ВЕДРАНА РУДАН „испљувала“ Хрватску, Милановића, бранитеље…

VEDRANA RUDAN „ispljuvala“ Hrvatsku, Milanovića, branitelje…

26 avgusta 2016

vedrana_rudan17-180716Piše: Vedrana Rudan

Milanović, službeno najveći ljevičar u Hrvata, sastao se sa grupom desničara da bi im objasnio kako u Hrvatskoj ima i Hasanbegović veći od Hasanbegovića.

Zaista mi nije jasno kako se na našoj političkoj sceni u jeku kampanje mogao ukazati ovakav glupan. Da mu nisu svi doma, kako bi rekli moji čakavci, znamo odavno ali sve bi trebalo imati svoje granice pa i političko djelovanje bahatog, nadrkanog mužjačine.

Da li su esdepeovci pri sebi? Balašević je znao reći da su luđake nekad puštali samo za vikend. Ovaj je na slobodi stalno a nigdje na vidiku ni liječnika ni lijekova ni košulje.

Sram me je zemlje u kojoj je nekad ovo bilo premijer. Vrijeđa naše susjede koji će nam dovijeka ostati susjedi. Srbe naziva “šakom jada” a Bosnu i Hercegovinu “bigšitom”. To Veliko Govno nikako da shvati da je u Hrvatskoj službeni jezik hrvatski.

Šta čeka SDP? Umjesto da se riješi hejtera koji ne preza ni pred čim da bi postao premijer, prelazi preko njegovih sranja kao da se ništa ne dešava.

Tome se bolesniku “živo fućka za pozdrav ‘za dom spremni’”, prijeti Srbiji, vrijeđa sve njene građane i svu hrvatsku pamet, čini sve da bi ovu lijepu, malu zemlju zatrovao mržnjom.

Možda me sve ovo ne bi toliko pogodilo da nisam na Pelješcu. Jučer sam stajala na brdu, gledala u blještavo, plavo more, drveni je jedrenjak lagano plovio, trajekt pun turista rezao je more. Muž i ja ručali smo pod smokvom. Domaćin, rođeni Pelješčanin, skuhao nam je riblju juhu, spremio hobotnicu na grožđu i ispekao ribu. Za desert smo jeli smokve koje je ubrao za nas. Pelješac je jedno od najljepših mjesta na svijetu.

Mislite da ova priča nema veze sa divljakom Milanovićem? Ima. Gosti našeg domaćina k njemu dolaze iz Bosne i Hercegovine a kći mu radi u Nišu. Kad se mi iz Rijeke, ljudi iz Bosne i Hercegovine i mladi bračni par iz Niša nađemo za istim stolom, da li smo mi zaista hrpa govana ili ipak ljudi?

Hrvatska je, nažalost, primitivna zemlja jer njome vladaju milanovići. A sve bi moglo biti i drugačije i ljepše. Kad bi se našao netko tko bi dekretom u smrdljivu hrvatsku politiku mogao uvesti pristojnost, poštenje, empatiju prema svim ljudskim bićima ma gdje živjeli i kako se zvali, ova bi zemlja iznutra postala lijepa onako kako je izvana.

Moj prijedlog za početak. Esdepeovci, šutnite tog bigšitera iz svojih redova ako sebi i nama zaista želite dobro.

(blog Vedrane Rudan)

KOMENTARI17 komentara

 1. Kulak says:

  Glasovi na izborima u rvackoj se dobivaju po principu:što žešći nspad na Srbe i Srbiju,to više glasova.To puno govori o rvackoj kulturi,kao što govori i Jasenovac.

 2. coitus ergo sum says:

  Opet i po ko zna koji put, "poturica gori od turčina", Zoran Milanović svoje korene vuče (hahaha) sigurno direktno od A. Starčevića i J. Broza, hrvat za poželeti čist ko suza, osim možda porekla, krsne slave, ......

 3. racel says:

  Vedrana, svaka čast, da nas je malo više takvih, rata nikad ne bi bilo.Pozdrav i lep provod, a mi neka ovde rmbačimo za 200 evra, a neki i 150 evra.

 4. vlada says:

  Sve vec vidjeno u Hrvatskoj,nadjite za promenu nekog drugog da mrzite,evo npr Bantu crnce !

 5. Pero Joksimovic says:

  Čitajući, uvijek zanimljive tekstove ove rječite Primorke, ovaj put mi u sjećanje dođe legendarna "Primorska puneštrica". Vedrana zna o čemu pričam. Velik pozdrav toj divnoj djevojci i njenom vedrom duhu u ovom mračnom dobu.

 6. FICKO says:

  ŠTA ĆEŠ MILANOVIĆ IMA JEZIK DA SE LIŽE PO DUP.TU

 7. dejan says:

  nema tu razlike na hrvatskoj sceni s vi provode fasizam svojim koljacima od rAta 1991 i ekonomskim lopovima nitk o ne sudi u smrdljivoj hrvatskoj drzavi SLUCAJU, trece opcije u hrvatskoj nema

 8. Za Srbiju says:

  Nije to ništa, šta su nama sve hrvati uradili u svojoj kratkoj istoriji. Ali, time se Vedrana ne bavi. Ovo su samo reči. Uostalom, Milanović je glasno rekao ono što 99,99% hrvata misli. Hvala mu na tome, da ne zaboravimo. A to Vedranu brine, jer ona bi htela da zaboravimo na sve i da im ostavljamo lovu na Jadranu, da se hrvatima digne standard, jer nju samo to interesuje. Ne želi ona da se bavi ozbiljnim temama, genocidu nad Srbima i nepravdama, pokrštavanju i proganjanju Srba,o hrvatskoj otimačini srbskih teritorija, jezika i pisma, imanja i kuća, penzija i umetničkih vrednosti, o neisplaćenim bankovnim računima, svakodnevnom teroru nad Srbima i svemu što je srbsko. Vedrana prodaje maglu. Odje*i Vedrana, u skokovima. Kao i tvoj siromašni kameniti Pelješac. Prazan.

  • Milan+ says:

   I to je tacno ! Veoma dobar komentar !!

  • Svetislav says:

   Odličan komentar!

 9. Vlade says:

  Bravo Vedrana !

 10. Marko says:

  hrvati su izmet ljudskog roda- lepo rece njihov gospodar i mentor adolf hitler. Sve je tako lepo objasnio u jednoj recenici....

 11. lilit says:

  Bravo gospođo Ruden, prave epitete ste dali tim vašim "političarima", tako bi i kod nas u Srbiji trebalo da nazoveme te naše samozvane "političare"...

 12. AM says:

  Razlika između Rudanke i Milanovića je što ovaj drugi više ne krije da je ustaša, dok Vedrana, pod plaštom jugonostalgičarke, hoće da nam opet proda bravarovu priču. Kćerka gazde radi u Nišu? Ma nije valjda. Da se Vlasi ne dosete. Šta mene briga šta bi ona rekla u njihovom Saboru. Je*e me se za njihov Sabor. Da je ona netko sastala bi se s Putinom? I mi trebamo da padnemo na to? Zna broj pobijene arapske djece, ali srpsku nikad da pomene. Milanović je pošteniji od Vedrane pet puta. A svi vi koji joj dajete "bravo" komentare ste nepatvoreni titoisti i idioti. Zato Srbi još uvek rogom osvetljavaju mrak u kom žive i čude se kako im ne sviće.

 13. Nina says:

  Za Srbiju i Milan + Izgleda da vi osim ove kolumne Vedrane Rudan druge niste čitali. Ispod naslova portama INTERMAGAZIN imate podnaslove, a među njima KOLUMNE. Kliknite na taj podnaslov i imaćete pred sobom sve kolumne, pa i sve kolumne Vedrane Rudan. Pregledajte sve naslove njenih kolumni, pa ako vas mrzi da čitate sve bar pročitajte onu za koju sam naslov opovrgava vaše mišljenje. U svakom slučaju, sve čestitke Vedrani Rudan. Bilo bi dobro da takvih kolumnista ima više u svakoj od bivših jugoslovenskih republika. Bilo bi više bistrine pre očima mnogih kojima pogled mute oni kojima je lična vlast važnija od dostojanstva i časti njihovog naroda. Vedrana samo dokazuje da joj svi političari nisu ni do kolena. Ima takvih kolumnista i u Srbiji i oni su bili prvi na udaru onih koje su, s pravom, kritikovali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *