ВАТИКАН ПРИЗНАО КОСОВО: Папа примио Јахјагу

VATIKAN PRIZNAO KOSOVO: Papa primio Jahjagu

22 januara 2015

jahjaga_papa 4565Papa Franja primio je u privatnu posetu Tačijevu službenicu Atifete Jahjagu, koja je izrazila nadu da će Vatikan priznati okupirane teritorije, saopštila je Jahjagina pres služba.

Jahjaga je zahvalila papi na prijemu, ocenjujući to kao “gest poverenja i priznanja kosovskih napora da ojača međureligijsku harmoniju i ambiciju za životom u miru i u slobodi društva sa ravnopravnim građanima”, navodi se u saopštenju.

„Predsednica Jahjaga je rekla da je Kosovo, danas kao jedna nova država u Evropi, prošlo kroz tešku istoriju represije i etničkog čišćenja i da se u njegovim temeljima nalaze individualna i kolektivna žrtvovanja“, navodi se u saopštenju.

Jahjaga je dodala da je “Kosovo laička država, ali i inspirativna priča o međureligijskoj harmoniji i ravnopravnosti svih građana, bez razlike”.

Ona je rekla da su nakon završetka rata i u nastojanjima da očuva multietničnost i multikulturalizam, okupirane teritorije garantovale prava svim zajednicama i nastavile da jačaju međureligijski dijalog, omogućujući liderima tri religije da izgrade bliske međusobne odnose, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI4 komentara

 1. nedo says:

  Ovakva bestidna izjava mozda bude koristila nama glupim srbima da se opametimo i da zbijemo redove! Nacionalni ponos treba oziveti a ujedno na vlast dovesti patriotu. Sve sam vise ubedjen da bi Kraljevina kao uredjenje bolje funkcionisala od Republike!

 2. Posmatrač says:

  Papa nije "Franja" nego Francisko. "Kosovo" nije Kosovo vec tkz. Kosovo. Imenovanje stvari je bilo i biće uzrok svih nevolja na Balkanu.

 3. s@Ša says:

  Stani odakle vam informacija da su priznali Kosovo,to što su primili ovo debeloguzu ništa ne znači pa primali su i Dalaj Lamu pa nisu priznali Tibet,latini su to lopovi veliki neće oni ništa raditi dok 100% ne budu uvjereni da se to može i ostvariti,ovaj prijem ne treba na taj način gledati jer ne treba zaboraviti da među šiptarima ima i značajan broj katolika koji su vjerovatno lobirali za ovaj prijem ! I nije mene strah da ih Vatikan prizna mene je strah onoga što Srbi rade!

 4. Dušan M. Stojanović says:

  Samo mudro i pametno. Mi svi jako dobro znamo ko su vatikanci, papisti,video sve govori. https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84359240&v=qUX_uLZxciw&x-yt-ts=1421782837#t=49

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *