема на самиту у Загребу.

– Мало је, признаћете, необично да један министар одбране САД долази на скуп Јадранске повеље… Очигледно су Вашингтону овај скуп и посета веома важни у стратешком смислум када шаљу свог главног специјалца. После Матисове посете, очекујем нове притиске на Србију око Косова, али посебно и војно-политичког притиска на приступање НАТО алијанси. Очекиваће се од нас да се још више приближимо овом савезу – поручује Лазански и додаје да очекује нове притиске на Српску.

– Пре свега да РС укњижи своју војну имовину на федерацију. А јасно је свима, сваки притисак на РС је посебан притисак на Србију – објашњава Лазански и оцењује да је већ сама чињеница да се Матис састаје са црногорски мминистром одбране Предрагом Бошковићем најобичнија смејурија и лакрдија.

KOMENTARI



6 коментара

 1. rajko says:

  Ko zna zasto ovaj dingo stvarno dolazi. Poznato mi je da je nasa vlada angazovala engleza Blera ratnog zlocinaca iz vremena NATO agresije kao savetnika, da je potom ma njegov savet Srbija angazovala Dzejmi Seja za potparola. Sta nasi planiraju govori i podataka da si mnogi sklapali ugovore sa NATO snagama i davali im svakojake povlastice tako da se ti zlocinci nesmetano krecu po nasoj zemlji. Zaboravljena je agresija a strana vojska na KiM bas nista nije uradila da nama pomogne. Cini mi se da ce ovaj besni pas ili dingo ovde imati lak posao. Ali za ulazak Srbije u NATO postoje samo dve male prepreke koje je lako savladati: nelegalna NATO agresija i narod.

  • Velika Metla says:

   Рајко,која НАША влада? Да је то НАША влада не би смо,Рајко,ми данас тупили зубе око ових ствари! И ти ово сматраш нашом,србском,владом? Ово је,Рајко,власт у Србији,а не србска власт! Разлика је драстична!

  • Miraš. says:

   Ako znaju da daljih proširenja EU neće biti, što znači da preostale balkanske državice neće ni stići u EU, sada mogu još uvek na vreme da skroje nove i to agresivnije planove i za BIH i za Srbiju. Matis dolazi u Hrvatsku na pomenuti samit "Jadranske povelje", a veoma dobro znamo da Hrvatsku interesuje hrvatski deo BIH. Stalno se pravi povika na vuka (Dodika), a lisice meso jedu.

 2. Velika Metla says:

  Једино шта може да гурне је његова њокалица,и то у часну србску "позадину"са све "дубоком државом"на челу с породицом Клинтон ратним злочинцима! А уз тај олош обавезно и оно пиргаво псето пудлицу Блеееееера!

 3. goran says:

  Proglassavam ovog psa vlasnistvom zoloskog vrta. Neka tu raspravlja o Natou-u.

 4. SiNiša says:

  Ако тај НАТО треба да се растури и упропасти онда нам нема друге. Мисмо најбољи кандидати и треба да уђемо у њега...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u