Vehabija popisuje svoje kolege u vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči

Vehabija popisuje svoje kolege u vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči

10 oktobra 2013

vehabije-derventaPopis u vehabijskoj zajednici u Gornjoj Maoči kod Srebrenika obavlja jedan od pripadnika te zajednice.

U opštinskoj popisnoj komisiji kažu da popis vehabija protiče bez problema iako su svi strahovali od njihove reakcije, jer ta radikalno islamistička zajednica ne priznaje zakone BiH, piše „Glas Srpske“.

Ovaj list objavio je ranije da se za popisivača u Gornjoj Maoči prijavio samo jedan vehabija, jer se niko nije usudio ni da pomisli da udje u opasno selo.

Predsednik popisne komisije u Srebreniku Jasmin Bjelić kaže da je popisivač prošao obaveznu obuku i da popis u naselju Gornja Maoča teče bez problema i opstrukcija.

On je dodao i da nema informacija o tome da li je bilo nekih migracija u tom naselju pre ili za vreme popisa kao što se spekulisalo.

Uoči popisa stanovništva u BiH, koji je počeo 1. i traje do 15. oktobra, spekulisalo se da su vodje vehabija u Gornjoj Maoči dobile instrukcije da pre početka popisa većina stanovnika tog sela bude privremeno iseljena u tom periodu kako se ne bi znalo koliko ih ima.

Bjelić kaže da prikupljene podatke redovno šalju Agenciji za statistiku BiH, ali da, dok popis traje, ne može govoriti o odzivu vehabija.

(Glas Srpske)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *