ВЕДРАНА РУДАН: Зашто УЕФА трпи Шукера – доказаног усташу и фашисту

ВЕДРАНА РУДАН: Зашто УЕФА трпи Шукера – доказаног усташу и фашисту

14 априла 2015

Suker Rudan 3443 67Пише: Ведрана Рудан

Да нема ногомета у Хрватској би власници медија себи пуцали у главу. Не смију ни писати ни говорити колико људи у Хрватској робија за Тодорића и остале тодориће. Гладне жене остављају код куће гладну дјецу да би се за три тисуће куна мјесечно, ако им бог да здравље, убијале од јутра до сутра. Вртића за њихову дјецу нема. Не могу купити одјећу ни себи ни дјеци. Ако се нека од њих усуди рећи да јој Тодорић не плаћа прековремене добије отказ. Коме је то тема?

Двијесто тисућа швицараца свакога дана свога живота размишља да ли би се убило данас или ће то ипак учинити сутра. Рата која је на старту била двије тисуће куна данас је пет, главница је прије осам година била четрдесет тисућа еура данас је четрдесет и пет. У међувремену су станари тридесетметарске рупе изгубили посао, здравље, разум, наду. Банке дивљају без икакве контроле. Коме је то тема?

Грађани Ријеке, очајници који гријање стана од двадесет и пет квадрата плаћају 150 еура мјесечно, пензија им је 250 еура, покушали су ући у градску вијећницу и тражити милост од градоначелника Оберснела. Наравно да су им огромна, чврста, дрвена врата затворена пред носом. Они немају право присуствовати сједници Градског вијећа, нису његови чланови. Они имају само право плаћати струју и због тога крепати од глади у леденим становима. Ријечки робови годинама урлају о ужасу кроз кога пролазе. Коме је то тема?

Опачић, министрица за сиротињу, путује у Дубровник у пратњи четворице пијаних тјелохранитеља који убијају бога у свакоме тко се приближи њиховом шанку. Што је женска радила у Дубровнику? Колико плаћамо пијане дивљаке? Коме је то тема?

Хрватски умировљеници дане и ноћи, они покретни, проводе са главом у контејнерима. Болесни труну у својим чатрљама, без струје, воде, гријања. Ако не плате теве претплату бит ће тако овршени да им ни кожа на сиротим костима неће остати. Истовремено онај тко их овршава не зна што ће са милијардама, диже кредит у висини од 15.000.000 куна да би Бандића извукао из затвора. Бандић излази из затвора, па се у њега враћа, па опет излази. По ком принципу функционирају нашу судови? Колико коштају наши суци? Коме је то тема?

Предсједница Грабар-Китаровић страствено се залаже за увођење војне обвезе. По њој, млади би након завршеног школовања свакако требали отићи у војску на три мјесеца а тек онда напустити Хрватску у којој за њих круха нема.?! Монструозна изјава из њених је лијепих уста изашла а да госпођа није трепнула. Нашој би предсједници требало поставити скрбника, жена не зна што говори. Или зна што говори? Коме је то тема?

Грађани Хрватске гладују, грађани Хрватске су болесни, грађани Хрватске имају право само на робовско црнчење. Не могу школовати дјецу. Не могу враћати кредите. Немају право над кров над главом. Живе у хорору а право на живот достојан човјека никад неће стећи. Коме је то тема?

А онда се у неком од хрватских градова догоди ногометна утакмица. Биједници који немају ни за шта некако су се докопали карте па са трибина урлају попут бијесних животиња:”За дом спремни!” Јес! То! Усташе! Дивљаци! Балкански дивљаци! Ширитељи мржње! Заговаратељи мрске НДХ! Расисти! Фашисти! Ево теме! Која ТЕМА, јеботе!

Новинари свих профила, они који прате кухарство, они који све знају о сполном животу Северине, политички коментатори, колумнисти, шпортски аналитичари, сви су на истој страни. Дивљаке са трибина треба уклонити, усташама зачепити лабрње, показати свијету да Хрватска може, да Хрватска хоће, да Хрватска жели, најзад, постати цивилизирана земља.

Нажалост, некаква УЕФА глуха је према вапајима цивилизираних Хрвата попут Мамића и Шукера који обећавају како ће баш они средити проблем. Платите, расисти, одговара УЕФА, па ћемо онда говорити. Која ТЕМА, јеботе! Тко је крив? Зашто НДХ нитко не може избити из Хрвата? Ма која, ма која, ма која ТЕМА, јеботе!

Грађанин може бити цивилизиран кад живи попут човјека. Грађани Хрватске живе животом паса луталица. Тко има право од њих тражити да престану тулити са трибина и бацати бакље на милијардере који трче за комадом коже? Грађанима Хрватске то је једини начин да се опусте. Није ли боље да урлају За дом спремни него да крену палити домове својих крвника свих профила? У том би контексту наши медији требали гледати “усташтво” хрватских навијача од којих бар деведесет пет посто појма нема што је то НДХ. У школи им о томе не говоре.

Давор Шукер, предсједник Ногометног савеза Хрватске и члан Извршног одбора УЕФА-е за разлику од дивљака са трибина лудих због глади и безнађа зна што је била НДХ и тко је био Павелић. Отишао му је на гроб у Мадриду и дубоко се поклонио костима њему драгог Поглавника. Зашто УЕФА-и сметају одрпанци који су за дом спремни, свима је јасно да нису ни за шта спремни јер немају чиме покрити гузицу, а нимало им не смета Шукер који Павелића у срцу носи?

Зашто богати, моћни, успјешни Шукер смије бити усташа а хрватска “руља” на то право нема?

(Блог Ведране Рудан)

KOMENTARI7 коментара

 1. Sasa Đaković says:

  Bilo kuda, ljudska muka je ista svuda. Vidi se da smo bili jedna država, da smo daleko od pravde za običnog čoveka i da su gazde odavno bez duše, ali s velikim novcima!

 2. Paštrović says:

  Daj bre Vedrana, kakvo je to tupavo pitanje? To od tebe ne očekujem, bistrice i lasice naša. Paa... trpe ga njegovi istomišljenici, eto zašto! Nijesu oni Srbima krivi što Srbe još nije sramota od ustaške zastave. Srbe, dabome, a ne ustaše, ne.

 3. LADY GAGA says:

  Paštroviću, kako si ti samo mudar. A ovaj Šuker ima nekao......šiptarsku njušku.

 4. z-i says:

  Eto vidis Vedrana to smo mi Srbi znali odavno,ali Hvala na obnovi gradiva,@LADY GAGA to ti je mesavina rvata i siptara svrsavanje u magaricu pa vidis sliku sta je ispalo.

 5. Neša says:

  Na kraju, ostade samo jedna belosvetska nacija! Gologuzija i sirotinja! Gladna, žedna, besna, očajna i nemoćna!

 6. Zapadnjak says:

  Nacija Nešo,zar gologuziju i sirotinju nazivaš nacijom?Šta oni sirotani imaju s nacijom?Nacija ih treba samo kad negde zapne,ili kad im trebaju njihovi glasovi na izborima,gologuzija nema nacije,ima jedna reč za njih,Internacionala,svuda su jednaki i niko ih ne treba do ovih događaja što sam nabrojao,oi se takvi rađaju i ako se koji ne otkine,takvi i umiru,crnčeći za crkavicu,kezeći zube kad im se kaže,smijući se isto tako,decu im prodaju,države razgrađuju,truju ih svim mogućim otrovima,nipodaštavaju i podsmevaju im se,a njihove ELITE?Eeee to je recimo u Hrvatskoj Tuđmanovih 200 bogatih porodica,Srbija nije daleko odmakla,Slovenska gologuzija ponosno para nosevima oblake misleći da se otkinula od bede,možda zato što mnogi od njih nose sunčane naočale,a jadna Makedonija,karaju je do besvesti šiptarski gologuzani miljenici demokratske amerike,pa zar i ta amerika nema svoju gologuziju,ima,ima,ali je ne ubraja u svoje,ubija ih po ulicama kao bolesne kerove,dok se iskežena kurvetina zakrvavljenih očiju bori da im bude gazdarica,gazdarica gologuzije celog jebenog sveta,a gologuzija?Ni da bekne,Ni u Srbiji,ni u Hrvatskoj,Sloveniji,Makedoniji,Italiji,Španiji,Francuskoj Njemačkoj,prava pravcata,Internacionala,jebi i nepitaj,bože,kad će taj kraj već jedared?

 7. Pingback: ВЕДРАНА РУДАН: Зашто УЕФА трпи Шукера – доказаног усташу и фашисту | Јадовно 1941.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u