ВАТИКАН УДАРИО НА ТРАМПА

VATIKAN UDARIO NA TRAMPA

21 novembra 2019

Vatikan je izrazio zabrinutost da bi „nedavne odluke“ mogle da naruše regionalnu stabilnost na Bliskom Istoku.

Vatikan nije posebno naveo američki zaključak da izraelska naselja na Zapadnoj obali ne krše međunarodno pravo, ali se činilo jasnim da je reč o tome, kada je govorio o „nedavnim odlukama koje rizikuju da dodatno podriju izraelsko-palestinski mirovni proces i ionako krhku regionalnu stabilnost“ na Bliskom istoku, preneo je AP.Vatikan je ponovio svoju podršku rešenju dve države za dva naroda, kao jedinom načinu da se postigne celovito rešenje ovog dugogodišnjeg sukoba.

On je naveo da podržava pravo Izraela da živi u miru i sigurnosti unutar granica koje je priznala međunarodna zajednica i da podržava isto pravo koje pripada palestinskom narodu, a koje se mora priznati, poštovati i sprovesti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Kada si dao naslov da je Vatikan udario na Trampa, mogao si i da nam objasniš to malo bolje. A ne da je Vatikan udario na Američki zaključak, a mi da utuvimo da je udario na Trampa. Pokušavam da ispovraćam ovu informaciju, ali nikako ne ide. Ovi sorošoidi su vrlo opasni za slučaj da neko pokuša da ih razume.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *