ВЕДРАНА РУДАН: Отворено писмо Борису Вујчићу гувернеру Народне банке Хрватске*

ВЕДРАНА РУДАН: Отворено писмо Борису Вујчићу гувернеру Народне банке Хрватске*

21 јануара 2015

kul-vedrana-rudo 67Пише: Ведрана Рудан

Бок, штакоре!

Гдје се скриваш? Тко ти је дао право да негдје у куту навлачић кожицу маломе преко главе док стотине тисућа грађана и грађанки чека да им даш само један одговор: који курац тренутно радиш? Прегруба сам према теби? Ипак си ти фин, образован господин на врло одговорном мјесту.

Ако је то тако а тако јест зашто не одговориш на неколико питања. Што то је Народна банка Хрватске? Да ли она има икакве везе са народом Хрватске? Ако има, какве има? Ако нема, зашто нема кад се зове народна и још се зове хрватска.

Твој бивши шеф, онај Рохатински кога су свјетски бизнисмени прогласили “најбољим гувернером на свијету”, што је с њим? Да ли још живи у кући коју ме је поклонило јер је увијек штитио интересе хрватског крупног капитала или му је дало већу кућу? Како ви гувернери ујутро можете своје њушке погледати у огледало а да се не изригате?

Чујем те. А како ви будале које нас плаћате не кужите који је наш, мој, задатак? Није данас на мени да рјешавам вашу фрку са швицарцима него да нађем најбоље рјешење како банке заштитити од ваших слабашних пијука. Данас се дерете мање него јучер, сутра ћете се драти мање него данас, прекосутра ће вас узнемирити Сверинина гузица на Малдивима. А ја ћу, драга моја надркана Ведрана, млатити малога по глави и пити шампањац.

Кужим, штакоре. Да ниси то што јеси не би био ту гдје јеси. Па ипак…Никад ти не падне на памет да ће нам пукнути филм, да ћемо рећи, јебите се, гадови и кренути са дератизацијом? Ви се нећете од нас моћи обранити јер дуг у швицарцима плаћају и полиција и специјалци и шофери ваших аудија и све ваше цуре и сви ваши дечки.

Хаха, хаха, рећи ћеш, пантигано бешћутна. Госпођо Рудан, ви јесте у неким годинама, не морате завиривати у повијест својих дједова, завирите у своју прошлост. Кад су се то Хрвати и Хрватице и остали који овдје живе дигнули на задње ноге и јебали, како ви то сликовито кажете штакорима матер? Мислим, кад су скочили на ноге хрватске због правих ствари? Не онда кад изгубе “Коцкасти” него оно, кад немају посла, крова, здравља, права на школовање? Кад? Никад, драга госпођо Рудан. Зато ми се јебе, госпођо Рудан.

У праву си, штакоре. Сто посто си у праву. Док ти са Милановићем, својим другом из вртића, на неком од тулума пијеш шампањац ми се пјенимо без шампањца у тишини рупе своје у којој живимо али нећемо још дуго.

Зашто ти пишем иако знам да те боли курац? Зато јер си управо ти, како је то био и твој шеф, инкарнација биједе хрватске политике. Прост си, бахат си, безобразан си, дрзак си, одвратан си. И у праву си.

Да имамо муда, ми Хрвати и Хрватице, скупе наочале не би тако шармантно стајале на твом носу. Наравно да те чујем. Да имате муда, ви Хрватице и Хрвати, не бисте били Хрватице и Хрвати.

Боже, како бих се радо дочепала твога пилећег врата!

Ведрана Рудан

* Швицарке и швицарци. Дана 25. сијечња, недјеља, чекам вас у 12.00 испред ријечке Привредне банке покрај Косог торња. ХОЋЕМО ЖИВОТ!

(Блог Ведране Рудан)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u