ВАШИНГТОН ПОЈАЧАВА ПРИТИСАК НА НАШУ ДРЖАВУ: Дивљи пас Матис гура Србију у НАТО

VAŠINGTON POJAČAVA PRITISAK NA NAŠU DRŽAVU: Divlji pas Matis gura Srbiju u NATO

9 jula 2018

Šef Pentagona, američki ministar odbrane Džejms matis, koji je zbog svojih diplomatskih metoda u zapadnim medijima zaradio nadimak Divlji pas Matis, dolazi na Balkan sa specijalnim zadatkom da koordinira pritisak na Srbiju kako bi naša država što pre bila uvučena u NATO pakt!Matis, kako je i zvanično potvrđeno, u petak 13. jula stiže u Zagreb. Tada se u glavnom gradu Hrvatske održava sednica Američko-jadranske povelje kojom će predsedavati upravo Matis, uz asistenciju hrvatskog i crnogorskog ministra odbrane Damira Krstičevića i Predraga Boškovića.

Kako kažu sagovornici Informera, vrsni vojni eksperti, u najmanju ruku je neuobičajeno da jedan američki ministar odbrane lično dolazi na samit ranga Jadranske povelje, umesto da pošalje nekog nižerangiranog činovnika.

– To jasno govori da Matis dolazi sa specijalnim zadatkom. Posredi su planovi da se Srbija po svaku cenu, ucenama i pritiscima na silu ugura u NATO pakt. Crna Gora i Hrvatska su idealni saučesnici za realizaciju takvih planova. Jedna od glavnih tema sastanaka Jadranske povelje svakako će biti Srbija, u to nemojte imati nikakve sumnje – navodi naš izvor iz vojnih krugova.

Da će dalje proširenje NATO pakta na jugoistočnu Evropu biti jedna od glavnih tema predstojećeg samita, zvanično je objavljeno u Zagrebu.

Komentarišući sve ovo, spoljnopolitički komentator Miroslav Lazanski kaže da će Srbija biti značajna tema na samitu u Zagrebu.

– Malo je, priznaćete, neobično da jedan ministar odbrane SAD dolazi na skup Jadranske povelje… Očigledno su Vašingtonu ovaj skup i poseta veoma važni u strateškom smislum kada šalju svog glavnog specijalca. Posle Matisove posete, očekujem nove pritiske na Srbiju oko Kosova, ali posebno i vojno-političkog pritiska na pristupanje NATO alijansi. Očekivaće se od nas da se još više približimo ovom savezu – poručuje Lazanski i dodaje da očekuje nove pritiske na Srpsku.

– Pre svega da RS uknjiži svoju vojnu imovinu na federaciju. A jasno je svima, svaki pritisak na RS je poseban pritisak na Srbiju – objašnjava Lazanski i ocenjuje da je već sama činjenica da se Matis sastaje sa crnogorski mministrom odbrane Predragom Boškovićem najobičnija smejurija i lakrdija.

KOMENTARI6 komentara

 1. rajko says:

  Ko zna zasto ovaj dingo stvarno dolazi. Poznato mi je da je nasa vlada angazovala engleza Blera ratnog zlocinaca iz vremena NATO agresije kao savetnika, da je potom ma njegov savet Srbija angazovala Dzejmi Seja za potparola. Sta nasi planiraju govori i podataka da si mnogi sklapali ugovore sa NATO snagama i davali im svakojake povlastice tako da se ti zlocinci nesmetano krecu po nasoj zemlji. Zaboravljena je agresija a strana vojska na KiM bas nista nije uradila da nama pomogne. Cini mi se da ce ovaj besni pas ili dingo ovde imati lak posao. Ali za ulazak Srbije u NATO postoje samo dve male prepreke koje je lako savladati: nelegalna NATO agresija i narod.

  • Velika Metla says:

   Rajko,koja NAŠA vlada? Da je to NAŠA vlada ne bi smo,Rajko,mi danas tupili zube oko ovih stvari! I ti ovo smatraš našom,srbskom,vladom? Ovo je,Rajko,vlast u Srbiji,a ne srbska vlast! Razlika je drastična!

  • Miraš. says:

   Ako znaju da daljih proširenja EU neće biti, što znači da preostale balkanske državice neće ni stići u EU, sada mogu još uvek na vreme da skroje nove i to agresivnije planove i za BIH i za Srbiju. Matis dolazi u Hrvatsku na pomenuti samit "Jadranske povelje", a veoma dobro znamo da Hrvatsku interesuje hrvatski deo BIH. Stalno se pravi povika na vuka (Dodika), a lisice meso jedu.

 2. Velika Metla says:

  Jedino šta može da gurne je njegova njokalica,i to u časnu srbsku "pozadinu"sa sve "dubokom državom"na čelu s porodicom Klinton ratnim zločincima! A uz taj ološ obavezno i ono pirgavo pseto pudlicu Bleeeeeera!

 3. goran says:

  Proglassavam ovog psa vlasnistvom zoloskog vrta. Neka tu raspravlja o Natou-u.

 4. SiNiša says:

  Ako taj NATO treba da se rasturi i upropasti onda nam nema druge. Mismo najbolji kandidati i treba da uđemo u njega...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *