ВЕДРАНА РУДАН БРУТАЛНА: Сви ви хрватски фашисти…

VEDRANA RUDAN BRUTALNA: Svi vi hrvatski fašisti…

11 decembra 2017

Piše: Vedrana Rudan

Naša predsjednica je ovih dana u Njujorku rekla kako ne postoji “kolektivna krivnja”. Gospođa je željela naglasiti kako u BiH jesu neki Hrvati klali Muslimane, palili im kuće, ubijali dječicu, masakrirali ih u logorima, možda je neka od silovanih pa ubijenih malih Muslimanki sanjala da će trenirati klizanje na ledu… Gospođa je željela naglasiti da su to radili “neki” i “oni”, a nikako “mi” . General Praljak je u čitavoj priči bio posebno nevin, da nije bio posebno nevin ne bi ispio otrov.

Stara priča naših političara. Ni ja ni nitko m o j nismo ranih devedesetih naoružani do zuba puštali krv nevinim ljudima što nikako ne znači da se ne stidim činjenice da su tamo bijesno orgijali pripadnici “moga” naroda. Mogu pobjeći od odgovornosti ali ne mogu od užasa koji osjetim svaki put kad na fotografiji iz hrvatske “slavne” povijesti vidim kostur u koncentracijskom logoru u Dretelju.

Ta me slika proganja i proganjat će me dok budem živa. Zato jer sam kći, majka, baka. Netko je u BiH u ime mojih roditelja, u moje ime, u ime moje djece i unučadi silovao djevojčice, pa ih klao, pa bacao u jame pokraj puta u kojima su već ležala mrtva tijela nevinih ljudi.

U to su vrijeme u BiH gorjeli mnogi krovovi u moje ime, ljudi su u logorima pili vlastiti urin da ne bi umrli od žeđi, u moje ime, a onda bi im neki “Hrvat” kundakom razvalio glavu. U moje ime. Jesam Hrvatica, nisam odgovorna. Pa ipak, stidim se. I sramit ću se do smrti iako “nema kolektivne odgovornosti”.

Sutra će moj glavni grad postati koncentracijski logor za sve nas Hrvate i Hrvatice koji se stide. Država je nekakvim strašnim spodobama platila autobuse da bi tko zna iz kojih divljistana stigli u Zagreb. Naravno da će tamo biti i Zagrepčana i Zagrepčanki, nemojmo se zavaravati. U Hrvatskoj nisu samo “Rvatine” problem. Sve će im biti plaćeno. Ja ću im to platiti. I parkirališta i najam Dvorane Lisinski koja će sutra galopom ući u fašističku povijest Hrvatske. Pjevat će se u Dvorani i izvan nje u slavu zločina i zločinaca i zločinca. Svi će tamo biti za novo klanje spremni, ako Bog i Hrvati to budu od njih tražili. Ne znam što će od te rulje Bog ikad tražiti, ja, Hrvatica, gnušam se i njih i njihovog generala.

Izrodi! Sutra nećete tuliti u moje ime, prekosutra nećete ubijati u moje ime. Ni silovati nećete u moje ime. Vaš general, pravomoćno osuđeni zločinac, bio je čovjek koji je tražio da na onaj svijet bude ispraćen u miru. To je bila njegova posljednja želja. Svi vi koji ćete sutra biti tamo, svi vi fašisti i zločinci valjda ste i katolici? Ne kažem da to uvijek ide u paketu, često je išlo. Ako jeste katolici onda znate da se mora poštovati pokojnikova posljednja želja. I na generala ćete hraknuti opsjednuti mržnjom i potrebom da najstrašnije zločine prikažete kao borbu za jedinu vam Hrvatsku.

Još mi nije jasno hoće li se sutra u Zagrebu okupiti Hrvatska ili “Hrvatska”. Ipak, možda sam u krivu, nekako vjerujem da sutra ni u Lisinskom ni pred Lisinskim Hrvatske neće biti. Tamo će poput vukova žednih krvi zavijati nakaze u uniformama, mantijama i civilu spremne za Dom krenuti u nova klanja. Bespomoćna sam. Iza njih stoji Država. Vlast. Sabor. Plenković i njegova razbojnička klika.

“Nema kolektivne odgovornosti”, reče ona u Njujorku. Nema je? Da je zaista nema netko bi sutra u mračnom, smrdljivom Zagrebu zapalio svijeću i pustio suzu za sve nesretnike koje pobiše zvijeri u čiju će slavu sutra pjevati zvijeri. Ni mene tamo neće biti.

BOJIM SE.

(rudan.info)

KOMENTARI10 komentara

 1. Cigo says:

  Kakva Žena! Predivna! Doktor za istinu! Liječnik za bolesne! Uteha za sve koji su izgubili veru u ljude! Da, postoji Vedrana! Gromada! Kod naših Srpkinja nema takve, na žalost. (Još samo da nas pustite u originalu, na ćiriličnom pismu, a ne da sve takve komentare transkribujete na latinicu. Zašto to radite? Uzmite se upamet!)

  • Cigo says:

   Samo da dodam još i ovo. Ima kod Hrvata, kod javnih ličnosti još jedan predivan i normalan lik. To je Ivan Pernar, saborski zastupnik stranke Živi zid. Ostali su svi isfrustrirani psihopati i sitne duše! Dakle, Vedrana i Pernar, normalni Ljudi, Hrvati.

   • Cigo says:

    Zaboravih u žurbi i predivnog Igora Mandića, takođe ljudinu. Njih troje, pa duuuuboookaaa provalija, pa onda možda još poneko ime, pa gooomilaa isfrustriranih psihopata ustaške provinijencije. Kraj

    • R.Srpska says:

     Dobri su i oni koji mahnito beze iz "te i takove" hrvacke, cak bi rekao da su za nas bas ti hrvati najbolji, dabogda ostali zauvek tamo gde idu ;-)

 2. Beli Orao says:

  E Vedrana , Vedrana ,mnogo je ludih a skroz malo normalnih , recipročna većina vlada sa normalni bježe i ne pojavljuju se na koncertima krvavih i ludih!!!

 3. Zoran says:

  Jos kad bui preveli da me ne davite hrvatskim. Ovako necu ni d acita.

  • padre says:

   Da bi nešto "čitao", moraš prvo da naučiš, kako se to radi!

 4. R.Srpska says:

  Zasto ne kaze da je najmanje 99% tog "naroda" kleronacisti???

  • padre says:

   Jeli taj izraz "kleronacisti" tvoj izum, ili si ga samo pozajmio za ovu priliku?

 5. Ainu says:

  Brutalnost nije govoriti istinu u lice zveri.To se zove hrabrost č o v e k a! U naciji koja je stvarana pokatoličavanjem Srba da bi uništavali Srbe, 3 prava čoveka su ok statistika.Sigurno ima još dobrih, humanih, postidjenih...ali nema niti jedan(1) h r a b a r.Inače, već bi osvanuo njegov bunt i krik u "eudemokratskom tisku". ps.Najbolji vicevi nisu smešni! Ne bi osvanuo! Ni on niti bunt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *