ВЕЛЕИЗДАЈА ИСПЛИВАЛА ПОСЛЕ МНОГО ГОДИНА: Генерал Лазаревић открио који домаћи лидер је радио за Американце током агресије

VELEIZDAJA ISPLIVALA POSLE MNOGO GODINA: General Lazarević otkrio koji domaći lider je radio za Amerikance tokom agresije

29 marta 2021

CRNOGORSKI režim na čijem je čelu bio Milo Đukanović napravio je veleizdaju tokom NATO bombardovanja 1999. godine, izjavio je u penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević.

Dok su crnogorski vojnici u sastavu Vojske Jugoslavije životima branili Kosovo i Metohiju i SRJ, crnogorski zvaničnici su sa druge strane aktivno pomagali NATO zločince tokom bombardovanja, na čemu su im i dan-danas zahvalni čelnici Severnoatlantskog pakta.Nekadašnji komandant Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije za vrijeme rata na Kosovu i Metohiji i NATO bombarodovanja SRJ, a kasnije i komandant Treće armije Vojske Jugoslavije ocenio je tužnom činjenicu da se crnogorski vojnici trenutno na Kosmetu nalaze u sastavu okupacionih NATO snaga, od kojih su svojevremeno branili južnu srpsku pokrajinu.

– Zašto su to uradili? Taj odgovor, ako ga imaju, treba da daju oni koji su to organizovali. A najbolji odgovor na to pitanje dala je pre nekoliko meseci nova američka administracija koja je rekla da im je crnogorsko rukovodstvo 1999. godine veoma pomoglo za vreme NATO agresije. Amerikanci se 20-ak godina nakon agresije zahvaljuje rukovodstvu Crne Gore u okviru tadašnje SRJ za veliku podršku koju su pružili NATO-u. To ne samo da nije izdaja, već veleizdaja. Tako da me ne iznenađuje odluka rukovodstva Crne Gore da pošalje svoje vojnike na Kosmetu i ona je samo nastavak njihovog delovanja od 1999. godine. Svi ljudi koji su u tome učestvovali trebalo bi da se zamisle zbog čega su to napravili. Iskreno se nadam da će se stvari po tom pitanju promeniti dolaskom nove vlasti i da ćemo opet funcionisati kao dva naroda i jedno biće– kazao je Lazarević.

On je podsetio da su u ratu na Kosovu i Metohiji tadašnju državu branili svi narodi koji su živeli u njoj.

– Mi smo zatekli rat sa mirnodopskom formacijom. Pored Srba tamo je bilo Crnogoraca, Mađara, Muslimana i svih drugih nacionalnosti. Jedna brigada iz Druge armije čije je sedište bilo u Podgorici, čak je bila potčinjena Prištinskom korpusu kojim sam rukovodio. Mi se nismo tada prebrojavali vojnike prema nacionalnoj pripadnosti. Pored redovnih vojnika, imali smo preko 1.500 dobrovoljaca iz svih krajeva naše zemlje. Imali smo dobrovoljce iz Rusije, Ukrajine, Norveške, Finske, Bugarske, Republike Srpske… – istakao je Lazarević.

Prošlo je tačno 22 godine od zločinačke agresije NATO na tadašnju SRJ, koja je po Lazarevićevom mišljenju, najmonstruoznija u modernoj istoriji ratovanja.

– Ciljevi te agresije su monstruozni. Planirali su, kako su i sami kazali, da vrate Srbiju i SRJ u kameno doba i da je poravnaju kao sto. Najkraća zločinačka komanda glavnokomandujućeg NATO alijanse Veslija Klarka bila je uništi, razori i degradiraj. Takve komandu nisu izdavali ni nacisti poput Adolfa Hitlera. Hteli su sve da pretvore u prah i pepeo. Na taj način su nakon par dana hteli da primoraju Jugoslaviju na kapitulaciju i priznavanje okupacije– jasan je Lazarević.

Kako je istakao, NATO je planirao da u prva četiri dana agresije ubije preko 20.000 pripadnika Prištinskog korpusa.

– Najjača svetska vojna alijansa je planirala da za 96 časova razbije glavne snage Vojske Jugoslavije, pre svega Treću armiju i snage Prištinkog korpusa na Kosovu i Metohiji. NATO je planirao da ubije preko 20.000 pripadnika Prištinskog korpusa od ukupno 80.000 vojnika. A za sve vreme rata 555 pripadnika Prištinskog korpusa je dalo svoje živote za odbranu KiM i to predstavlja preko 90 odsto svih ljudskih gubitaka u vojsci. Iako su planirali da likvidiraju 25 odsto, uspeli su da ubiju manje od 0,7 odsto pripadnika korpusa. Naravno, treba istaći da je svaki gubitak života katastrofalan, ali sam ponosan na činjenicu da smo uspeli da sačuvamo korpus gotovo netaknut, iako smo danonoćno bili pod vazdušnom, artiljerijskom i raketnom paljbom – poručio je penzionisanu general.

Način na koji je Vojska Jugoslavija izbjegla veće stradanje na teritoriji Kosova i Metohije impresionirao je i NATO agresora, kazao je Lazarević.

– Kako smo sačuvali živote vojnika na KiM je pitanje koje je NATO sam sebi stalno postavljao. Sami su i dali odgovor u jednoj ekspertskoj studiji. Kako su tvrdili, srpsku vojsku je sačuvala taktika 4M- maskiranje, mobilnost, manevar i moral. Sve smo to imali i više od toga. Posedovali smo besprimerni patriotizam, kao i vrhunsko i efikasno komandovanje. To nas je sačuvalo. Nismo vodili računa od kakve sile se branimo, već koje svetinje branimo. A branili smo svetu srpsku kosmetsku zemlju, Srbiju i Saveznu Republiku Jugoslavije – tvrdi Lazarević.

Koliko je NATO omašio u prognozma, najbolje potvrđuje činjenica da su 17. dana rata bili primorani da krene u kopnenu invaziju na prostor Kosova i Metohije, kako bi za par dana kopnenim snagama zauzeli pokrajinu, zatim Srbiju i SRJ. Iako je kopnena ofanziva kreirana direktno u Pentagonu, doživela je fijasko baš kao i prvobitni plan da vazdušnim napadima potuče glavninu srpskih snaga na Kosmetu.

– Tada je počeo drugi kosovski boj preko Juničkih planina i Prokletija ka Đakovici, Peći i Dečanima. Tako je došlo do bitke na Košarama. Umesto da se proboj završi za par dana, oni su ostali zakovani za padine Juničkih planina i Prokletija. Zaustavili su ih naši borci prsa u prsa i ručnim bombama. Zaista su bile rovovske bitke, pri čemu je odnos snaga u tim borbama bio 30:1 u korist agresora. Pored boraca OVK-a sa područja Jablanice, koji su nas sve vreme napadali sa leđa, istovremeno smo se borili i sa teroristima sa teritorije Albanije, regularnim oružanim snagama Albanije. Takođe, treba istaći i da smo se ratovali i sa preko 1.200 mudžahedina – pripadnika Al kaide koji su se na Kosmetu koncetrisali još 1997. i 1998. godine. Svima njima su komandovali NATO oficiri. Imali su raketnu, artiljerijsku i vazdušnu podršku sve vreme od 9. aprila do 14. juna 1999. (četiri dana nakon Kumanovskog sporazuma) -istakao je Lazarević.

Uporedo sa bitkom na Košarama, snage prištinskog korpusa odbijale su napade albanskih terorista i NATO vojnika na planini Paštrik.

– Od 26. maja počinje druga etapa te operacije preko planine Paštrik ka Prizrenu. Tada je NATO upotrebio sve što je imao, čak i tzv. Atlantsku brigadu iz Vašingtona sa dobrovoljacima iz zapadnih zemalja. U toj akciji su im se pridružili zelene beretke, marinci i pripadnici Legije stranca. Imali su apače, oklopni bataljon, artiljerijsku raktetnu diviziju, bacače raketa. Upotrebili su i strategijsku avijaciju koja se angažuje u odsudnim trenucima, kada ratuju svetske velesile, a ne kada napadaju u tom trenutku 450 pripadnika Prištinskog korpusa i 549. motorizovane brigade. Rekordnih 24 puta su strategijskom avijacijom napadali naše snage i smatrali su da su nas sve pobili na tom pravcu. Oni su zaista u prah i pepeo pretvorili niz albanskih sela u pravcu ka Prizrenu koja su nakon napada ličila na mesečevu površinu. Međutim, opstali smo na tom pravcu. Nisu uspeli da nas probiju, a polovina pripadnika Atlantske brigade je poginula u tom neuspešnom proboj.

Otpor pripadnika Vojske Jugoslavije i sastava Treće armije, konkretno Prištinskog korpusa, primorao je NATO da zatraži od UN primirje, a ne kapitulaciju i okupaciju SRJ. Tako je i došlo 10. juna do potpisivanja Kumanovskog sporazuma i prekida rata – priseća se Lazarević.SRJ nije poražena od NATO-a, to su priznali i sami agresori

Lazarević je okarakterisao nebuloznim tvrdnje da je SRJ izgubila rat protiv NATO-a, što je kasnije potvrdio i sam agresor.

– Ti koji tvrde da je Vojska Jugoslavije izgubila rat neka pročitaju izjavu iz 2018. godine Trampovog savetnika admirala Mekmastera koji je kazao ,,kampanja nije uspela. Srpska vojska na Kosovu je nadmudrila NATO. Nismo mogli ništa da učinimo”.

Ako su nas oni savladali tada, kako neki tvrde, zašto onda sada traže od nas nekakve pregovore i međusobno priznanje? Ako su stvorili NATO državu a mi izgubili KiM, o čemu mi sada razgovaramo?

Vojnički, Srbija nije izgubila Kosovo i Metohiju za vreme agresije. To potvrđuje i rezolucija Saveta Bezbednosti UN 1244 koja potvrđuje suverenitet Srbije na KiM – kategoričan je Lazarević.

Srbija mora da bude u stanju da odbrani Srbe na Kosmetu

Rešenje kosovskog problema mora se tražiti političkim i diplomatskim putem, uveren je Lazarević.

Ukoliko ti napori ne budu dali rezultate, Srbija mora naći način i da vojnim snagama zaštiti Srbe na području Kosova i Metohije.

– Niko razuman nije za novi rat i nove sukobe. Srbija treba da čini sve moguće diplomatske, političke akcije, ali ako zatreba mora da zaštiti srpski narod na prostoru južne pokrajine i upotrebom vojne sile. Kolilo ja pratim, naša vojska je na dobrom putu reorganizacije i modernizacije. Vraćanje obaveznog vojnog roka je takođe je od strateškog značaja. Srbija nema drugi izbor nego da u okviru vojne neutralnosti jača sopstvene odbrambene snage i tako odvraća potencijalne agresore od daljih ugrožavanja integriteta zemlje – zaključuje Lazarević.

(Borba)

KOMENTARI48 komentara

 1. Ljubljana je zakon says:

  Pa naravno da su srbi pobedili, kao šta žive puno bolje od Slovenava, Nemaca, Šveđana i kao šta voze najbolje avte, imaju največe plate, ne u regijonu, nego na celom svetu...i 5 puta su bili prvaci sveta u fudbalu

  • Nešo says:

   Oladi malo

  • Rajko says:

   Ti bu dupe dao da možeš da budeš SRBIN

   • Ljubljana je zakon says:

    pa da kako je lepo biti glup srbine , zar ne? Ti to najbolje znaš...Plata od 300 evra, Golf 2 iz 93 i na moe na Ada Ciganliju...Obma, gde da podpišem stoko sitnog zuba

    • N:SCHMID says:

     KOLIKO MI JE POZNATO DA U MEDJUVRDMENU HRVATI DOLAZE U NEMACKU RADITI ZA 1000 EURO

    • jovan says:

     Prostitutko sve je u redu! Samo za razliku od vas kojima je bitna TARIFA, ima nas koji vole svoj narod bez obzira na cenu! Ima nas kojima je ETIKA I MORAL nisu na prodaju.

     • Ljubljana je zakon says:

      Jovane ti si stvarno mnogo bolestna balkančina, ja živim u normalnoj državi, gde se ne pita, koje si nacionalnosti, nego da li si čovek. Kako je dobro, da ne moram s takvima živeti. Ima boga srbine...

      • Srba says:

       Ali zato rome držite u logorima.

       • Ljubljana je zakon says:

        Stvarno? Prema vašima žive kao u hotelu, hahahahhah Joj ni kontru , ne znaš da daš i za to si preglup. Naši Romi žive bolje, nego ti balkanče moj jadni, NA ŽALOST TO JE ŽIVA ISTINA. ZNAŠ KOLIKA JE SOCIALNA KOD NAS : 390 EVRA ZA ODRASLU OSOBU I OKO 150 PO DETETU, TAKO DA 5 ĆLANA PORODICA DOBIJA OKO 1200 EVRA, HAHAHAHHAHAAHAHAH tO JE DUPLO VIŠE NEGO SRBSKA PORODICA, KAKVA SI BUDALA TEK TI

     • Ljubljana je zakon says:

      Jovane jel je tako ždere, koliko Slovenci bolje živimo? Znam, da bi za samo 1000 evra plate, prodao mamu i ženu ali znaš morao bi raditi za 1900 evra, a to vam nije baš jača strana, hahahahahhahaha

      • U prolazu says:

       Stani bre malo na loptu. I ja zivim na zapadu i zradjujem taj prokleti dolar i imam uvidjaj u obe situacije. Ali ajde da uzmemo malo vise u detalja pre nego sto donesemo odluku t.j moramo da pogledamo i dugorocno. Kao prvo prirodne resurse i geografski polozaj, sta mislis koja je zemlja bogatija mani se papirnog novca bez pokrica. Povrsinski Srbija je jedno cetiri puta veca od Slovenije brojcano isto. Kolko znam Srbija je vazo trziste za slovenske firme posebno markete siroke potrosnje. Mineralnih bogatstava takodje vise, plodnog zemljista najvise od svih bivsih republika. Hvala bogu i u vreme Jugoslavije je hranila verovatnobarem polovonu ako ne i vise te zemlje. U Srbiji posebno ako zivis u manjim gradovima ili na selu zivot je jeftiniji i tih 300 evra vredi verovatno vise nego 1000 eu u Ljubljani. Nije bitno koiko papira dobijes nego kvalitet zivota. Socijalni aspekt je neuporediv. Ja sam cuo za Srbsku gostoprimljivost ali ne bas toliko za Slovenacku. Tu su Slovenci poprimili malo vise zapadnig sarma t.j proracunjlivosti. I dan danas pa i kao stranac ako zalutas u Srbska sela pa i manje gradove bez kinte nahranice te i napojiti onoliko koliko imaju. I onaj prosti Srbski seljak mozda neobrazovan ali je sirokogrud i ljubazan i mozda malo naivan posto ne racunaju na proracunjlive i pokvarene stranace zato sto polaze od toga kakvi su oni pa misle da su svi takvi. Ali ja ne bi menjao tog seljaka za nikakve strance sa punim dzepovima.

  • Covid GEJts 2039 says:

   A kako vi janezi zivite??? Sta vam su vam vasi zapadni gospodari ostavili u vlasnistvu??? Sve sto ste posedovali u NASOJ drzavi sada su vam vasi vatikanski gospodari oduzeli i pretvorili sve janeze u gologuzane, iako ste ih u svemu slusali i spustili gace, kao i sve ostale balkanske kukavice.

   • Ljubljana je zakon says:

    Kako živimo, pa ovako. Plata mi je 1900 evra, baš dobio regres od 2000 hiljade , žena plata 2300 evra. Vozim BMW 5, 2019. Na more u normalnim uvjetima, svaki vikend na Pag, 2 puta godišnje kruzer, itd. Znam, da se ne mogu s tobom srbine uspoređivati, jer ti imaš platu 30.000 hiljada evra, zar ne ? Ili su to dinari, a voziš Yuga 45 godište 88.....

    • Rista says:

     Pa bilo bi antiproduktivno da ja napišem par hvalospeva, ali i sama osnova bez hvalospeva bila bi ti višestruko previše...pa da ne gnjavim - majke ti, ne seri! Baš si našo gde ćeš se proseravati. Ko prstom. Ali eto, ja nikada ne pišem takve stvari nigde. To ti neki kompleks niže vrednosti pa tražiš gde možeš malo da ga uzdigneš? Baš volem što te onaj Kovid Gejc pogodio nezgodno. Našo te u slaboj tački, jel?

     • Ljubljana je zakon says:

      Rista znaš ima nas, koji živimo normalne živote. Znam, ne maš pojma, kako to izgleda, jer ne maš za burek ali to je tvoj srbski problem. Za sva vaša sranja, kriv je neko drugi, NIJE MUŠKI SRBINE, TO JE JADNO ALI JAKO SRBSKI. POZDRAV BALKANČE

     • Ljubljana je zakon says:

      Hvalospeva na šta? Na svoju platu, kada si zadnji put bio na moru, u kakvo stanu živiš, koju krntiju voziš? Ne pravi budalu is sebe....hshshshhs, kskvi ste luzeri vi srbi

    • dinki says:

     Vjerovatno si neki balijaner ili Hrvat ako i uopšte živiš ili radiš u Sloveniji.No bez obzira odakle si ko si i što si(..vno sigurno jesi) ne silazi sa tog svog Olimpa među nas obične smrtnike,uživaj u svome bogatstvu,pušti nas sa jugićem i nikakvom platom na miru jer ćeš vjerovatno nekada u bliskoj budućnosti opet biti natjeran da dođeš među nas Srbe da te primimo,nahranimo operemo od zapadnog zadaha i blagostanja.Nego da te pitam,imate li kod toliko bogastva vakcine,vrijeme je da počnete učiti ruski.I da ne zaboravim kad tad ćete odgovarati za pobijene JNA vojnike i starješine.

     • Ljubljana je zakon says:

      Seljo ako ništa drugo ne maš za reči osim vakcina, onda si stvarno jaaaadan. Ja ču pričekati, da se vi svi vakcinišete i tako ču izbeči vakcinu. To se zove ima mozga, a ti se vakciniši sa svim vacinama koje imate. Koje ste budale vi srbi in za konec čifur, poguglaj kako mi Slovenci kličemo vas južnjake.Pa pridi na pivo, častim, da vidiš kako živimo v naši lepi Deželi, kjer ni vžna narodnost, ampak, da si pošten in delaven človek.

      • dinki says:

       Na našu žalost i ti si Srbin,samo si udaren u glavu,sanjaj i uživaj u svojoj nadmoćnosti,vi ste ogledalo Evrope,nešto vaš žestoko jede iznutra.

       • Ljubljana je zakon says:

        Bogu hvala nisam srbin, a vas srbe nešto jako izjeda, znaš šta? Mržnja prema celome svetu i da istina booli, zar ne? Ker če ne bilo tko, ne bi od jutra do večera nakladali, da niste za nč krivi, baljanci moji, hahahahah

        • dinki says:

         Svaka čast koliko se trudiš lojavi da budeš Slovenac Evropljanin,malo si guglao a opet ne znaš slovenački.Toliko napora a opet si nula.Znamo mi dobro da smo krivi vama jer smo vam srušili gospodare pa imate problem da pronađete nove.A što se tiče čekanja da se ostali vakcinišu pa to samo pokazuje da ste i kroz istoriju jedino sa nestrpljenjem čekali i ko će vas porobit i ko će vas osloboditi pa onda obrni.Ajde još koju pametnu TELENGENCIJO ali bez guglanja.

  • doktrina soka says:

   Seri,seri golube beli,kada nemas sta za reci.

 2. šiško says:

  Ne, srpska vojska nije izgubila taj rat. Doduše, nije ga ni dobila, jer je to u onim uslovima bilo nemoguće. Kad protiv jedne male zemlje ratuje dvadesetak najrazvijenijih zemalja i njihov objedinjeni vojni pakt, onda to ni teoretski nije moguće, ali je ipak važno reći da ga nije izgubila. Srbi su nenadmašni vojnici sa urodjenim smislom za vojne strategije i taktike. Oni to nose u genima, a dobre vojne škole su taj prirodni dar izbrusile. Valjda je to i bio jedan od glavnih razloga da nas nato napadne. Moćnim vladarima sveta je bilo dosadno, pa su hteli malo da se igraju rata, isprobaju svoje vojske i oružja, da vide jesu li sad dorasli Srbima u ratnoj veštini, a usput da malo opljačkaju ono što su videli i znali da vredi u Srbiji, da oslabe Srbiju i srpski narod i tako trijumfalno okončaju ovu istorijsku etapu srpskog otpora novim svetskim porecima. Ispostavilo se da su se grdno prevarili, da uopšte ne umeju da raatuju niti da upravljaju velikim vojnim formacijama, da samo gomilaju silu bez pameti, da besptrebno i besmisleno razaraju i uludo troše municiju, sopstvene ljude i njihov entuzijazam, da ruiniraju svoj ugled u svetu i time seku granu na kojoj sede, ukratko, da su obične primitivne ulične siledžije i neznalice. Ni njihovi saradnici u SRJ članovi raznih nevladinih organizacija i slobodni strelci nisu im bili od veće koristi, jer su bili jednako primitivni i nasilni da nisu mogli da steknu simpatije ni kod kog normalnog gradjanina Srbije suočenog sa nepravednom, bezrazložnom i besmislenom agresijom, svakodnevnim bombardovanjem i razaranjem njihove zemlje.

  • Robert Wronsky says:

   Ha,ha, koje zanošenje i iskretanje istine! Austro-Ugarska je vašu slavnu vojsku izjurila iz vaše države i da vam nisu pomogli Englezi, Francuzi i ostali saveznici, vratili bi se kao izgladnjeli psi,ližući ruke novim gospodarima. To je sigurno bio bolji scenario jer bi vam državu unaprijedili, kao što je to bilo u Vojvodini, prijje nego ste ju dobili i devastirali, donijeli vam kulture u vašu zaostalu državu. Hrvati su vas izjurili iz svoje države bez ičije pomoći, Oluja vas je pomela kao smeće. Vozio sam se u koloni vaše vojske, koja je,zahvaljujući kulturi i čovječnosti hrvatske vojske, dobila priliku da podvijenih repova napusti državu Hrvatsku. Nato vam je pokazao kako se kirurški može uništiti samo ono što je važno i što je želio. Bespomoćno ste danima trpjeli bombardiranje i slučajno srušili jedan avion. Sada bulaznite kako je Nato imao plan pobiti vašu vojsku. Miševi su bili u bunkerima, ništa im se nije dogodilo. I ništa nema Nato niti ja, niti Hrvati protiv srpskog naroda ima samo protiv budala koje se periodično među vama rađaju i izazivaju ratove na ovim prostorima.

 3. 1980 says:

  "Koliko ja pratim naša vojska je na dobrom putu reorganizacije i modernizacije." Uliva nadu poslednji pasus teksta. Svaka čast generalu za sve učinjeno. Dao je primjer generacijama novih oficira i narodu uopšte.

 4. šiško says:

  Po starom dobrom običaju Intermagazina ne saznadosmo ko je od domaćih lidera je radio za amerikance. Dokle ćete više da nas pravite budalama?

  • Miraš says:

   Sadašnji montenegrinski srbomrzac Đukanović tada u okviru SRJ bio je vrhunski domaći kadar. Rekao je: "CRNOGORSKI režim na čijem je čelu bio Milo Đukanović napravio je veleizdaju tokom NATO bombardovanja 1999. godine", izjavio je u penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević. Pročitaj pažljivije deo teksta koji sledi iza ovog navedenog.

   • Rajko says:

    Tu se pominje ceo režim na čelu sa Djukanovićem a ne ime i prezime izdajnika

    • Miraš says:

     Zar bi "ceo režim" mogao da vrši izdaju a da to glavni šef Djukanović nije odobrio?

    • jovan says:

     Ako General nije naveo sve, mi ih znamo. Vuk je sedeo u vladi a radio za Nato, Djindjic je preko Zapadnih medija pozivao da se bombarduje Srbija dok se ne okupira, i SVI ONI KOJIMA HAG NIJE SUDIO. Ali polako sudice im se ali ne u fasistickom Hagu, njima ce se suditi u Beogradu, sudice im normalan sud.

  • Rajko says:

   Bravo. Ili Intermagazin ili General ostadoše nejasni da ne kažem samo su kokodakali a jaje nisu sneli.

   • doktrina soka says:

    neko mora opetovti malu skolicu,gde se uci azbuka.

  • Miraš says:

   Nije slučajno što se Đukanović iz petnih žila odupire razvoju SRPSKOG SVIJETA. Tehnički gledajući on je veleizdajnik, ali isto tako tehnički gledajući on nema pred kim da odgovara jer nema više ni države SRJ. Iz ugla te njegove veleizdaje iz 1999 treba gledati i namešteni referendum iz 2006 godine. Ono što ga muči: šta ako narastajući SRPSKI SVIJET stvori zajedničku srpsku državu??? U takvoj državi za njega i njegove neće biti mesta.

   • šiško says:

    Ni Vuk Branković nije imao pred kim da odgovara, ali je ipak odgovoran, s pravom ili ne, srpskom narodu već vekovima. Imena izdajnika treba izneti bez ustručavanja. Nije to kleveta, nego konstatacija. Da li je Djukanović ili neki njegov saradnik za nas izdajnik ili nije, niko se tamo ne potresa mnogo, zato su i otcepili Crnu Goru da se ne bi sekirali. Dakle, niti će neko odgovarati pred nekim sudom, niti je istorija Srbije i Srba tema kojom se oni bave, jer oni više nisu ni Srbi nego montenegrini. Čak nije ni ljudi. Dakle, punu istinu na sunce!

   • Jedan tamo says:

    Biće mesta, Miraš! Kako neće biti? I za njega i za njegove bilmeze. Od Spuže, preko KP doma u Nišu, pa sve do CZ-a. To će za njega i njegove biti "SrpskiSvet"

 5. Za Srbiju says:

  Srušili smo sve imperije. Koliko sam ponosan što sam Srbin, to i nebo zna.

 6. Gardista says:

  Dragi generale, ja bih voleo tebe umesto Vulina ili kojeg li sad pozdera stavio Vucko na celo vojske. Nama treba iskusan covek da bi sve bilo kako treba, ovo trenutno je cist promasaj. Zasto je vas i vama slicne gurnuo pod tepih, vreme ce pokazati, ali vama skidam kapu.

  • Kosovac says:

   @ Gardista, …..Stavio bi Vučko generala Lazarevića na čelo vojske, ali nema saglasnost Evroatlante.

 7. radmila says:

  Duboko postovanje generalu Lazarevicu.

 8. Covid GEJts 2039 says:

  Nikakva neutralnost, Srbija konacno mora da udje u ruski vojni i drzavni savez,sami protiv judeo-vatikansko nacista ne mozemo. Sa Rusima cemo im gaziti mrtve kosti, i to svali Srbin i Rus iskonski zeli i cezne za tim;OSVETA,OSVETA,DO ZADNJEG GADA!

  • Ivana says:

   Ma da baš? Jel kao u I i II svetskom ratu kad su Rusi sve oprostili nemcima nacistima a Srbi rvatima usrašama. Glupi su slavenski narodi najgluplji u vasioni. Uvek oprost neprijateljima pa onda novo klanje naših naroda pa do kad više idioti? Posle idućeg rata više ne sme postojati Britanija, Nemačka, Ukrajina, Poljska, Hrvatska i druge zemlje ili više neće biti Rusa i Srba za klanje.

   • Pendrek says:

    Tako je Amin! Neda Bog da ih ima vise.

 9. Gagi says:

  Sto se generale proteziraju i cuvaju ti izdajnici danas u Srbiji. KO ih to ovde protezira i dozvoljava im unosne poslove kao sto je gradnja po Beogradu. Nije valjda da niko za to do sada nije cuo. Cast nasoj braci Srbima iz C. Gore koji su se sa nama borili u poslednjim ratovima. Tim borcima i patriotama takodje nije sasvim jasno sta se ovo desava, opet nekom alhemijom najgori imaju prioritet u Srpskom drustvu, svi unosni drustveni kanali su im otvoreni.Kao i uvek posle Srpskih ratnih nesreca, junacki borci i ratni invalidi koji su branili zemlju beduju, za to vreme neka nevidljiva ruka podstice i gura u prvi plan svakakve olose i prevarante. Neka neko zaludan napravi analizu, ko je od drustveno poznatih i slavnih, aktuelnih politicara i biznismena, advokata i sudija itd... bio na ratistu i ratovao za ovu drzavu. Dok heroji ove drzave beduju i tamnuju po svetskim kazamatima, ove druge "patriote" stvaraju kapitale i prestizne drustvene pozicije lazima i prevarom ovog naroda. Niko gen. Lazarevica nije cuo niti ce ga cuti, njegova muka je samo njegova - nije njihova.

 10. RASPUCHIN says:

  Izdaja je počela mnogo ranije a i bilo je mnogo izdajnika i u Srbiji pa nije lijepo upirati prstom samo u Crnu Goru. Moglo bi se mnogo pričati o "Vukovaru" i "Srebrenici" kao i o tome ko je od "naših" odradio te akcije za tuđe interese. Obe ove stvari su zapadnjaci odradili sa oficirima JNA iz Beograda. Izdaja je dugotrajna i dugo pripremana a izdajnici (kao i njihovi potomci) još uvjek sve kontrolišu. Da se malčice progovori istina ne bi nas , sada , zahebavali razno-razni Kake... , pardon , Kekeci iz dežele koji su do jučer , kao i braća im 'rvati , bili kmetovi u Austriji. Doduše , to su i danas ali ih malo bolje plaćaju. Jedini problem je što bi im to moglo doći na naplatu.

  • Gagi says:

   Raspuchin..... Apsolutno se slazem sa tvojim komentarom. Nije se ova nasa Srpska propast desila iznenada i neocekivano, na tome se detaljno radilo zadnjih sedamdeset godina. Stvarani su i odabirani pouzdani kadrovi koji ce ovu predstavu da odigraju do savrsenstva, sto je u svemu najgore,gledaoci te predstave aplaudiraju glimcima koji su im uzeli pare za ulaznice. Tako srecni i zadovoljni perfektno izvedenom predstavom, naivni gledaoci aplaudiraju do iznemoglosti aktuelnim glumcima. Sutra ujutro, stvarnost je sasvim drugacija. Nasa nacionalna propast je pocela, kada su Britanski spijuni i placenici pobili Obrenovice. Nisu ni oni bili bog zna sta,ali , doslo je do drasticnih istorijskih promena gde ce se Srbi osakatiti da i danas nisu u stanju da dodju sebi. Uvek je vojska imala znacajnu ulogu u Srpskoj buducnosti. Intelektualno me vredjaju tvrdnje da su titini generali dobili ovaj rat a nemamo Krajinu, KiM je pod znakom pitanja, ma, nikada nismo bili gori u istoriji. Ti si Raspuchin hrabar jer iznosis golu istinu, ne kalkulises kao mnogi komentatori na ovom forumu koji pisu umne komentare, ali da ipak ti komentari ostanu u "prihvatljivim" okvirima odavno stvorenog pozorista. Danas nam "slovo" drze svojom filozofijom spodobe koje nisu omirisale barut u zadnjem ratu, doduse, oni nikada i nisu imali osecaj za nase hriscansko uredjenje drustva. Oni su prihvatili srp i cekic kao univerzalnu izdajnicku zivotnu vrednost. To mu dodje ono, sto nisi u stanju da nisko poseces, udri cekicem u glavu. TO je TA ideologija. Kako nas samo izmanipulisase sa uticajnim vojnim i civilnim likovima bez ikakvih pozitivnih rezultata po narod. Palim ja kada stignem svetlost Sindjelicu Tepicu, svima ovnima koji su vise voleli svoj rod nego sebe, onima koji su imali ljudsku sustinu, ko ce i kada iz naseg naroda zapaliti pravoslavnu svecu ovim izrodima svog naroda. Zbog toga se oni kremiraju, svesni su da samo mogu da budu otpadni pepeo u Srpskoj istoriji.

   • RASPUCHIN says:

    Duga je to priča i prilično stravična ali bez toga nam nema napretka. Ili bi možda bilo preciznije reći spasa? Ko god je služio JNA osamdesetih mogao je , kao i ja , svjedočiti da su se zataškavale šiptarske akcije pisanja parola po kasarnama JNA sadržaja : "Kosovo republjik". To je sve zataškano a u tome su učestvovala i većina oficira šiptara i niko od njih nije stradao. Nisu stradali ni 'rvacki oficiri koji su učestvovali u MAS-POK-u. Jedan od tih je bio i "general JNA" Petar Stipetić koji je obukao ustašku uniformu devedesetih i odigrao predstavu , kako Vi kažete , sa svojim školskim drugom generalom a "srbinom" Čedom (inače švercerom i alkosom , jer su takve uglavnom i birali među našim narodom). Tada mu je "general Čedo" predao Kordunaški korpus i potpisao "BEZUSLOVNU PREDAJU" po dogovorenom scenariju a u režiji ustaša i JNA. Da li treba biti hrabar pa govoriti istinu? Možda? U ratu sam , tamo negdje '94. , imao sukob sa jednim oficirčinom JNA koji je i tada palamudio o j"U"goslaviji a u žaru rasprave mi reče da su svi oni (mislio je na oficire JNA tada u VRS , SVK i kako li se zvala vojska Srbije i Crne Gore) članovi "Saveza Komunista - Pokret za j"U"goslaviju". Znam toga dosta iz tih vremena a dosta sam čuo (doduše , nakon rata) i od čovjeka koji je snimao Špegelja. Čovjeku se može smučiti od svega toga a posebno kada bi se otkrili neki pregovori oficira sa Račanivim 'rvaCkim komunistima i kako su ih ovi izhebali (izvinjavam se , obično ne koristim ovakve izraze ali sada se mora). U ostalom , te priče o pregovorima sa Račanom se mogu naći u štampi i na internetu jer su se oni time hvalili ali ih polako i oni skidaju i sklanjaju. Pišem često i ostajem pri svom stavu : Sve se zna i sva istina je i dalje u Beogradu a ona je strašna i poražavajuća.

 11. harry neron says:

  Ovaj general neka malo smiri svoje hormone kada priča o planovima i događanju za vreme sukoba sa Natom. Da je Nato hteo da uništi živu silu na terenu upotrebljivao bi naoružanja za masovno uništavanje žive sile ali tih sredstava nije koristio nego je koristio naoružanje za uništavanje utvrđenih mobilnih i nemobilnih objekata. Cilj je bio izključivo proterivanje srbske vojske sa KiM ali ne i njeno uništenje jer srbi na Balkanu zajedno sa hrvatima služite kao koristni idioti za kontrolu muslimanskog faktora.

 12. Gagi says:

  Svi ti pobrojani i danas nesmanjenom zestinom razaraju Srpsko bice. Devedesetih je komunisticka prevara izvedena na vrhunskom nivou, po zadatku su postali nacionalisti, demokrate, liberali i svo ostalo smece. Povika je bila na vuka a meso su uvek isti jeli, maskiranje i pretvaranje je bilo savrseno. Revoluciju nije dizao saradnik Mike Spiljka nego neki odvratni bradati nacionalista koji posle par godina prima blagoslov od Pape. Sve vodje u Krajini i BiH nisu bili komunisti i nisu stekli i ostvarili svoje karijere kao komunisti vec kao Srpski nacionalisti. Na jedvite jade oficiri skinuse petokrake, simbol Srpskog unistenja i stradanja. Danas je sve isto, nista se nije promenilo osim sto su se svi komunisticki opozicioni aktivisti polako i bez galame vratili svojoj osnovnoj matici. Narodu jos nije jasno da su ih "njihovi" ljubljeni politicari - svi do jednog, rasprodali za saku zobi, zapravo, nikada ti politicari nisu radili za narod vec za svoju partiju kojoj su jedino bili odgovorni. Danas ta njihova partija deluje konspirativno jer ima rogobatan i nepopularan naziv, vidi se da su aktivni i da nisu otisli u zaborav jer su svakodnevno u medijima i opet nam drze njihova predavanja koja znamo napamet. Danas isto ginu za Srpski nacionalizam kao i devedesetih, strah me je od takvog njihovog srbovanja, obicno je to maska za neku novu narodnu nesrecu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *