„Вечерњи лист“: Степинац ће бити светац

„Večernji list“: Stepinac će biti svetac

3 maja 2017

Zagrebački „Večernji list“ saznaje da će proces kanonizacije kardinala Alojzija Stepinca uskoro biti završen, pozitivnim ishodom po hrvatsku stranu.

Kako se navodi, mešovitoj komisiji Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne crkve preostao je još jedan susret.

„SPC nije predočila nijedan dokaz koji bi trebalo da zaustavi ili da odloži kanonizaciju Stepinca. Prema našim izvorima, istoričari iz Srbije i episkopi SPC nisu predočili nijedan validan dokument kojim bi se osporila Stepinčeva uloga u Drugom svetskom ratu“, navodi se.

„Večernji“ dodaje i da se razmatra uloga Stepinca pre Drugog svetskog rata, tokom i posle njega, dok je srpska strana fokusirana isključivo na ratno razdoblje.

„Žele da dokažu kako je Stepinac sarađivao sa ustaškim vlastima i da nije u dovoljnoj meri učestvovao u spasavanju srpskog naroda u Nezavisnoj državi Hrvatskoj“, navodi se.

(Večernji list)

KOMENTARI8 komentara

 1. FN says:

  Biće svetac kada Hitler bude proglašen za heroja Sovjetskog Saveza!

 2. andje says:

  E ljudi pa dajte i njima da imaju bar jednog svica, pa makar zloćinca, što je adekvatno njihovom ponašanju. Bljesak i oluja su takođe svitinja. E baš će lepo tako da osude sami sebe za svoje postupke pred Bogom pravednim. Vite dećki svaki će dobit po delima svojim ne?

 3. Batina says:

  Bila bi zaista nepravda da ovaj ne bude svetac ustasama. Pa on ih je blagosilja dok su cinili zlocine, tako se sve slaze.

 4. kuka says:

  Očekivano. Samo ne znam šta je u toj gov*ariji tražila SPC!

 5. gaga says:

  Mi Srbi sdmo lud narod sto se uopste tresemo oko Toga.Oni treba da ga proglase za sveca pa da pokazu stvarno svoje pravo lice i ko su i sta su ustvari.Osim Toga time bi se zapusila Usta ekumenistima i stavilo ujedinjenje ad akta za vek i Amin,Time bi bila ta tema zavrsena za sva vremena i ruska crkva bi odmah prekinula sve kontakte sa Rimom kao i sve pomesne crkve!

 6. goran says:

  Gde je Filip da razotkrije zlocine u NDH??? Najveci strucnjak.

  • kuka says:

   Evo ti da se zabaviš dok Filip ne dodje, da vidiš opis tvoje NDH. https://www.youtube.com/watch?v=DU-pV6iEslw

  • Filip says:

   Gorane, takvi kao ti i zele da se raspravlja o Stepincu. Kao veliki si Srbin, a hoces da raspravljas o Stepincu. Sta tu ima da se raspravlja? Stepinac je bolesni um, krvnik, a svaka rasprava ga postavlja u polozaj koji Hrvati zele. Tako da je jasno sta ti zelis i ko si.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *