ВЕДРАНА РУДАН: Зашто УЕФА трпи Шукера – доказаног усташу и фашисту

VEDRANA RUDAN: Zašto UEFA trpi Šukera – dokazanog ustašu i fašistu

14 aprila 2015

Suker Rudan 3443 67Piše: Vedrana Rudan

Da nema nogometa u Hrvatskoj bi vlasnici medija sebi pucali u glavu. Ne smiju ni pisati ni govoriti koliko ljudi u Hrvatskoj robija za Todorića i ostale todoriće. Gladne žene ostavljaju kod kuće gladnu djecu da bi se za tri tisuće kuna mjesečno, ako im bog da zdravlje, ubijale od jutra do sutra. Vrtića za njihovu djecu nema. Ne mogu kupiti odjeću ni sebi ni djeci. Ako se neka od njih usudi reći da joj Todorić ne plaća prekovremene dobije otkaz. Kome je to tema?

Dvijesto tisuća švicaraca svakoga dana svoga života razmišlja da li bi se ubilo danas ili će to ipak učiniti sutra. Rata koja je na startu bila dvije tisuće kuna danas je pet, glavnica je prije osam godina bila četrdeset tisuća eura danas je četrdeset i pet. U međuvremenu su stanari tridesetmetarske rupe izgubili posao, zdravlje, razum, nadu. Banke divljaju bez ikakve kontrole. Kome je to tema?

Građani Rijeke, očajnici koji grijanje stana od dvadeset i pet kvadrata plaćaju 150 eura mjesečno, penzija im je 250 eura, pokušali su ući u gradsku vijećnicu i tražiti milost od gradonačelnika Obersnela. Naravno da su im ogromna, čvrsta, drvena vrata zatvorena pred nosom. Oni nemaju pravo prisustvovati sjednici Gradskog vijeća, nisu njegovi članovi. Oni imaju samo pravo plaćati struju i zbog toga krepati od gladi u ledenim stanovima. Riječki robovi godinama urlaju o užasu kroz koga prolaze. Kome je to tema?

Opačić, ministrica za sirotinju, putuje u Dubrovnik u pratnji četvorice pijanih tjelohranitelja koji ubijaju boga u svakome tko se približi njihovom šanku. Što je ženska radila u Dubrovniku? Koliko plaćamo pijane divljake? Kome je to tema?

Hrvatski umirovljenici dane i noći, oni pokretni, provode sa glavom u kontejnerima. Bolesni trunu u svojim čatrljama, bez struje, vode, grijanja. Ako ne plate teve pretplatu bit će tako ovršeni da im ni koža na sirotim kostima neće ostati. Istovremeno onaj tko ih ovršava ne zna što će sa milijardama, diže kredit u visini od 15.000.000 kuna da bi Bandića izvukao iz zatvora. Bandić izlazi iz zatvora, pa se u njega vraća, pa opet izlazi. Po kom principu funkcioniraju našu sudovi? Koliko koštaju naši suci? Kome je to tema?

Predsjednica Grabar-Kitarović strastveno se zalaže za uvođenje vojne obveze. Po njoj, mladi bi nakon završenog školovanja svakako trebali otići u vojsku na tri mjeseca a tek onda napustiti Hrvatsku u kojoj za njih kruha nema.?! Monstruozna izjava iz njenih je lijepih usta izašla a da gospođa nije trepnula. Našoj bi predsjednici trebalo postaviti skrbnika, žena ne zna što govori. Ili zna što govori? Kome je to tema?

Građani Hrvatske gladuju, građani Hrvatske su bolesni, građani Hrvatske imaju pravo samo na robovsko crnčenje. Ne mogu školovati djecu. Ne mogu vraćati kredite. Nemaju pravo nad krov nad glavom. Žive u hororu a pravo na život dostojan čovjeka nikad neće steći. Kome je to tema?

A onda se u nekom od hrvatskih gradova dogodi nogometna utakmica. Bijednici koji nemaju ni za šta nekako su se dokopali karte pa sa tribina urlaju poput bijesnih životinja:”Za dom spremni!” Jes! To! Ustaše! Divljaci! Balkanski divljaci! Širitelji mržnje! Zagovaratelji mrske NDH! Rasisti! Fašisti! Evo teme! Koja TEMA, jebote!

Novinari svih profila, oni koji prate kuharstvo, oni koji sve znaju o spolnom životu Severine, politički komentatori, kolumnisti, športski analitičari, svi su na istoj strani. Divljake sa tribina treba ukloniti, ustašama začepiti labrnje, pokazati svijetu da Hrvatska može, da Hrvatska hoće, da Hrvatska želi, najzad, postati civilizirana zemlja.

Nažalost, nekakva UEFA gluha je prema vapajima civiliziranih Hrvata poput Mamića i Šukera koji obećavaju kako će baš oni srediti problem. Platite, rasisti, odgovara UEFA, pa ćemo onda govoriti. Koja TEMA, jebote! Tko je kriv? Zašto NDH nitko ne može izbiti iz Hrvata? Ma koja, ma koja, ma koja TEMA, jebote!

Građanin može biti civiliziran kad živi poput čovjeka. Građani Hrvatske žive životom pasa lutalica. Tko ima pravo od njih tražiti da prestanu tuliti sa tribina i bacati baklje na milijardere koji trče za komadom kože? Građanima Hrvatske to je jedini način da se opuste. Nije li bolje da urlaju Za dom spremni nego da krenu paliti domove svojih krvnika svih profila? U tom bi kontekstu naši mediji trebali gledati “ustaštvo” hrvatskih navijača od kojih bar devedeset pet posto pojma nema što je to NDH. U školi im o tome ne govore.

Davor Šuker, predsjednik Nogometnog saveza Hrvatske i član Izvršnog odbora UEFA-e za razliku od divljaka sa tribina ludih zbog gladi i beznađa zna što je bila NDH i tko je bio Pavelić. Otišao mu je na grob u Madridu i duboko se poklonio kostima njemu dragog Poglavnika. Zašto UEFA-i smetaju odrpanci koji su za dom spremni, svima je jasno da nisu ni za šta spremni jer nemaju čime pokriti guzicu, a nimalo im ne smeta Šuker koji Pavelića u srcu nosi?

Zašto bogati, moćni, uspješni Šuker smije biti ustaša a hrvatska “rulja” na to pravo nema?

(Blog Vedrane Rudan)

KOMENTARI7 komentara

 1. Sasa Đaković says:

  Bilo kuda, ljudska muka je ista svuda. Vidi se da smo bili jedna država, da smo daleko od pravde za običnog čoveka i da su gazde odavno bez duše, ali s velikim novcima!

 2. Paštrović says:

  Daj bre Vedrana, kakvo je to tupavo pitanje? To od tebe ne očekujem, bistrice i lasice naša. Paa... trpe ga njegovi istomišljenici, eto zašto! Nijesu oni Srbima krivi što Srbe još nije sramota od ustaške zastave. Srbe, dabome, a ne ustaše, ne.

 3. LADY GAGA says:

  Paštroviću, kako si ti samo mudar. A ovaj Šuker ima nekao......šiptarsku njušku.

 4. z-i says:

  Eto vidis Vedrana to smo mi Srbi znali odavno,ali Hvala na obnovi gradiva,@LADY GAGA to ti je mesavina rvata i siptara svrsavanje u magaricu pa vidis sliku sta je ispalo.

 5. Neša says:

  Na kraju, ostade samo jedna belosvetska nacija! Gologuzija i sirotinja! Gladna, žedna, besna, očajna i nemoćna!

 6. Zapadnjak says:

  Nacija Nešo,zar gologuziju i sirotinju nazivaš nacijom?Šta oni sirotani imaju s nacijom?Nacija ih treba samo kad negde zapne,ili kad im trebaju njihovi glasovi na izborima,gologuzija nema nacije,ima jedna reč za njih,Internacionala,svuda su jednaki i niko ih ne treba do ovih događaja što sam nabrojao,oi se takvi rađaju i ako se koji ne otkine,takvi i umiru,crnčeći za crkavicu,kezeći zube kad im se kaže,smijući se isto tako,decu im prodaju,države razgrađuju,truju ih svim mogućim otrovima,nipodaštavaju i podsmevaju im se,a njihove ELITE?Eeee to je recimo u Hrvatskoj Tuđmanovih 200 bogatih porodica,Srbija nije daleko odmakla,Slovenska gologuzija ponosno para nosevima oblake misleći da se otkinula od bede,možda zato što mnogi od njih nose sunčane naočale,a jadna Makedonija,karaju je do besvesti šiptarski gologuzani miljenici demokratske amerike,pa zar i ta amerika nema svoju gologuziju,ima,ima,ali je ne ubraja u svoje,ubija ih po ulicama kao bolesne kerove,dok se iskežena kurvetina zakrvavljenih očiju bori da im bude gazdarica,gazdarica gologuzije celog jebenog sveta,a gologuzija?Ni da bekne,Ni u Srbiji,ni u Hrvatskoj,Sloveniji,Makedoniji,Italiji,Španiji,Francuskoj Njemačkoj,prava pravcata,Internacionala,jebi i nepitaj,bože,kad će taj kraj već jedared?

 7. Pingback: VEDRANA RUDAN: Zašto UEFA trpi Šukera – dokazanog ustašu i fašistu | Jadovno 1941.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *