Vašingtonski teroristi protiv (Novo)Rusije

Vašingtonski teroristi protiv (Novo)Rusije

30 jula 2014

Boris AleksicPiše: Boris Aleksić

«Prikupljene informacije i činjenice treba podesiti na takav način da odgovaraju politici vođenja rata», objasnio je još 2002. godine ser Ričard Dirlav tada direktor britanske tajne službe (MI6). Iako se ova izjava odnosila na Irak, ona u potpunosti može da oslika aktuelnu politiku Zapada prema Rusiji.

Kao što smo naveli prethodni put, ceo svet se pitao zbog čega ukrajinska hunta nije objavila zvanične zapisnike razgovora kijevskog kontrolnog tornja i oborenog malezijskih boinga 777 MH17. Nakon nestanka MH370 8.marta, Malezija je objavila sve razgovore sa pilotima, a ove informacije su brzinom munje obišle planetu. Svi se sećaju poslednjih reči pilota nestalog aviona. Naravno pučisti u Kijevu nisu odmah posle zločina objavili zvučne zapise i transkripte razgovora sa oborenim MH17 jer bi time inkriminisali sebe i svoje mentore. Po nalogu iz Vašingtona i uz nadzor Lenglija, huntina tajna policija je sve dokaze zaplenila i odnela u svoje laboratorije. Ukrajina nije slušala glasove razuma koji su je iz celog sveta pozivali da poput Malezije objavi celokupan i neizmenjen razgovor kontrole letenja sa pilotima. To je odgovaralo i Beloj kući.

Sjedinjene države žele nove oružane sukobe širom sveta kako bi oživele svoje usnule vampire – hladnoratovske strukture koje su decenijama usmeravale politiku Vašingtona. Za tako nešto im je potreban «arhineprijatelj» koji će obezbediti dodatni profit davno privatizovanom vojno – industrijskom sektoru. Neprijatelja su našli u Rusiji. U skladu sa tim general Martin Dempsi koji je na čelu Združenog štaba Vojske SAD, izjavio je nedavno kako je kriza u Ukrajini podstakla Pentagon da aktivira stare planove i strategije iz vremena Hladnog rata. Dempsi je propustio priliku da bude potpuno iskren jer nije rekao da su NATO i CIA potpalili ratni požar u Ukrajini kako bi vojno – industrijski lobi dobio novi Hladni rat. Nemojmo smetnuti s uma da ovde govorimo o ludacima koji su bacili atomske bombe na već poraženi Japan samo da bi poslali poruku SSSR-u, ili o psihopatama čiji je Monsanto trovao Vijetnam Narandžastim agensom… Zato kada danas spaljuju Ruse u Odesi ili kada ukrajinska hunta koristi zabranjeni beli fosfor protiv građana Novorusije to ne predstavlja problem za vašingtonske teroriste, naprotiv takva strategija ih raduje jer ih podseća na njih same.

Takođe smo upozorili da je glavni izvođač radova Vašingtona u Ukrajini američka obaveštajna služba. Kako je nedavno prenela Televizija Rusije, uloge u vlasti Porošenko – Jacenjuk – Kličko podelio je šef Stejt departmenta Džon Keri. To se dogodilo u Minhenu. A početak kaznene operacije i genocid nad ruskim narodom u Novorusiji odobrio je niko drugi do šef CIA Džon Brenan tokom «tajne» posete Kijevu. Televizija je napomenula da je u junu WikiLeaks objavio podatke prema kojima je Porošenko jedan od glavnih agenata SAD u Ukrajini. U diplomatskim depešama koje je objavio WikiLeaks njega nazivaju jednostavno „Naš ukrajinski insajder“ (Our Ukraine Insider).

Obaranje malezijskog boinga služi Vašingtonu za satanizaciju Rusije. Međutim u toj medijskoj histeriji koja obiluje pozivima na linč Rusije i Putina lično, SAD pokazuju svoje pravo lice. Pomahnitali urlici protiv ruskog predsednika u američkoj štampi svedoče o tome da im je on od početka bio meta. Zbog toga nije isključeno da su ukrajinska i američka tajna policija želele da obore avion u kojem je bio šef Rusije, a koji se sa malezijskim MH17 sekao u istoj tački na nebu blizu mesta obaranja Boinga.

U međuvremenu ceo svet je ponovo postavio stara pitanja koja su ostala bez odgovora i uputio nova pitanja u vezi oborenog malezijskih aviona. Iako su kijevski pučisti javili da je identitet kontrolora letenja Španca «Karlosa» koji je radio na kijevskom aerodromu i koji je poslao poruke svetu o prisustvu ukrajinskih vojnih aviona u blizini MH17, lažan, ispostavilo se da je on dao nekoliko intervjua ranije, pre nesreće, i da je zaista bio angažovan kao dispečer. Karlos je preko svog tviter naloga, pre nego što je blokiran, poslao poruku da je ukrajinska raketa oborila malezijski Boing.

Takođe, svet još uvek nije dobio odgovore na pitanje zbog čega je Kijevska hunta promenila putanju leta MH17 i sa bezbedne rute odobrene od strane evropske i američke kontrole letenja odvela ga iznad ratne zone. Kanadski nezavisni istražitelji upozoravaju i da su američke vazduhoplovne vlasti još pre nesreće zabranile svojim avionima da kortiste koridor na koji je skrenut MH17. Pored toga ukrajinska hunta je pripremajući «nesreću» naredila malezijskom Boingu da leti što niže.

Bez odgovora Vašingtona i pučista u Kijevu ostalo je i pitanje zbog čega pripadnici hunte pucaju na međunarodne istražitelje na mestu nesreće i zbog čega fanatično napadaju gradove u njegovoj blizini. Ukrajinske snage su napale gradove Šahtarsk i Torez a međunarodni policijski tim, drugi dan zaredom, nije mogao da pristupi mestu na kome se srušio malezijski avion zbog sukoba koji se vode u Šahtarsku kroz koji se mora proći da bi se stiglo na mesto nesreće. Stanovnici zasuti ukrajinskim granatama i bombama beže iz grada. Tako su radili i šiptarski teroristi u Račku kada su pucali na srpskog istražnog sudiju Danicu Marinković kako bi je sprečili da izvrši uviđaj i prikupi dokaze.

U međuvremenu otvorilo se i pitanje manipulisanja crnim kutijama iz malezjijskog MH17. Vojska Novorusije je crne kutije predala Holanđanima koji su potvrdili da se njima nije manipulisalo. Holandska komisija za bezbednost je zvanično saopštila da su «podaci sa rekordera glasa uspešno skinuti i da sadrže validne podatke o letu. Skinuti podaci će se dalje analizirati i istražiti”. Međutim 23. jula BiBiSi je javio da su crne kutije zloupotrebljene i da podaci sa njih nisu odgovarajući. Suprotne vesti da su crne kutije Holanđani predali Englezima, a sa druge strane da su ih malezijske vlasti zadržale, označile su početak nove borbe oko sadržaja i interpretacije ovih podataka. U svakom slučaju se postavlja pitanje kako je to BiBiSi i pored izjave Holandske komisije za bezbednost mogao da zna da se crnim kutijama manipulisalo. Medijska ruka MI6 je izgleda vidovita poput kijevske hunte koja je odmah po nestanku MH17 s radara «znala» da je on oboren Buk-om. Naravno i London i pučistički Kijev

sve to znaju jer rade po unapred pripremljenom scenariju. Ta režija uključuje i zloupotrebu podataka vezanih za MH17. Ne zaboravimo da su prema naučnoj analizi profesora Panajotisa Haritosa SAD, Ujedinjeno kraljevstvo i Francuska falsifikovale čak i Rezoluciju SB UN 1244. Dakle ako su spremni da lažiraju jedan zvanični dokument UN, neće im biti veliki problem da isto urade sa malezijskim crnim kutijama. Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksandar Lukaševič već je upozorio da ukrajinske vlasti „sprovode neke skrivene aktivnosti kako sa nosačima informacija dispečerskih službi Ukrajine – i vojnih, i civilnih, tako i s njihovim zaposlenima“, što je suprotno načelima nepristrasne istrage. Sigurni smo i da bi kadrovi gore pomenutog šefa MI6 Dirlava, žarko želeli da se dokopaju materijala iz oborenog Boinga kako bi kreirali nove podatke za njima preko potreban rat.

Ali nakon vidovitosti, kijevske hunte i britanske «šestice» dođosmo i do «ljudi koji bulje u koze» (The Men Who Stare at Goats ) iz SAD.

Rusi su odavno objavili svoje satelitske snimke napravljene onog dana kada je oboren MH17, ali SAD još uvek ne čine dostupnim svoje informacije. Bela kuća svaki dan obećava nove i važne informacije, da ne kažemo dokaze ali ih još uvek uskraćuje svetskoj javnosti. Portparol vlade Džoš Ernest prvo je izjavio da je moguće da će SAD objaviti „dodatne obaveštajne podatke” o katastrofi malezijskog aviona na istoku Ukrajine. Naša obaveštajna zajednica – naglasio je – upravo je u procesu obelodanjivanja velike količine informacija. Svi su se ponadali da će najzad Vašington poput Moskve objaviti i dokaze kako bi potkrepio vatrenu retoriku, a onda je Ernest ponovo izašao pred novinare i rekao «mi smo zaključili da su krivi Putin i Rusi.» Od dokaza ni traga, mada je zanimljiv redosled krivaca, pa primećujemo da Bela kuća gaji posebnu mržnju prema ruskom predsedniku. Ernest nije usamljen u svojim ispadima. Portparol Ministarstva spoljnih poslova SAD Meri Harf je mahnito napala novinare koji su je pitali šta misli o ruskim dokazima u vezi obaranja MH17. Zar ne razumete da je verodostojno ono što kaže američka vlada, a ne ruska! Izvinite što smo vas tako nešto uopšte pitali gospođo, ostalo je zabezeknutim novinarima da izuste. Valja primetiti i da Vlada SAD zvanično negira postojanje talasa izbeglica iz Novorusije u Rusiju bez obzira na zvanične podatke UN.

Indirektno se može zaključiti da SAD imaju satelitske snimke Novorusije i Ukrajine nastale na dan obaranja MH17. Pored ruskih tvrdnji da je satelit Sjedinjenih država tada bio aktivan iznad područja nesreće, Vojska SAD je objavila satelitske zapise navodnog granatiranja ukrajinske teritorije iz Rusije. Iako se pokazalo da su ti snimci «izmenjeni» i na kraju krajeva lažni, Vašington je ovom (novom) podmetačinom pokazao da budno snima celo ratno područje. Pri tom Jenkiji nisu pomenuli kako su od ukrajinskog bombardovanja ginuli građani Rusije u samoj Rusiji.

Dakle Rusi su objavili dokaze o delovanju ukrajinskih Buk-ova i ratnih aviona u blizini MH17 na dan njegovog obaranja (zasnovanih na SIGINT-u).Sa druge strane „Obaveštajne službe SAD nisu u stanju da utvrde nacionalnost posade raketne baterije koja je ispalila raketu (na malezijski Boing).» Ipak po njima je moguće da je zločin izvršio «prebeg iz ukrajinske armije koji je bio obučen za rukovanje takvim sistemima”. Moguće je da je imao i ukrajinsku uniformu. Pobogu Jenkiji ko vas je pitao za nacionalnost posade Buk-a, svet samo traži vaše autentične satelitske snimke, podatke sa Avaksa i druge činjenice dobijene elektronskim izviđanjem, tog dana kada je oboren malezijski Boing. Uostalom zbog čega bi «prebeg» vozio Buk (koji bez većih radara ne vredi puno) 50 ili 60 km dalje od najvećih gradova Novorusije bez mogućnosti da ih štiti? Pre će biti, ako je teorija da je Buk-om oboren MH17 tačna, da je ukrajinska (ili npr. Akademi) posada po nalogu CIA prišla granici s Novorusijom i uz pomoć jakih radara koji su po ruskim podacima bili aktivni u Ukrajini oborila nesrećni Boing. Uostalom Rusi su na 30 km od Donjecka otkrili rad ukrajinskih radara. Kao što znamo Vojska Novorusije nikad nije oborila ni jedan avion na visini od 10 km. Ona nema sredstva za tako nešto.

Ovde valja istaći da su britanska i američka obaveštajna služba još u Siriji planirale da upotrebe za terorističke akcije ukrajinske operativce obučene u ruske uniforme. Javnost je saznala za planiranje terorističke akcije podmetanja u Siriji kada je hakovana zaštićena mreža firme Britam difens koja ima ugovore sa britanskim Ministarstvom odbrane. Britam difens je osnovana od strane MI6, a njeno rukovodstvo čine bivši rukovodioci britanskih specijalnih jedinica. Plan je bio da Ukrajinci agenti CIA i MI6, obučeni u ruske uniforme budu snimljeni kada govore na ruskom i pripremaju napad hemijskim oružjem na sirijske civile. Oni su trebali da koriste stara sovjetska hemijska punjenja nabavljena u Libiji. Dakle CIA i MI6 imaju ukrajinske operativce koji su spremni da izvršavaju terorističke akcije i upotrebe hemijsko oružje a za sve optuže Ruse. Ista ta ekipa zločinaca je mogla i da obori malezijski MH17.

Da CIA ima iskustva u planiranju obaranja putničkih aviona svedoče podaci iz operacije Nortvuds koji uključuju i akcije uništavanja civilnih vazduhoplova i podmetanje zločina Kubancima. Tada je trebalo opravdati rat sa Kubom. Informacije o Nortvudsu je objavila Vojska SAD. Džon Kenedi je odbio ove planove i svi znamo kako je završio. Zbog toga je Obama mnogo oprezniji i sluša ratne huškače u svojoj vladi koji predstavljaju moćni vojno – industrijski sektor. Uostalom neokonzervativci autori doktrine o preventivnom ratu i američkoj nedodirljivosti zauzimaju ključne pozicije u Obaminoj vladi. Neokonzervativci su još u septembru 2002. godine usvojili Strategiju nacionalne bezbednosti čiji je glavni cilj da SAD zadrži svoju hegemoniju u svetu.

Istina o užasnom ubistvu putnika malezijskog MH17 mora da se sazna zbog samih žrtava, njihovih porodica ali i zarad celog sveta. Ukoliko se međunarodni odnosi prepuste vašingtonskim teroristima koji seju smrt, podmeću zločine i izazivaju ratove širom sveta, kako bi pokazali svoju «izuzetnost» i učvrstili hegemoniju, planeta će utonuti u tamu i suočiće se sa novim svetskim ratom. Da bi se to sprečilo «druga svetska sila» međunarodno javno mnjenje, mora da se suprotstavi ratnim huškačima iz SAD, sve do potpunog oporavka Rusije kao garanta višepolarnog sveta.

(Fondsk.ru)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ruslan says:

    Veoma interesantan clanak, a nema komentara. Yankee su toliko preokupirani svojom "izuzetnoscu" da i ne primecuju kako su na ekonomskom planu iza Kine, oko proizvodnje nafte isa Rusije i tako dalje. Oni smatraju da ce vecno biti izuzetni, tako su mislili rimski imperatori i srednjevekovni feudalci, pa je nastao "izuzetni" kapitalizam na celu sa "izuzetnim Yankee kaubojima. Dakle, Yankee uskoro odlaze u istoriju, a Kina i Rusija ce vladati svetom sa svojom grupom BRICS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *