ВЕДРАНА РУДАН: Ако је Тито злочинац, онда је још већи злочинац његов генерал Туђман

VEDRANA RUDAN: Ako je Tito zločinac, onda je još veći zločinac njegov general Tuđman

4 marta 2015

rudan Vedrana 235645Piše: Vedrana Rudan

Sinoć sam na Hrvatskoj teve gledala njemački dokumentarni film o Titu ubojici. Autori su mladi Nijemci Gruell i Hofmann. O čem se u filmu radi prepisujem iz Novog lista. “To je najstarija nerazriješena serija ubojstava u Njemačkoj, sve do pada Berlinskog zida u Saveznoj Republici Njemačkoj ubijeno je 30-tak protivnika jugoslavenskog režima. Većinom su to bili Hrvati u egzilu. Ubojstva su naručivana iz Beograda… Jedan od glavnih igrača bio je Josip Perković. Njemačko državno odvjetništvo optužilo je ovog bivšeg visokopozicioniranog agenta tajne službe u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića koje se dogodilo prije više od 30 godina.”

Što sam doznala o Titu a da to prije nisam znala? Začudilo me da je Tito koji je došao na vlast 1945. godine a sišao s nje pola stoljeća kasnije u Njemačkoj dao pobiti “30-tak protivnika jugoslavenskog režima.” Tridesetak? Tito i Udba su u pedeset godina strahovlade mučki umorili tridesetak “uglavnom Hrvata”? Ajmo tih “tridesetak” pretvoriti u pedeset. Tito je u Njemačkoj u pedeset godina ubio jednog, “uglavnom Hrvata”, godišnje.

Kako je Titu, šefu male zemlje, uspjelo ubijati u Njemačkoj? Autori filma su objasnili. Pomogao mu je poznati njemački i svjetski zločinac Willy Brandt. Udbinim ubojicama omogućavao je da ubijaju bez frke i još je, podaci iz filma, milijune maraka slao Jugoslaviji. Njemačka je istovremeno bila obećana zemlja za jugoslavenske gastarbajtere koji su, vjerojatno, “većinom bili Hrvati”.

U filmu koji sam gledala jer je bio najavljen kao “napet poput trilera” govorile su i žrtve i zločinci. Jedna je žrtva ostala bez očiju, metak joj je prošao kroz glavu, drugoj je ubijen otac. Zločinac iz Beograda, udbaš, mrtav hladan, nije negirao masakriranje Hrvata. Ako me uši ne varaju, u filmu se spominje kako je Stjepan Đureković bio njemački špijun. Njegovu smrt je naručio zloglasni Josip Perković.

Moram priznati da me taj podatak zaprepastio. U našim medijima Đureković se najčešće spominje kao borac za demokratsku Hrvatsku u kojoj, hvala i Đurekoviću, danas živimo. Neki ga drže i velikim hrvatskim književnikom. Samo povremeno i onako baš nekako stidljivo znalo se čuti da je Đureković bio njemački čovjek na hrvatskom terenu. U te glasine nitko tko hrvatski diše, ta sam, nije mogao povjerovati. Doduše, Perkovićeva obrana na tome gazi. Tko vjeruje odvjetnicima? Oni su jedini ljudi kojima zakon daje pravo da lažu i da još za to budu plaćeni.

U filmu je jedan od svjedoka rekao kako su “oni” postavljali eksploziv na jadranskim plažama ali ne da bi nekoga ubili nego su željeli “samo prestrašiti” turiste, tada uglavnom njemačke. Zanimljivo. S jedne strane hrvatski borci za demokratsku Hrvatsku na hrvatskim plažama postavljaju eksploziv, s druge strane ih jugoslavenska Udba nevine ubija. Bože, kako smo nekad živjeli u uzbudljivim vremenima?

Tito zločinac žario je i palio po sirotoj Njemačkoj ubijajući Hrvate koji su život dali za ovo što danas imamo. Što danas imamo? Imamo državu koja u Njemačkoj ne žari i ne pali. Danas u Hrvatskoj žare i pale njemačke banke. Brandt je bio Titov šegrt, Merkel je šef svim hrvatskim titićima.

Autori filma “Ubojstvo u Titovo ime” htjeli su reći istinu o zločincu Titu. Nijemcima treba vjerovati. Tito je uz pomoć Udbe u pedeset godina ubio tridesetak Hrvata u Njemačkoj. Njegov general i ekipa su u dvadeset godina ubili nekoliko milijuna Hrvata u Hrvatskoj. ?!

Po Nijemcima, Tito je bio ubojica od kurca. Treba li vjerovati Nijemcima i kad istinu govore?

(Blog Vedrane Rudan)

KOMENTARI4 komentara

 1. Anderlecht je najjači says:

  ""Većinom su to bili Hrvati u egzilu. Ubojstva su naručivana iz Beograda… Jedan od glavnih igrača bio je Josip Perković. Njemačko državno odvjetništvo optužilo je ovog bivšeg visokopozicioniranog agenta tajne službe u slučaju ubojstva Stjepana Đurekovića koje se dogodilo prije više od 30 godina"" Nije se radilo o Hrvatima u egzilu, nego o zlikavcima iz ustaške emigracije koji su od 1945 do 1990 izvršili stotine napada na konuzulate SFRJ, ambasade, ubijali građane SFRJ, podmetali bombe, pobili mnoge ljude iz SFRJ, upadali u zemlju...Sjetite se ubojstva Rolovića. Taj dio u Hrvatskoj se prešučuje. To su kao Hrvati žrtve. Obični Hrvati. Inače da je UDBA radila svoj posao kako treba ne bi ni bilo rata 1991. Samo da su se aktivnije I DO KRAJA obračunali sa ustaškom emigracijom.

 2. Anderlecht je najjači says:

  I zašto Vedrana Rudan ne napiše da je Tuđmanov režim protjerao 450 hiljada Srba iz Hrvatske? I da je pobio 7 hiljada Srba. Ne smije. Ne bi na ulici mogla normalno hodati. Bila bi četnikuša. Tužno je da se piše o Tuđmanu a ne smije žena napisati suštinu zla tog režima a to je stvaranje etnički čiste Hrvatske.

 3. stane says:

  Kad bi u Hrvatskoj postojalo vise od 2,slovima dva ovakva covjeka kao sto je Vedrana i Viktor Ivancic,mozda bi bilo moguce zivjeti u njoj! A ovo smatram vrhunskim domoljubljem,jer istinoljublje je nejvece domoljublje,patriotizam!

 4. Marjan_N says:

  Njega nema da bi culi i drugu stranu, a posle 30 godina mogu isfabrikovati kavu god ppozele "istinu".Dok je bio ziv niko o njemu nista nije rekao, niti Rusi niti Ameri, niti Njemci, i da ne nabrajam...Sada je gore nego ikada, za sadasnja zarista i posledice od ratova, Hitler je amater, sta se danas sve radi.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *