VAŽNO DA SE KRADE: Iz crkve Svetog Nikole ukradeno zvono teško 285kg

VAŽNO DA SE KRADE: Iz crkve Svetog Nikole ukradeno zvono teško 285kg

7 maja 2014

crkva svetog nikoleCelo selo Vražegrmci diglo se na noge nakon što je neko sa Crkve Svetog Nikole skinuo i odneo zvono teško 285 kilograma! Crkva je udaljena od prvih kuća i u blizini je šume, a lopovi su iskoristili loše vreme koje je ovih dana vladalo u kraju smeštenom ispod ostroških greda. Pored ukradenog, nalazilo se i manje zvono, ali ono nije odneto.

Niko u selu ne može da shvati kako je bilo moguće skinuti sa crkve tako teško zvono, kao i kako je kradljivcima pošlo za rukom da ga prenesu do vozila. Jer, da je došla mehanizacija, meštani bi videli.

Okupili su se meštani i u utorak ispred crkve i uputili bratski poziv kradljivcu da se pokaje za svoje delo i vrati zvono. Njihovo ogorčenje je veliko, pa su neki ponudili i 1.000 evra za bilo kakvu informaciju o lopovima! Poručili su da će još neko vreme čekati reakciju policije, a ako ne bude rezultata sami će se organizovati i krenuti u potragu.

Ukradeno zvono izliveno je davne 1928. godine u splitskoj livnici i u celom kraju bilo je prepoznatljivo po zvuku. Pre četiri godine crkva je bila obijena, ali iz nje nije ništa odneto.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pavle says:

    Bilo kuda nacionalna manjina svuda ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *