ВЕЧЕРАС СЕ ОГЛАСИЛО РУСKО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ! На северозападу Црног мора примећена озбиљна дејства америчких бродова и НАТО авиона!

VEČERAS SE OGLASILO RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE! Na severozapadu Crnog mora primećena ozbiljna dejstva američkih brodova i NATO aviona!

13 novembra 2021

Ministarstvo je navelo da su ruske radarske stanice pratile četiri izviđačka aviona NATO-a.

Aktivna dejstva američkih brodova i izviđačkih aviona NATO-a prebačena su na severozapadni deo Crnog mora, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane RF.„Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja da prati agresivne vojne aktivnosti Sjedinjenih Država u regionu Crnog mora. Aktivne operacije američke mornarice i izviđački letovi NATO-a su pomereni i izvode se u severozapadnom delu Crnog mora“, navodi se u saopštenju.

Takođe, prema ruskom vojnom izvoru, izviđački avion Lokid U-2S, poznat kao „Dama zmaj“, Ratnog vazduhoplovstva SAD je iz vazdušnog prostora Ukrajine izvršio izviđanje u blizini granice Ruske Federacije.

„Strateški izviđački avion U-2S Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je poleteo iz vazdušne baze Akrotiri na ostrvu Kipar, izvršio je izviđanje iz vazdušnog prostora Ukrajine i severozapadnog dela Crnog mora“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, prema podacima Ministarstva odbrane RF, „proteklog dana otkrivena su četiri leta izviđačkih aviona zemalja NATO-a u vazdušnom prostoru iznad Crnog mora i praćena su radarskim sistemima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Crnog mora“.

Ministarstvo je takođe saopštilo da su američki brod USS Porter i komandni brod Maunt Vitni održali zajedničke vežbe sa brodovima Turske, Rumunije i Ukrajine.

„Razarač navođenih raketa američke mornarice Porter i štabni brod američke mornarice Mount Vhitnei izveli su niz zajedničkih vežbi sa brodovima Turske, Rumunije i Ukrajine u međunarodnim vodama kod obala Rumunije, a bili su usidreni u luci Konstanca u Rumuniji,“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

USS Porter je 30. oktobra isplovio u Crno more radi zajedničkih operacija sa NATO saveznicima i partnerima u regionu. U neplaniranim vežbama SAD i njihovih saveznika učestvuju vodeći komandni brod Maunt Vitni, pomoćni brodovi i brodovi drugih zemalja NATO-a, kao i razna avijacija.

KOMENTARI3 komentara

 1. Miroslav says:

  Kad ste dozvolili da vam NATO dovuče toliko opreme u Crno More, sad gledajte film zvani Sopstvena Idiokratija.

  • persida says:

   Ni vece sile od Rusa, ni vecih mamlaza koji ne znaju sta ce sa sobom, niti jos znaju ko im je nepriijatelj, oni to ponekad na grame otkrivaju, stidljivo, kao seoska mlada.

  • Ex prof. H. Novi says:

   Božena, nijesi OBOŽENA, tvoj sud o bilo čemu je inferioran da ga ni mi članovi URE ne možemo prihvatiti. Svjesan sam da si nam ti možda jedini intelektualni kadar pored genijalnog Dritana. Ti unosiš pometnju. Pričaš gluposti koje ni jedan naš član ne prihvata. Religija nije tvoja tema za razmatranje. Ti si odlučivala ko je genocidan, ko ima pravo popisa i pravo glasa u CG. Nemoj Dritanov uglede rušiti!!! On ima harizmu da ujedini narode Balkana. Jedini i poslije popisa može privući srpsko glasačko tijelo koje ne prihvata isključivost Meda i društva. Možda nije svjesan od svojih obaveza da mu ti postavljaš klip pod točkove. Bolje idi u SDP sa Draginjom, imaćeš više dodirnih tačaka, nego sa UROM. URA je božijki dar Balkanu!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *