ВЕДРАНА РУДАН: Јеб*те, Европа слави победу над фашизмом?! А СВИ ФАШИСТИ

VEDRANA RUDAN: Jeb*te, Evropa slavi pobedu nad fašizmom?! A SVI FAŠISTI

6 maja 2018

Piše: Vedran Rudan

Dan pobjede nad fašizmom proslavit će se devetog svibnja jer je toga dana 1945. godine nacistička Njemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu. I tako je, zaboravila sam potezom čijeg zločinačkog pera, fašizmu odzvonilo.

Znamo da je fašizam bio veliko sranje, nacisti i ostali fašisti pobili su milijune ljudi. Treba li opet spominjati holokaust? Naravno da treba. Da je postojao samo holokaust to bi bilo dovoljno da se dovijeka slavi Dan pobjede nad zlom koje je, je li, iza nas. Zauvijek i dovijeka.

Ajmo biti malo ozbiljni. Slaviti danas pobjedu nad “fašizmom” jednako je normalno kao kad bi drhtavi starčić u sedamdeset i nekoj slavio svoj osamnaesti rođendan samo zato jer je baš u osamnaestoj bio mlad, lijep, čvrst i veliki jebač. On to ne želi zaboraviti, on se toga sjeća kao da je jučer bilo, on je razbio ogledalo, ne jebe živu silu. Sjedi u pelenama na kauču, gleda slike iz albuma, nazdravlja sebi šampanjcem iako zna da će za koji minut ili dva od njega dobiti proljev. Jebeš istinu kad ti laž staro srce grije.

Evropa slavi pobjedu nad fašizmom?! Nekoliko činjenica na brzinu. Amerika koja je Jugoslaviju četrdeset i neke gađala paketima sa hranom ne tako davno sasula je na nju tone osiromašenog urana, razorila zemlju i uništila život na ovim prostorima dovijeka. Holokaust je prema jugoslavenskoj priči pičkin dim. Antisemiticom me može proglasiti tko god želi, brojke su na mojoj strani.

Židovi koji su, dok je Hitler harao Evropom, genocidirani bez milosti, doduše Cigani su žešće ali nemaju love pa i ne pišu povijest svoje nesreće, danas su fašisti. Naravno da moram naglasiti da mislim na državu Izrael, ne na narod koji nema moć da svoje vođe zamijeni nefašistima. Za koji ćemo dan opet gledati Hitlerove govore na svim svjetskim ekranima, o Gazi nećemo čuti ni riječ onako kako naši preci nisu slušali o patnjama Židova kad je Hitler bio u punoj snazi.Nacistička Njemačka koja je devetog svibnja 1945. godine potpisala kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu danas ekonomski cvate zahvaljujući prije svega ogromnom izvozu oružja kojim ubija nevine diljem svijeta žešće nego je to činio Hitler. Pa ipak, i Njemačka će “slaviti” Dan pobjede nad fašizmom.

Ove smo godine gledali film o Churchillu zato jer je Churchil bio veliki borac protiv fašizma. Njegova Britanija danas? Baca bombe gdje joj Amerika kaže, uništava sirije, irake, libije i ostale.

Budući britanski kralj William kome pamet nije jača strana ali je to nebitno kad si princ i budući kralj, na nekom je “samitu” izjavio kako je na Zemlji previše ljudi i kako bi se nešto po tom pitanju trebalo učiniti. Njegova zemlja zaista čini sve što može, po tom pitanju, iako je meni palo na pamet da ga je neki novinar morao pitati, ako nas već jest previše, zašto se članovi porodice Vaše Visosti kote poput zečeva. Nema novinara u fašizmu, postoje samo pokorni zapisničari.

Francuska. Da, i Francuska će burno slaviti Dan pobjede… Na taj će Dan predsjednik Francuske, mali Macron, u svoje cipelice umetnuti posebno visoke uloške da bi nas podsjetio na Pobjedu i na Charlesa de Gaullea.

Bože, kako bi ova priča o pobjedi nad fašizmom bila smiješna da u ime pobjede nad fašizmom svake sekunde, svake minute, svakoga sata u svakom danu današnjem ne umiru tisuće nevinih. Svi ti, svi mi, nismo žrtve fašizma, ne, ne, nas se obogaćuje osiromašenim uranom, nama se ruše kuće, truje vode i zemlja, otima se nafta, u ime demokracije.

Mi čak i ne smijemo reći da su naši zlotvori fašisti. Mi ne smijemo reći da živimo u fašizmu koji je naša sadašnjost i naša budućnost. Mi ne smijemo reći da današnji fašisti nikad neće potpisati kapitulaciju. Mi samo smijemo, ako smo civilizirani, i još Evropljani, devetog svibnja mahati zastavicama, spominjati jadne Židove i proklinjati Hitlera.

I ova će fešta antifašizma proći bez mene. U osami doma koji mi još nije srušen neću plakati nad žrtvama holokausta, plakat ću nad mrtvim i živim Palestincima, mrtvim i živim Židovima koji moraju ubijati Palestince, nad mrtvim i živim Sirijcima, nad mrtvim i živim Iračanima, Libijcima, Amerikancima, Britancima, nad svima koji ginu jer se naši gospodari hrane njihovim leševima.

Plakat ću nad svojom živom djecom i budućim mrtvim unucima.

(Blog Vedrane Rudan)

KOMENTARI22 komentara

 1. električar says:

  Nažalost, ova pametna žena je potpuno u pravu !!!

  • Nebeska Srbija says:

   Da je vise takvih kao sto je ona..

  • Radosav Čvorović says:

   Vedrana je gotovo jedini intelektualac među novinarima koji pisu na prostorima gde se govori sličnim jezikom.

   • Milorad says:

    Ne sličnim,istim.

 2. Lazar says:

  Apsolutno tačno.

 3. Goga says:

  Veoma pemetna zena,i zaista je tako izgleda da su samo presvukli kosulju!!!

  • Velika Metla says:

   Goga,od davnina je rečeno "vuk dlaku menja,ali ćud nikako"! Bili fašisti,ostali fašisti,pa makar 100 Armanijevih odela promenili! Veštom oku ne može fasada da sakrije trulež koji je ispod nje!

  • Buba says:

   Haha„pemetna"

 4. goran says:

  Sustina teksta je eksponiranje LICEMERJA u koji je potonuo savremeni svet. Odlican tekst.

 5. zec says:

  U glavu pogadja. Svaka cast. Kako nijedan novinar ne napisa tekst slican ovome!

 6. Velika Metla says:

  Ne piše uzaludu u Svetom Pismu "blago onome ko se nije rodio"!

  • goran says:

   To se odnosi na nejevreje, a smisao je: blago nama sto smo se rodili, ostale cemo izgaziti, ostacemo sami mi, samo jedno pleme. To Srbi ne razumeju, jer su se upecali na nesto sto ne razumeju.

   • Velika Metla says:

    Goran,Jevreji su izgubili primat "izabranog naroda" kod Boga,zbog smaknuća Isusa! Ja lično ne tumačim Sveto Pismo u smislu "mislili su ovo,ili ono",nego u bukvalnom smislu,jer ima bezbroj primera u Svetom Pismu gde piše Istina koju golim okom vidimo danas,naravno KO želi da vidi! Od samog početka Sveto Pismo govori o Istini! Pa i Bog se nije pokazao Evi sakriven,kao sotona u zmiji,nego je otvoreno došao i rekao "umrećete ako jedete s ovog drveta"! A sotona je rekao "nećete umreti"! I ko je bio u pravu? Ja lično nikoga ne osuđujem,niti primoravam taman posla,da veruje u bilo šta,jer svako od nas ima slobodnu volju da veruje i u deda mraza ako hoće!

    • goran says:

     Jevreji nikada nisu trazili status Izabranog naroda kod bilo kog Boga, oni su sebe uvek videli kao Izabrani narod, a sta o tome Bog misli to njih savrseno nije briga. U tome je njihova originalnost i njihov sotonizam jer su za merilo svih stvaru uzeli svoj sopstveni interes. A sta je srpski interes, da se okrene neprijatelju drugi obraz, da se sve oprosti onima koji su nas klali? Pa, ako je tako, zasto kritikujemo Hrvate? Kao pravi hriscani trebalo bi da im podignemo spomenik zahvalnosti sto su zaklali preko milion Srba samo nu Jasenovcu. Hriscanstvo je smrt nacije, cak i kod katolika. Od te religije dan danas najvecu korist imaju upravo Jevreji koji manipulisu hriscanskim narodima kako hoce.

    • goran says:

     Tvrditi da su Jevreji nasa starija braca, kako to tvrdi katolicki Papa, isto je sto i tvrditi da je Deda Mraz nas pradeda.

 7. Jovan says:

  Pred ovakvom damom kapa dole.Verujem da je vise ovakve pameti u Srbiji i Hrvatskoj,svima bi bilo bolje...

 8. Miros says:

  Jedina zena za sada na citavom Balkanu koja ima muda veca od 2 Slona

  • goran says:

   Nemojmo preterivati, ima i Srba koji bi ovo rekli, samo sto im nece objaviti. Kulturna politika je ostala ista kao i u vreme komunizma: samo hrvatski autori mogu Srbima otvarati oci. Srpski kulturni model i dalje se pravi po uzoru na hrvatski.

 9. Milos Obilic says:

  ova zena je bolja od srba u srbiji ona ih brani a srbi se predaju zivi i nestaju ko rosa na travi srbi su lud narod seseljih voda zedne preko vode 23 godine

 10. Goran says:

  aMIN!

 11. 035 says:

  Gospođa je svojim imenom stekla pravo da govori istinu . Šta je sa našim pravom na istinu , bez obzira kako nas pri popisima beleže : Palestinci , Persijci , Mesopotamci , Sirijci ili Sloveni ili mastilom zatamnjena poštena inteligencija u zapadnom groblju civilizacije ,

 12. Stepa says:

  Zapad ce izroditi i tri Hitlera ako treba i dozvolice i vece zlocine nego sto se cine danas ako je to u njihovom interesu. Tako da obnavljanje fasizma uopste ne treba da cudi. Sve sto ide u prilog borbe protiv Rusa je dozvoljeno. Takodje veoma lepo zapazanje o zlocinima u drugom svetskom ratu. Taj rat je pre svega bio genocid nad slovenskim narodima pa sve ostalo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *