VAŽNOST I VREDNOST SE DOKAZUJE NA – PARADI

VAŽNOST I VREDNOST SE DOKAZUJE NA – PARADI

20 septembra 2013

gay-pride-parade-toronto 01Piše: Slobodan Turlakov

U našem, srpskom narodu, uobičajeno je da se kaže, od onog čega se pametan stidi, lud se time ponosi, što je, nema sumnje, nataloženo vekovno iskustvo.

Ne bi se, međutim, moglo reći, kad je reč o homoseksualnom javnom razbacivanju, da je reč o pametnom, a ni o ludom, pogotovu ne u srpskom narodu, koji je zdrav narod, sa zdravim i prirodnim nagonima, kod koga ono što rade homoseksualci i ne spada u stid, već, po zdravoj pameti, jedna teška duševna izopačenost i izvitoperenost, kojoj se čak ne može ukazati ni čast da se nazove bolešću.

Nećemo se baviti detaljima te izopačenosti, koja je toliko gadna, da ima čak ambiciju da negira ono pšto je najlepše i najdivnije u zemaljskom životu, a to je žensko čeljade, čija je lepota i jedinstvenost bila dostojna čak tolikih ratova, znanih i neznanih, ali razumljivih Jer, žena je ukras sveta, bez nje svet ne bi trebalo ni da postoji, iako ga ona stvara, ali ne zbog sebe, već da njegov muški deo ima čemu da se divi i čemu da teži.

Ceo naš dugi život protekao je u slavljenju i obožavanju lepih i talentovanih žena, i sad, kao Šantićev Lem Edim, prisećajući se sveg onog lepog zbog čega je vredelo živeti; ne možemo a da sve to ne vežemo za njih, od njih i radi njih i zbog njih. Žena!

Lepa i mlada žena je i Bogu ugodna, i kad je rešio da ima sina, izabrao je takvu lepu i mladu ženicu, koju je, za osećaj lepote koja mu je darivala na njihovom susretu, učinio da večno mladom i lepom. Odista, Bogorica koja drži tek rođenog Hrista, i Bogorodica koja ga skida sa krsta, ista je Marija, što su i svi veliki slikari i vajari poštovali i uznosili!

Pred tim veličanstvom prirode, što se zove žena, i što je sa Najvišeg mesta određeno da bude večita čežnja muškog roda, ima samo jedan ponos dostojan čoveka, ako je uspeo da svojim bdenjem dođe do trenutka spoja sa njom. Sve ostalo je ništavno ili, pak, beznačajno. Poređenja, jednostavno, nema.

Ovo naše doba koje je toliko toga lepoga i uzvišenoga, uništilo, silom zla i moći, napao je i taj osnov života, proglasivši homoseksualizam idejom i praksom, načinom življenja, nateravši milione mladih ljudi da se toj sili pokore, a za uzvrat im je podmetnula da se tim , nećemo da kažemo, porokom, već samouništenjem osećaja lepote, p o n o s e!. Silujući i sam taj pojam, da se i on sam stidi što su mu dali značenje koje on nema, niti će ikad imati.

Pogotovu u srpskom narodu.

Desilo se, međutim, da su pod silom svakojakih poniženja, podmetanja, pa čak i proglašenja ubicama ljudskog roda, uspeli da nam nabace i homoseksualizam, čak da ga prihvatimo kao sopstveni ponos!

Iskreno rečeno, teško je reći šta je srpskom narodu palo teže, da li Haški tribunal ili ovaj i ovakav – ponos!

Srećna je okolnost, ako se to uopšte može nazvati srećom, oni koji vladaju dobrim delom sveta, nabacili su tu pošast dokle god su stigli, silom, pop kulturom, rušenjem sveg onog što je čovečanstvo vekovima stvaralo, duhom i građenjem, i sad svoju moć dokazuju ovom nakaznošću tražeći za nju poštovanje i poslušnost, da je i svi ostali prihvate, poštuju, raznose i njom se čak – ponose. Ono što se pojavljivalo kao pojedinačna izvitoperenost, kao posledica mešanja polova u jednom biću, sad se nameće kao opšte pravilo ponašanja i življenja, uzimajući te nesrećne pojedince, među kojima je bilo i pravih velikana, kao primere za ugled i podstrek.

Mi koji visoko cenimo predsednika Putina, bili smo neprijatno pogođeni nedavnom njegovom izjavom, po kojoj „Mi, Rusi, volimo Čajkovskog i ako znamo da je bio gej!“

Uvreda je to za sve Ruse, a i za samu istinu Čajkovskog, u čijem su životu tri žene imale daleko većeg udela, od mora drugih u životu redovnih muškaraca.

Mi koji smo se dosta bavili Čajkovskim, ustanovili smo da je Čajkovski u Tatjani, ponovio svoju ženu Miljukovu, jer i Tatjana izjavila ljubav Onjeginu, baš kao što je i Miljukova izjavila ljubav Čajkovskom, što je u ondašnjoj Rusiji bilo nezamislivo! Uostalom, Čajkovski se nikad nije zvanično razveo od Miljukove, a ima svedočanstava da je upravo zbog te svoje urođene izvitoperenosti, u 53. godini svog života, sam sa sobom skončao! Konačno, retko koji je kompozitor svojom muzikom zašao u dušu, u bit žene, kao Čajkovski!

Naravno, nas ne interesuje ono što čine svetski zlotvori ostalim narodina, jer ni mnogi od njih nisu se milostivije iskazivali prema nama, i ne samo u poslednje vreme.

Nas interesuje naše narodno, srpsko biće, koje je i zbog nemaštine i razaranja sveg što smo izgradili, došlo i do prirodne i razmumljive – bele kuge, te nas ima sve manje i manje,. A naturanjem homoseksualizma, biće nas još i manje.

Da bi cinizam bio još veći i pogubniji, od nas se traži da slavimo tu pošast. Šta više, da od veličine tog slavlja, te parade ponosa, zavisi i naš ulazak u Evropu. I taj uslov se javno iskazuje, čak i od zvaničnih predstavnika evropskih država u Beogradu!

I šta drugo. „Ovi“ koji čine sve da zadovolje one koji ih drže nama za vratom, pod vođstvom Prvog potpredsednika (Pp-a), koji izjavljuje da će „dati sve od sebe da obezbedi mir i bezbednost za sve učesnike parade“, ako bude odobrena (?!), da bi potom, drugom prilikom, rekao: „pozdravljam i zadovoljan sam, zahvaljujući pre svega SNS-u, što smo tako važne i dobre ljude uspeli da uvedemo u Vladu, koji su odmah najavili da će prisustvovati paradi, kao Glavni pregovarač Tanja Miščević i ministar za evrointegracije Ružić.“

Drugim rečima, njihova vrednost se dokazuje učešćem na „paradi ponosa“, što može da bude podsticajno i za ostale članove u Vladi, kako bi i oni postali – dobri i važni! Eto, šta nam je i koga nam je donela rekonstrukcija Vlade, na ponos Pp-a!…

Šta se sve ne radi sa ovom jadnom zemljom, koja nema ni toliko snage da bude mrtvo more…

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *