ВЕЧЕРАС СЕ ОГЛАСИЛО РУСKО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ! На северозападу Црног мора примећена озбиљна дејства америчких бродова и НАТО авиона!

ВЕЧЕРАС СЕ ОГЛАСИЛО РУСKО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ! На северозападу Црног мора примећена озбиљна дејства америчких бродова и НАТО авиона!

13 новембра 2021

Министарство је навело да су руске радарске станице пратиле четири извиђачка авиона НАТО-а.

Активна дејства америчких бродова и извиђачких авиона НАТО-а пребачена су на северозападни део Црног мора, саопштило је вечерас Министарство одбране РФ.„Министарство одбране Русије наставља да прати агресивне војне активности Сједињених Држава у региону Црног мора. Активне операције америчке морнарице и извиђачки летови НАТО-а су померени и изводе се у северозападном делу Црног мора“, наводи се у саопштењу.

Такође, према руском војном извору, извиђачки авион Локид У-2С, познат као „Дама змај“, Ратног ваздухопловства САД је из ваздушног простора Украјине извршио извиђање у близини границе Руске Федерације.

„Стратешки извиђачки авион У-2С Ратног ваздухопловства САД, који је полетео из ваздушне базе Акротири на острву Kипар, извршио је извиђање из ваздушног простора Украјине и северозападног дела Црног мора“, наводи се у саопштењу.

Поред тога, према подацима Министарства одбране РФ, „протеклог дана откривена су четири лета извиђачких авиона земаља НАТО-а у ваздушном простору изнад Црног мора и праћена су радарским системима Ваздушно-космичких снага Русије и Црног мора“.

Министарство је такође саопштило да су амерички брод УСС Портер и командни брод Маунт Витни одржали заједничке вежбе са бродовима Турске, Румуније и Украјине.

„Разарач навођених ракета америчке морнарице Портер и штабни брод америчке морнарице Моунт Вхитнеи извели су низ заједничких вежби са бродовима Турске, Румуније и Украјине у међународним водама код обала Румуније, а били су усидрени у луци Kонстанца у Румунији,“, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

УСС Портер је 30. октобра испловио у Црно море ради заједничких операција са НАТО савезницима и партнерима у региону. У непланираним вежбама САД и њихових савезника учествују водећи командни брод Маунт Витни, помоћни бродови и бродови других земаља НАТО-а, као и разна авијација.

KOMENTARI3 коментара

 1. Miroslav says:

  Кад сте дозволили да вам НАТО довуче толико опреме у Црно Море, сад гледајте филм звани Сопствена Идиократија.

  • persida says:

   Ni vece sile od Rusa, ni vecih mamlaza koji ne znaju sta ce sa sobom, niti jos znaju ko im je nepriijatelj, oni to ponekad na grame otkrivaju, stidljivo, kao seoska mlada.

  • Ex prof. H. Novi says:

   Božena, nijesi OBOŽENA, tvoj sud o bilo čemu je inferioran da ga ni mi članovi URE ne možemo prihvatiti. Svjesan sam da si nam ti možda jedini intelektualni kadar pored genijalnog Dritana. Ti unosiš pometnju. Pričaš gluposti koje ni jedan naš član ne prihvata. Religija nije tvoja tema za razmatranje. Ti si odlučivala ko je genocidan, ko ima pravo popisa i pravo glasa u CG. Nemoj Dritanov uglede rušiti!!! On ima harizmu da ujedini narode Balkana. Jedini i poslije popisa može privući srpsko glasačko tijelo koje ne prihvata isključivost Meda i društva. Možda nije svjesan od svojih obaveza da mu ti postavljaš klip pod točkove. Bolje idi u SDP sa Draginjom, imaćeš više dodirnih tačaka, nego sa UROM. URA je božijki dar Balkanu!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u