Ваздуплоховна бања – Бабић

Vazduplohovna banja – Babić

2 jula 2015

Miha-Medenica-[kolumna] 67Piše: Mihailo Medenica

– Izvinite, molim vas, ali nije reč o mojoj već o kući moje majke- decidno je Zoran Babić, devojačko Vazduplohov, odgovorio na insinuacije o rentiranju vile „Trifun“ u Vrnjačkoj Banji, koja mu se stavlja na dušu, veluku ko premijerova bešika!

– Možda mama i izdaje po neki apartmančić, otkud znam, ja kad ode meni nikad ne naplate, ali to je sve u cilju afirmacije akcije „Letujmo u Srbiji“! I nije reč o vili, kako neki navode, već o staroj, trošnoj porodičnoj kućici na četiri sprata, sa desetak- petnaest soba, brvrnara maltene, a to što neki nazivaju bazenom u dvorištu najobičnija je rupa ostala od dede Trifuna kad je kopao bunar, pa se vremenom napunila kišnicom i eto sad nekim ljudima služi da skaču one „bombe“, „laste“, „daske“ i slične gluposti, umišljajući da je bazen samo zato što smo malo popločali iznutra i okolo, postavili ležaljkice i ikonu krsne slave na koju namernici ostave po koji evro ovaj, dinar…- argumentovano i nesporno je simpatični šef naprednjačkog sastava „Parovi“ iz skupštine ućutkao zlonamernike, otklonivši još nekoliko nedoumica koje to zapravo i nisu!

– Tačno da se na moj broj telefona mogu rezervisati apartma…ovaj, sobičci, ali samo zatoz što nikome u kući ne radi punjač za mobilni, pa sam ostavio svoj čisto kao uslužni, logično! I ne znam odakle vam to da je cena noćenja 50 evra kad je samo 6000 dinara, mada retko kome i naplatimo, osim onima koji prespavaju! Verujte, više je manastirskog tipa nego pansion! Vazduplohovna banja, što se ono kaže… Raj, bre! Što ja volim da odem tamo, izadjem ujutru na terasu pa se do podne fizički i mentalno divim premijeru na daljinu, a onda kondicione pripreme da po 14- 15 sati ne odem u wc, što teram i naše goste, ovaj, prijatelje kuće, al’ im ponekad popusti petlja u bazenu, koji to uopšte nije, pa moramo da naplatimo neki dinar, koliko za čišćenje te deda Trifunove rupe za bunar. Dakle, nema ni govora o nekakvom privatnom biznisu, rentiranju i sličnim glupostima! Tu najčešće prespavaju moji prijatelji kad su sedam do deset dana na proputovanju kroz Vrnjačku Banju, ostave nešto tek za kafu i šećer, valja se, a kod nas se dnevno popije i do dvadesetak kilograma kafe pa zato tih 6000 dinara, što nikako nije 50 evra!

Ako me pitate gde ću letovati- pa u Srbiji, naravno! U toj preslatkoj brvnarici, mora neko da naplaćuje ležaljke i suncobrane, mada ne znam odakle vam to da uopšte imamo ležaljke i suncobrane, i da ih rentiramo?!

Lako je uveriti se u istinitost mojih reči- samo nazovete ovaj broj, rezervišete, deca do metar visine gratis, lepo dođete i vidite da nema govora o nekakvom biznisu, daleko bilo!

Za deset evra pride organizujemo i izlete do čuvenog mosta s katancima, gde sam i ja zamislio željicu, zaključao katanac i bacio ključ u reku…

Za tri evra možete da se fotografišete pored katanca, pa možda i vi vremenom počnete fizički i mentalno da se divite jednom čoveku čije ime ne bih sad otkrivao, kao ni nameru da kraljevski apartman preimenujemo u Alekovu viziju, iako nemamo baš nikakve apartmane, a kamoli kraljevske, sačuvaj Bože!

Izvinite, zvoni mi mobilni, samo da se javim: „Halo! Da, da vila „Trifun“, mada nemam pojma o čemu govorite, verovatno ste pogrešili broj, ali mogu da primim rezervaciju! Izvinite što pitam, a za koga ste glasali?! Jel?! E, pa onda je 60 evra i to bez doručka, pa nek ti Pajtić spremi sendviče, vazudplohovu jedan retrogradni“!

Eto, zaista ne znam šta bih vam rekao o svemu osim- klevete! Najobičnije klevete i laži- stavivši tačku na dalju priču o izmišljenoj aferi Zoran rent-a Babić podelio je vaučere za deset odsto popusta ukoliko se javite u narednih deset minuta i tačno odgovorite na pitanje: „U kojoj banji se nalazi vila „Trifun“ i kakve ja imam veze s tim“?!

(Dveujedan.rs)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *