ВЕДРАНА РУДАН: „Слободан Милошевић је херој“

VEDRANA RUDAN: „Slobodan Milošević je heroj“

8 avgusta 2021

Piše: Vedrana Rudan

Ne misle svi Hrvati da “Oluju” i etničko čišćenje Srba treba obeležavati proslavama i paradama.Evo šta je o tome napisala poznata književnica Vedrana Rudan, čiju kolumnu prenosimo u celini:

Oduvek su mi se gadile proslave kojekakvih “pobeda”. Povorke u meni izazivaju snažan nagon na povraćanje.

Ko normalan može da tapše i maše zastavicama golobradim ubicama u tenkovima, avionima, kamionima i ostalim s*anjima koja seju smrt?

Doduše, u ljudskoj prirodi je da ubija pa je i euforija koja prati organizovanje stupanja topovskog mesa u uniformama nekako normalna.

Ja nisam normalna, zato o ratovima mislim sve najgore. Frka oko “Oluje” posebno mi grči želudac. Zašto je ‘Oluja’ hrvatska Bitka svih bitaka? Priča je, o tome sam već sto puta pisala, krajnje jednostavna. Ameri su zapovedili Miloševiću, sa svim se naravno složio Miloševićev pajdaš Tuđman, da Srbe iz “Krajine” dovuče u svoju jazbinu. “Jazbina”? Ubiće me prejaka reč. Utvrđeni su koridori kojima je trebalo da Srbi odu iz Hrvatske. Svaka porodica je znala u koliko sati mora da napusti svoj dom i kojim putem će se uputiti Tamo Daleko.

Maknuću se od četnika i Amera. Moja prastara teza je da su Hrvatima i Hrvaticama Hrvati najveći neprijatelji. Hrvati bankari, Hrvati političari, Hrvati guverneri, Hrvati tajkuni, Hrvati vlasnici medija, Hrvati gradonačenici, Hrvati ministri… Hrvati, Hrvati, Hrvati. A to ne vidi niko od vas koji će ovaj tekst čitati okupan penom. Kako vam, stvarno niste normalni, nije jasno da su banke pobile hiljadu puta više Hrvata i Hrvatica nego četnici? Pa ipak, niko ih ne slavi. Gde su spomenici? Gde su venci? Gde su govornici? Gde su povorke ožalošćene rodbine? Kad ćemo videti hrvatske kosture kako Zagrebom marširaju? Stotine hiljada pobijenih?! Ej, Hrvatiiiiiiiii! Ej, Hrvaticeeeeeeeeeeeeee!

Pokvareni političari dave se u pokradenoj lovi. Korumpirane sudije u sprezi sa u zlatu plaćenim advokatima donose oslobađajuće presude za naše najveće gangstere, zovemo ih “ugledni građani”, u zagrebačkim trendi restoranima. Korupcija u Hrvatskoj udavila je našu zemlju. Mediji, lekari, profesori, gradonačelnici, ministri, čelnici opozicije, svaki je*eni činovničić u ovoj, kako bi rekao naš šef opozicije Crni Marko, “dolini suza” ima svoju cenu. Ili je možeš platiti ili te nema. Ostaješ bez posla, zdravlja, školovanja, i što je najstrašnije, nade da će ikad biti bolje.

Pa ipak, ljudima koji ovde žive ne pada na kraj pameti organizovati Oluju. Jednostavnije im je da napuste Karamarkovu dolinu i krenuti po ko zna koji put trbuhom za kruhom. Kukavice smo. Ne možemo da se suočimo sa svojim izgubljenim bitkama i zato nikad nećemo dobiti rat.”

Za Hrvatsku “vojsku”, da vojsku, tu nije bilo mnogo posla. Ništa ona nije “oslobodila”. Milošević u ovoj olujnoj priči nije bio zločinac nego heroj. Da se on nije poneo herojski danas ne bi međusobno ratovali Purgeri i Tovari. Čujem vas. Milošević heroj? Kurvo četnička. Milošević heroj? Dabogda ti majku je*ao u četničku guzicu. Ništa od toga, moja mama je pokojna. A ni mrtvi Milošević nije neki je*ač.

Bože, kako mene čudi hrvatsko nad*kavanje na pogrešne teme. Jesmo li sve Srbe, je*eš onih pet, očistili iz Hrvatske? Jesmo. Ali to nismo, kad će nam to doći iz guzice u glavu, to nismo mi učinili. Ameri su nas “oslobodili” da bi mogli da nam prodaju staru kramu koja će u avgustu ići u povorkama u Zagrebu i Kninu a naša će ih NATO lutka pozdravljati.

Ljuti ste na mene. Bolje da su nas u robove pretvorili Ameri nego četnici. U to ne želim da se mešam, svako ima pravo na svoj izbor okupatora. Ja bih bila najsrećnija kad nam nikad više ne bi bila tema ni četnici ni ovi koji nam obučavaju momke za Afganistan i koji svoj veliki brod u luci pokraj mog grada čiste od azbesta. Pitanje svih pitanja glasi, šta je bolje, kad vas zakolje četnik ili kad vas pošalje u smrt ili ubije rakom Amer?

(rudan.info)

KOMENTARI16 komentara

 1. jovan says:

  Jasno je svakom inteligentnom ljudskom stvoru na planeti da je Milosevic heroj, i da su ga ubili Natofasisti u saradnji sa domacim kvislinzima, jer je odbio okupaciju zemlje i da nasi idu u Avganistan i druga mesta, da ginu za Zapadne pljackaske horde, kao natofasisticke sluge. Tacka.

 2. Max Baum says:

  Ha, ha, ha... A Vedrana Rudan je "poznata književnica".

  • Duca says:

   Ona to jeste i potpisuje se imenom i prezimenom, dok se ti potpisiješ .... umesto sa mujo, ante i slično.

   • RASPUCHIN says:

    Da , u pravu ste , što se tiče potpisa , samo ... . Njeni tekstovi su ništa manje anti-Srpski od onih koji marširaju "lijepom njinom" ali ovakvi tekstovi gode očima i ušima gomili j"U"gonostalgičara koji bi da predaju , tj. vrate , one nedoklane Krajišnike ustašama samo da bi ih , te iste ustaše , prihvatili kao braću. Stvarno Srbima zavlači ta "spisateljica" i to sve za sve njihove pare.

   • Max Baum says:

    Neznam otkad smo mi per tu? Zar mi folksdojčeri ne smijemo postojati?

  • doktrina soka says:

   A TI? SAKRIO SE ISPOD CEBETA,HAHA BOJIS SE ZA HAJCA.

 3. Kulak says:

  Slobodan Milošević je precenjen i to je danas svakom razumnom jasno.On nije mogao ništa.I s njim i bez njega mi Srbi bi u periodu od 1991. do 1995.prošli onako kako smo prošli.Znamo koji su vanjski silnici protiv nas,a znamo i zašto.Slobodan Milošević je igrom slučaja bio na čelu Srbije u tom poganom vremenu,a da je bio neko drugi isto bi nama Srbima tada bilo.

 4. Mate says:

  Milošević CIA-in agent, Rockefellerov bankar i još je želio očuvanje Srboslavije, i on heroj, koja smijurija.

 5. Danilo says:

  Nisam znao da je "književnica" Rudan takva podguzna muva.

  • doktrina soka says:

   A dje ti je muva?

 6. petrovgrad says:

  Ameri su ukinuli vize za Hrvate, eto nama Srbima najmanje sto hiljada problema manje. Jedan hrvat manje u Hrvatsku, jedan problem manje za Srbe. Hrvatska ostaje pusta i nenaseljena. Tamo sada žive glodari, gmizavci, štakori, i ostala sitna i krupna divljač. Ne gradi se tako država, što teritorija postaje pusta i ne naseljena.

 7. Ubiše ga majko says:

  Ma jeste on bio neko vreme i heroj ali sa greškom. Gledali su gde i spomenik da mu naguze, valjda negde na kružnom toku Slavije, da svi kruže malo oko njega ali još ništa od toga. Imao je on i svog sopstvenog klona - Ivicu Dačija, koji ga je namerno kopirao u svemu radi političke funkcije, pri čemu je pravi heroj naravno pao, a magarac ostao živ sve do sada i nije mu ništa loše.

 8. Gagi says:

  Apsolutno je sve isto u celoj bivsoj Jugi. Najbolji komunisticki kadrovi su decenijama unazad pripremali teren i ambijent da bi sproveli plan rasturanja drzave u delo. Svako je uzeo neku svoju republicku parohiju jer tako usitnjene gazda lakse kontrolise i ucenjuje. Narodima su omogucili smrt i lazni nacionalizam da se igraju do mile volje. Isti oni koji su nam trubili o bratstvu i jedinstvu, oni koji su ocenjivali nasu komunisticku podobnost i antinacionalnu lojalnost, danas su najveci zagovornici nacionalizma i patriotizma. Zbog toga su politicari najgore kurve i najnemoralnije licnosti, svojim nemoralom i prevrtljivoscu hrane svoje porodice i nadaju se nekoj zemaljskoj sreci. Narcisoidnost i alavost su psihicke bolesti, te ljude bi trebalo leciti daleko od javnosti i drustvenog uvazavanja jer tako bolesni unistavaju ostali deo zdrave populacije.

  • doktrina soka says:

   Svako od njih je gledao,kada lesina padne kako je opljackati,zato kazu "ne pitajte za prvi milion e."

 9. Miroslav says:

  Milošević je stvorio današnju Hrvatsku. Umesto Srbina Jelačića rodom iz Novog Sads, u Zagrebu bi trebao stajati spomenik Miloševića kao Godzila koji gazi po Srbiji i svemu šta je bilo Srpsko.

 10. Mate says:

  Rockefellerov bankar, mason i CIA-in agent, prodana duša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *