ВЕЛЕИЗДАЈА ИСПЛИВАЛА ПОСЛЕ МНОГО ГОДИНА: Генерал Лазаревић открио који домаћи лидер је радио за Американце током агресије

ВЕЛЕИЗДАЈА ИСПЛИВАЛА ПОСЛЕ МНОГО ГОДИНА: Генерал Лазаревић открио који домаћи лидер је радио за Американце током агресије

29 марта 2021

ЦРНОГОРСКИ режим на чијем је челу био Мило Ђукановић направио је велеиздају током НАТО бомбардовања 1999. године, изјавио је у пензионисани генерал-пуковник Војске Југославије Владимир Лазаревић.

Док су црногорски војници у саставу Војске Југославије животима бранили Косово и Метохију и СРЈ, црногорски званичници су са друге стране активно помагали НАТО злочинце током бомбардовања, на чему су им и дан-данас захвални челници Северноатлантског пакта.Некадашњи командант Приштинског корпуса Војске Југославије за вријеме рата на Косову и Метохији и НАТО бомбародовања СРЈ, а касније и командант Треће армије Војске Југославије оценио је тужном чињеницу да се црногорски војници тренутно на Космету налазе у саставу окупационих НАТО снага, од којих су својевремено бранили јужну српску покрајину.

– Зашто су то урадили? Тај одговор, ако га имају, треба да дају они који су то организовали. А најбољи одговор на то питање дала је пре неколико месеци нова америчка администрација која је рекла да им је црногорско руководство 1999. године веома помогло за време НАТО агресије. Американци се 20-ак година након агресије захваљује руководству Црне Горе у оквиру тадашње СРЈ за велику подршку коју су пружили НАТО-у. То не само да није издаја, већ велеиздаја. Тако да ме не изненађује одлука руководства Црне Горе да пошаље своје војнике на Космету и она је само наставак њиховог деловања од 1999. године. Сви људи који су у томе учествовали требало би да се замисле због чега су то направили. Искрено се надам да ће се ствари по том питању променити доласком нове власти и да ћемо опет фунционисати као два народа и једно биће– казао је Лазаревић.

Он је подсетио да су у рату на Косову и Метохији тадашњу државу бранили сви народи који су живели у њој.

– Ми смо затекли рат са мирнодопском формацијом. Поред Срба тамо је било Црногораца, Мађара, Муслимана и свих других националности. Једна бригада из Друге армије чије је седиште било у Подгорици, чак је била потчињена Приштинском корпусу којим сам руководио. Ми се нисмо тада пребројавали војнике према националној припадности. Поред редовних војника, имали смо преко 1.500 добровољаца из свих крајева наше земље. Имали смо добровољце из Русије, Украјине, Норвешке, Финске, Бугарске, Републике Српске… – истакао је Лазаревић.

Прошло је тачно 22 године од злочиначке агресије НАТО на тадашњу СРЈ, која је по Лазаревићевом мишљењу, најмонструознија у модерној историји ратовања.

– Циљеви те агресије су монструозни. Планирали су, како су и сами казали, да врате Србију и СРЈ у камено доба и да је поравнају као сто. Најкраћа злочиначка команда главнокомандујућег НАТО алијансе Веслија Кларка била је уништи, разори и деградирај. Такве команду нису издавали ни нацисти попут Адолфа Хитлера. Хтели су све да претворе у прах и пепео. На тај начин су након пар дана хтели да приморају Југославију на капитулацију и признавање окупације– јасан је Лазаревић.

Како је истакао, НАТО је планирао да у прва четири дана агресије убије преко 20.000 припадника Приштинског корпуса.

– Најјача светска војна алијанса је планирала да за 96 часова разбије главне снаге Војске Југославије, пре свега Трећу армију и снаге Приштинког корпуса на Косову и Метохији. НАТО је планирао да убије преко 20.000 припадника Приштинског корпуса од укупно 80.000 војника. А за све време рата 555 припадника Приштинског корпуса је дало своје животе за одбрану КиМ и то представља преко 90 одсто свих људских губитака у војсци. Иако су планирали да ликвидирају 25 одсто, успели су да убију мање од 0,7 одсто припадника корпуса. Наравно, треба истаћи да је сваки губитак живота катастрофалан, али сам поносан на чињеницу да смо успели да сачувамо корпус готово нетакнут, иако смо даноноћно били под ваздушном, артиљеријском и ракетном паљбом – поручио је пензионисану генерал.

Начин на који је Војска Југославија избјегла веће страдање на територији Косова и Метохије импресионирао је и НАТО агресора, казао је Лазаревић.

– Како смо сачували животе војника на КиМ је питање које је НАТО сам себи стално постављао. Сами су и дали одговор у једној експертској студији. Како су тврдили, српску војску је сачувала тактика 4М- маскирање, мобилност, маневар и морал. Све смо то имали и више од тога. Поседовали смо беспримерни патриотизам, као и врхунско и ефикасно командовање. То нас је сачувало. Нисмо водили рачуна од какве силе се бранимо, већ које светиње бранимо. А бранили смо свету српску косметску земљу, Србију и Савезну Републику Југославије – тврди Лазаревић.

Колико је НАТО омашио у прогнозма, најбоље потврђује чињеница да су 17. дана рата били приморани да крене у копнену инвазију на простор Косова и Метохије, како би за пар дана копненим снагама заузели покрајину, затим Србију и СРЈ. Иако је копнена офанзива креирана директно у Пентагону, доживела је фијаско баш као и првобитни план да ваздушним нападима потуче главнину српских снага на Космету.

– Тада је почео други косовски бој преко Јуничких планина и Проклетија ка Ђаковици, Пећи и Дечанима. Тако је дошло до битке на Кошарама. Уместо да се пробој заврши за пар дана, они су остали заковани за падине Јуничких планина и Проклетија. Зауставили су их наши борци прса у прса и ручним бомбама. Заиста су биле рововске битке, при чему је однос снага у тим борбама био 30:1 у корист агресора. Поред бораца ОВК-а са подручја Јабланице, који су нас све време нападали са леђа, истовремено смо се борили и са терористима са територије Албаније, регуларним оружаним снагама Албаније. Такође, треба истаћи и да смо се ратовали и са преко 1.200 муџахедина – припадника Ал каиде који су се на Космету концетрисали још 1997. и 1998. године. Свима њима су командовали НАТО официри. Имали су ракетну, артиљеријску и ваздушну подршку све време од 9. априла до 14. јуна 1999. (четири дана након Кумановског споразума) -истакао је Лазаревић.

Упоредо са битком на Кошарама, снаге приштинског корпуса одбијале су нападе албанских терориста и НАТО војника на планини Паштрик.

– Од 26. маја почиње друга етапа те операције преко планине Паштрик ка Призрену. Тада је НАТО употребио све што је имао, чак и тзв. Атлантску бригаду из Вашингтона са добровољацима из западних земаља. У тој акцији су им се придружили зелене беретке, маринци и припадници Легије странца. Имали су апаче, оклопни батаљон, артиљеријску рактетну дивизију, бацаче ракета. Употребили су и стратегијску авијацију која се ангажује у одсудним тренуцима, када ратују светске велесиле, а не када нападају у том тренутку 450 припадника Приштинског корпуса и 549. моторизоване бригаде. Рекордних 24 пута су стратегијском авијацијом нападали наше снаге и сматрали су да су нас све побили на том правцу. Они су заиста у прах и пепео претворили низ албанских села у правцу ка Призрену која су након напада личила на месечеву површину. Међутим, опстали смо на том правцу. Нису успели да нас пробију, а половина припадника Атлантске бригаде је погинула у том неуспешном пробој.

Отпор припадника Војске Југославије и састава Треће армије, конкретно Приштинског корпуса, приморао је НАТО да затражи од УН примирје, а не капитулацију и окупацију СРЈ. Тако је и дошло 10. јуна до потписивања Кумановског споразума и прекида рата – присећа се Лазаревић.СРЈ није поражена од НАТО-а, то су признали и сами агресори

Лазаревић је окарактерисао небулозним тврдње да је СРЈ изгубила рат против НАТО-а, што је касније потврдио и сам агресор.

– Ти који тврде да је Војска Југославије изгубила рат нека прочитају изјаву из 2018. године Трамповог саветника адмирала Мекмастера који је казао ,,кампања није успела. Српска војска на Косову је надмудрила НАТО. Нисмо могли ништа да учинимо”.

Ако су нас они савладали тада, како неки тврде, зашто онда сада траже од нас некакве преговоре и међусобно признање? Ако су створили НАТО државу а ми изгубили КиМ, о чему ми сада разговарамо?

Војнички, Србија није изгубила Косово и Метохију за време агресије. То потврђује и резолуција Савета Безбедности УН 1244 која потврђује суверенитет Србије на КиМ – категоричан је Лазаревић.

Србија мора да буде у стању да одбрани Србе на Космету

Решење косовског проблема мора се тражити политичким и дипломатским путем, уверен је Лазаревић.

Уколико ти напори не буду дали резултате, Србија мора наћи начин и да војним снагама заштити Србе на подручју Косова и Метохије.

– Нико разуман није за нови рат и нове сукобе. Србија треба да чини све могуће дипломатске, политичке акције, али ако затреба мора да заштити српски народ на простору јужне покрајине и употребом војне силе. Колило ја пратим, наша војска је на добром путу реорганизације и модернизације. Враћање обавезног војног рока је такође је од стратешког значаја. Србија нема други избор него да у оквиру војне неутралности јача сопствене одбрамбене снаге и тако одвраћа потенцијалне агресоре од даљих угрожавања интегритета земље – закључује Лазаревић.

(Борба)

KOMENTARI48 коментара

 1. Ljubljana je zakon says:

  Pa naravno da su srbi pobedili, kao šta žive puno bolje od Slovenava, Nemaca, Šveđana i kao šta voze najbolje avte, imaju največe plate, ne u regijonu, nego na celom svetu...i 5 puta su bili prvaci sveta u fudbalu

  • Rajko says:

   Ti bu dupe dao da možeš da budeš SRBIN

   • Ljubljana je zakon says:

    pa da kako je lepo biti glup srbine , zar ne? Ti to najbolje znaš...Plata od 300 evra, Golf 2 iz 93 i na moe na Ada Ciganliju...Obma, gde da podpišem stoko sitnog zuba

    • N:SCHMID says:

     KOLIKO MI JE POZNATO DA U MEDJUVRDMENU HRVATI DOLAZE U NEMACKU RADITI ZA 1000 EURO

    • jovan says:

     Prostitutko sve je u redu! Samo za razliku od vas kojima je bitna TARIFA, ima nas koji vole svoj narod bez obzira na cenu! Ima nas kojima je ETIKA I MORAL nisu na prodaju.

     • Ljubljana je zakon says:

      Jovane ti si stvarno mnogo bolestna balkančina, ja živim u normalnoj državi, gde se ne pita, koje si nacionalnosti, nego da li si čovek. Kako je dobro, da ne moram s takvima živeti. Ima boga srbine...

      • Srba says:

       Ali zato rome držite u logorima.

       • Ljubljana je zakon says:

        Stvarno? Prema vašima žive kao u hotelu, hahahahhah Joj ni kontru , ne znaš da daš i za to si preglup. Naši Romi žive bolje, nego ti balkanče moj jadni, NA ŽALOST TO JE ŽIVA ISTINA. ZNAŠ KOLIKA JE SOCIALNA KOD NAS : 390 EVRA ZA ODRASLU OSOBU I OKO 150 PO DETETU, TAKO DA 5 ĆLANA PORODICA DOBIJA OKO 1200 EVRA, HAHAHAHHAHAAHAHAH tO JE DUPLO VIŠE NEGO SRBSKA PORODICA, KAKVA SI BUDALA TEK TI

     • Ljubljana je zakon says:

      Jovane jel je tako ždere, koliko Slovenci bolje živimo? Znam, da bi za samo 1000 evra plate, prodao mamu i ženu ali znaš morao bi raditi za 1900 evra, a to vam nije baš jača strana, hahahahahhahaha

      • U prolazu says:

       Stani bre malo na loptu. I ja zivim na zapadu i zradjujem taj prokleti dolar i imam uvidjaj u obe situacije. Ali ajde da uzmemo malo vise u detalja pre nego sto donesemo odluku t.j moramo da pogledamo i dugorocno. Kao prvo prirodne resurse i geografski polozaj, sta mislis koja je zemlja bogatija mani se papirnog novca bez pokrica. Povrsinski Srbija je jedno cetiri puta veca od Slovenije brojcano isto. Kolko znam Srbija je vazo trziste za slovenske firme posebno markete siroke potrosnje. Mineralnih bogatstava takodje vise, plodnog zemljista najvise od svih bivsih republika. Hvala bogu i u vreme Jugoslavije je hranila verovatnobarem polovonu ako ne i vise te zemlje. U Srbiji posebno ako zivis u manjim gradovima ili na selu zivot je jeftiniji i tih 300 evra vredi verovatno vise nego 1000 eu u Ljubljani. Nije bitno koiko papira dobijes nego kvalitet zivota. Socijalni aspekt je neuporediv. Ja sam cuo za Srbsku gostoprimljivost ali ne bas toliko za Slovenacku. Tu su Slovenci poprimili malo vise zapadnig sarma t.j proracunjlivosti. I dan danas pa i kao stranac ako zalutas u Srbska sela pa i manje gradove bez kinte nahranice te i napojiti onoliko koliko imaju. I onaj prosti Srbski seljak mozda neobrazovan ali je sirokogrud i ljubazan i mozda malo naivan posto ne racunaju na proracunjlive i pokvarene stranace zato sto polaze od toga kakvi su oni pa misle da su svi takvi. Ali ja ne bi menjao tog seljaka za nikakve strance sa punim dzepovima.

  • Covid GEJts 2039 says:

   A kako vi janezi zivite??? Sta vam su vam vasi zapadni gospodari ostavili u vlasnistvu??? Sve sto ste posedovali u NASOJ drzavi sada su vam vasi vatikanski gospodari oduzeli i pretvorili sve janeze u gologuzane, iako ste ih u svemu slusali i spustili gace, kao i sve ostale balkanske kukavice.

   • Ljubljana je zakon says:

    Kako živimo, pa ovako. Plata mi je 1900 evra, baš dobio regres od 2000 hiljade , žena plata 2300 evra. Vozim BMW 5, 2019. Na more u normalnim uvjetima, svaki vikend na Pag, 2 puta godišnje kruzer, itd. Znam, da se ne mogu s tobom srbine uspoređivati, jer ti imaš platu 30.000 hiljada evra, zar ne ? Ili su to dinari, a voziš Yuga 45 godište 88.....

    • Риста says:

     Па било би антипродуктивно да ја напишем пар хвалоспева, али и сама основа без хвалоспева била би ти вишеструко превише...па да не гњавим - мајке ти, не сери! Баш си нашо где ћеш се просеравати. Ко прстом. Али ето, ја никада не пишем такве ствари нигде. То ти неки комплекс ниже вредности па тражиш где можеш мало да га уздигнеш? Баш волем што те онај Ковид Гејц погодио незгодно. Нашо те у слабој тачки, јел?

     • Ljubljana je zakon says:

      Rista znaš ima nas, koji živimo normalne živote. Znam, ne maš pojma, kako to izgleda, jer ne maš za burek ali to je tvoj srbski problem. Za sva vaša sranja, kriv je neko drugi, NIJE MUŠKI SRBINE, TO JE JADNO ALI JAKO SRBSKI. POZDRAV BALKANČE

     • Ljubljana je zakon says:

      Hvalospeva na šta? Na svoju platu, kada si zadnji put bio na moru, u kakvo stanu živiš, koju krntiju voziš? Ne pravi budalu is sebe....hshshshhs, kskvi ste luzeri vi srbi

    • dinki says:

     Vjerovatno si neki balijaner ili Hrvat ako i uopšte živiš ili radiš u Sloveniji.No bez obzira odakle si ko si i što si(..vno sigurno jesi) ne silazi sa tog svog Olimpa među nas obične smrtnike,uživaj u svome bogatstvu,pušti nas sa jugićem i nikakvom platom na miru jer ćeš vjerovatno nekada u bliskoj budućnosti opet biti natjeran da dođeš među nas Srbe da te primimo,nahranimo operemo od zapadnog zadaha i blagostanja.Nego da te pitam,imate li kod toliko bogastva vakcine,vrijeme je da počnete učiti ruski.I da ne zaboravim kad tad ćete odgovarati za pobijene JNA vojnike i starješine.

     • Ljubljana je zakon says:

      Seljo ako ništa drugo ne maš za reči osim vakcina, onda si stvarno jaaaadan. Ja ču pričekati, da se vi svi vakcinišete i tako ču izbeči vakcinu. To se zove ima mozga, a ti se vakciniši sa svim vacinama koje imate. Koje ste budale vi srbi in za konec čifur, poguglaj kako mi Slovenci kličemo vas južnjake.Pa pridi na pivo, častim, da vidiš kako živimo v naši lepi Deželi, kjer ni vžna narodnost, ampak, da si pošten in delaven človek.

      • dinki says:

       Na našu žalost i ti si Srbin,samo si udaren u glavu,sanjaj i uživaj u svojoj nadmoćnosti,vi ste ogledalo Evrope,nešto vaš žestoko jede iznutra.

       • Ljubljana je zakon says:

        Bogu hvala nisam srbin, a vas srbe nešto jako izjeda, znaš šta? Mržnja prema celome svetu i da istina booli, zar ne? Ker če ne bilo tko, ne bi od jutra do večera nakladali, da niste za nč krivi, baljanci moji, hahahahah

        • dinki says:

         Svaka čast koliko se trudiš lojavi da budeš Slovenac Evropljanin,malo si guglao a opet ne znaš slovenački.Toliko napora a opet si nula.Znamo mi dobro da smo krivi vama jer smo vam srušili gospodare pa imate problem da pronađete nove.A što se tiče čekanja da se ostali vakcinišu pa to samo pokazuje da ste i kroz istoriju jedino sa nestrpljenjem čekali i ko će vas porobit i ko će vas osloboditi pa onda obrni.Ajde još koju pametnu TELENGENCIJO ali bez guglanja.

  • doktrina soka says:

   Seri,seri golube beli,kada nemas sta za reci.

 2. šiško says:

  Ne, srpska vojska nije izgubila taj rat. Doduše, nije ga ni dobila, jer je to u onim uslovima bilo nemoguće. Kad protiv jedne male zemlje ratuje dvadesetak najrazvijenijih zemalja i njihov objedinjeni vojni pakt, onda to ni teoretski nije moguće, ali je ipak važno reći da ga nije izgubila. Srbi su nenadmašni vojnici sa urodjenim smislom za vojne strategije i taktike. Oni to nose u genima, a dobre vojne škole su taj prirodni dar izbrusile. Valjda je to i bio jedan od glavnih razloga da nas nato napadne. Moćnim vladarima sveta je bilo dosadno, pa su hteli malo da se igraju rata, isprobaju svoje vojske i oružja, da vide jesu li sad dorasli Srbima u ratnoj veštini, a usput da malo opljačkaju ono što su videli i znali da vredi u Srbiji, da oslabe Srbiju i srpski narod i tako trijumfalno okončaju ovu istorijsku etapu srpskog otpora novim svetskim porecima. Ispostavilo se da su se grdno prevarili, da uopšte ne umeju da raatuju niti da upravljaju velikim vojnim formacijama, da samo gomilaju silu bez pameti, da besptrebno i besmisleno razaraju i uludo troše municiju, sopstvene ljude i njihov entuzijazam, da ruiniraju svoj ugled u svetu i time seku granu na kojoj sede, ukratko, da su obične primitivne ulične siledžije i neznalice. Ni njihovi saradnici u SRJ članovi raznih nevladinih organizacija i slobodni strelci nisu im bili od veće koristi, jer su bili jednako primitivni i nasilni da nisu mogli da steknu simpatije ni kod kog normalnog gradjanina Srbije suočenog sa nepravednom, bezrazložnom i besmislenom agresijom, svakodnevnim bombardovanjem i razaranjem njihove zemlje.

  • Robert Wronsky says:

   Ha,ha, koje zanošenje i iskretanje istine! Austro-Ugarska je vašu slavnu vojsku izjurila iz vaše države i da vam nisu pomogli Englezi, Francuzi i ostali saveznici, vratili bi se kao izgladnjeli psi,ližući ruke novim gospodarima. To je sigurno bio bolji scenario jer bi vam državu unaprijedili, kao što je to bilo u Vojvodini, prijje nego ste ju dobili i devastirali, donijeli vam kulture u vašu zaostalu državu. Hrvati su vas izjurili iz svoje države bez ičije pomoći, Oluja vas je pomela kao smeće. Vozio sam se u koloni vaše vojske, koja je,zahvaljujući kulturi i čovječnosti hrvatske vojske, dobila priliku da podvijenih repova napusti državu Hrvatsku. Nato vam je pokazao kako se kirurški može uništiti samo ono što je važno i što je želio. Bespomoćno ste danima trpjeli bombardiranje i slučajno srušili jedan avion. Sada bulaznite kako je Nato imao plan pobiti vašu vojsku. Miševi su bili u bunkerima, ništa im se nije dogodilo. I ništa nema Nato niti ja, niti Hrvati protiv srpskog naroda ima samo protiv budala koje se periodično među vama rađaju i izazivaju ratove na ovim prostorima.

 3. 1980 says:

  "Koliko ja pratim naša vojska je na dobrom putu reorganizacije i modernizacije." Uliva nadu poslednji pasus teksta. Svaka čast generalu za sve učinjeno. Dao je primjer generacijama novih oficira i narodu uopšte.

 4. šiško says:

  Po starom dobrom običaju Intermagazina ne saznadosmo ko je od domaćih lidera je radio za amerikance. Dokle ćete više da nas pravite budalama?

  • Miraš says:

   Sadašnji montenegrinski srbomrzac Đukanović tada u okviru SRJ bio je vrhunski domaći kadar. Rekao je: "CRNOGORSKI režim na čijem je čelu bio Milo Đukanović napravio je veleizdaju tokom NATO bombardovanja 1999. godine", izjavio je u penzionisani general-pukovnik Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević. Pročitaj pažljivije deo teksta koji sledi iza ovog navedenog.

   • Rajko says:

    Tu se pominje ceo režim na čelu sa Djukanovićem a ne ime i prezime izdajnika

    • Miraš says:

     Zar bi "ceo režim" mogao da vrši izdaju a da to glavni šef Djukanović nije odobrio?

    • jovan says:

     Ako General nije naveo sve, mi ih znamo. Vuk je sedeo u vladi a radio za Nato, Djindjic je preko Zapadnih medija pozivao da se bombarduje Srbija dok se ne okupira, i SVI ONI KOJIMA HAG NIJE SUDIO. Ali polako sudice im se ali ne u fasistickom Hagu, njima ce se suditi u Beogradu, sudice im normalan sud.

  • Rajko says:

   Bravo. Ili Intermagazin ili General ostadoše nejasni da ne kažem samo su kokodakali a jaje nisu sneli.

   • doktrina soka says:

    neko mora opetovti malu skolicu,gde se uci azbuka.

  • Miraš says:

   Nije slučajno što se Đukanović iz petnih žila odupire razvoju SRPSKOG SVIJETA. Tehnički gledajući on je veleizdajnik, ali isto tako tehnički gledajući on nema pred kim da odgovara jer nema više ni države SRJ. Iz ugla te njegove veleizdaje iz 1999 treba gledati i namešteni referendum iz 2006 godine. Ono što ga muči: šta ako narastajući SRPSKI SVIJET stvori zajedničku srpsku državu??? U takvoj državi za njega i njegove neće biti mesta.

   • šiško says:

    Ni Vuk Branković nije imao pred kim da odgovara, ali je ipak odgovoran, s pravom ili ne, srpskom narodu već vekovima. Imena izdajnika treba izneti bez ustručavanja. Nije to kleveta, nego konstatacija. Da li je Djukanović ili neki njegov saradnik za nas izdajnik ili nije, niko se tamo ne potresa mnogo, zato su i otcepili Crnu Goru da se ne bi sekirali. Dakle, niti će neko odgovarati pred nekim sudom, niti je istorija Srbije i Srba tema kojom se oni bave, jer oni više nisu ni Srbi nego montenegrini. Čak nije ni ljudi. Dakle, punu istinu na sunce!

   • Jedan tamo says:

    Биће места, Мираш! Како неће бити? И за њега и за његове билмезе. Од Спуже, преко КП дома у Нишу, па све до ЦЗ-а. То ће за њега и његове бити "СрпскиСвет"

 5. За Србију says:

  Srušili smo sve imperije. Koliko sam ponosan što sam Srbin, to i nebo zna.

 6. Gardista says:

  Dragi generale, ja bih voleo tebe umesto Vulina ili kojeg li sad pozdera stavio Vucko na celo vojske. Nama treba iskusan covek da bi sve bilo kako treba, ovo trenutno je cist promasaj. Zasto je vas i vama slicne gurnuo pod tepih, vreme ce pokazati, ali vama skidam kapu.

  • Косовац says:

   @ Gardista, …..Ставио би Вучко генерала Лазаревића на чело војске, али нема сагласност Евроатланте.

 7. Covid GEJts 2039 says:

  Nikakva neutralnost, Srbija konacno mora da udje u ruski vojni i drzavni savez,sami protiv judeo-vatikansko nacista ne mozemo. Sa Rusima cemo im gaziti mrtve kosti, i to svali Srbin i Rus iskonski zeli i cezne za tim;OSVETA,OSVETA,DO ZADNJEG GADA!

  • Ivana says:

   Ma da baš? Jel kao u I i II svetskom ratu kad su Rusi sve oprostili nemcima nacistima a Srbi rvatima usrašama. Glupi su slavenski narodi najgluplji u vasioni. Uvek oprost neprijateljima pa onda novo klanje naših naroda pa do kad više idioti? Posle idućeg rata više ne sme postojati Britanija, Nemačka, Ukrajina, Poljska, Hrvatska i druge zemlje ili više neće biti Rusa i Srba za klanje.

   • Pendrek says:

    Tako je Amin! Neda Bog da ih ima vise.

 8. Gagi says:

  Sto se generale proteziraju i cuvaju ti izdajnici danas u Srbiji. KO ih to ovde protezira i dozvoljava im unosne poslove kao sto je gradnja po Beogradu. Nije valjda da niko za to do sada nije cuo. Cast nasoj braci Srbima iz C. Gore koji su se sa nama borili u poslednjim ratovima. Tim borcima i patriotama takodje nije sasvim jasno sta se ovo desava, opet nekom alhemijom najgori imaju prioritet u Srpskom drustvu, svi unosni drustveni kanali su im otvoreni.Kao i uvek posle Srpskih ratnih nesreca, junacki borci i ratni invalidi koji su branili zemlju beduju, za to vreme neka nevidljiva ruka podstice i gura u prvi plan svakakve olose i prevarante. Neka neko zaludan napravi analizu, ko je od drustveno poznatih i slavnih, aktuelnih politicara i biznismena, advokata i sudija itd... bio na ratistu i ratovao za ovu drzavu. Dok heroji ove drzave beduju i tamnuju po svetskim kazamatima, ove druge "patriote" stvaraju kapitale i prestizne drustvene pozicije lazima i prevarom ovog naroda. Niko gen. Lazarevica nije cuo niti ce ga cuti, njegova muka je samo njegova - nije njihova.

 9. RASPUCHIN says:

  Издаја је почела много раније а и било је много издајника и у Србији па није лијепо упирати прстом само у Црну Гору. Могло би се много причати о "Вуковару" и "Сребреници" као и о томе ко је од "наших" одрадио те акције за туђе интересе. Обе ове ствари су западњаци одрадили са официрима ЈНА из Београда. Издаја је дуготрајна и дуго припремана а издајници (као и њихови потомци) још увјек све контролишу. Да се малчице проговори истина не би нас , сада , захебавали разно-разни Каке... , пардон , Кекеци из дежеле који су до јучер , као и браћа им 'рвати , били кметови у Аустрији. Додуше , то су и данас али их мало боље плаћају. Једини проблем је што би им то могло доћи на наплату.

  • Gagi says:

   Raspuchin..... Apsolutno se slazem sa tvojim komentarom. Nije se ova nasa Srpska propast desila iznenada i neocekivano, na tome se detaljno radilo zadnjih sedamdeset godina. Stvarani su i odabirani pouzdani kadrovi koji ce ovu predstavu da odigraju do savrsenstva, sto je u svemu najgore,gledaoci te predstave aplaudiraju glimcima koji su im uzeli pare za ulaznice. Tako srecni i zadovoljni perfektno izvedenom predstavom, naivni gledaoci aplaudiraju do iznemoglosti aktuelnim glumcima. Sutra ujutro, stvarnost je sasvim drugacija. Nasa nacionalna propast je pocela, kada su Britanski spijuni i placenici pobili Obrenovice. Nisu ni oni bili bog zna sta,ali , doslo je do drasticnih istorijskih promena gde ce se Srbi osakatiti da i danas nisu u stanju da dodju sebi. Uvek je vojska imala znacajnu ulogu u Srpskoj buducnosti. Intelektualno me vredjaju tvrdnje da su titini generali dobili ovaj rat a nemamo Krajinu, KiM je pod znakom pitanja, ma, nikada nismo bili gori u istoriji. Ti si Raspuchin hrabar jer iznosis golu istinu, ne kalkulises kao mnogi komentatori na ovom forumu koji pisu umne komentare, ali da ipak ti komentari ostanu u "prihvatljivim" okvirima odavno stvorenog pozorista. Danas nam "slovo" drze svojom filozofijom spodobe koje nisu omirisale barut u zadnjem ratu, doduse, oni nikada i nisu imali osecaj za nase hriscansko uredjenje drustva. Oni su prihvatili srp i cekic kao univerzalnu izdajnicku zivotnu vrednost. To mu dodje ono, sto nisi u stanju da nisko poseces, udri cekicem u glavu. TO je TA ideologija. Kako nas samo izmanipulisase sa uticajnim vojnim i civilnim likovima bez ikakvih pozitivnih rezultata po narod. Palim ja kada stignem svetlost Sindjelicu Tepicu, svima ovnima koji su vise voleli svoj rod nego sebe, onima koji su imali ljudsku sustinu, ko ce i kada iz naseg naroda zapaliti pravoslavnu svecu ovim izrodima svog naroda. Zbog toga se oni kremiraju, svesni su da samo mogu da budu otpadni pepeo u Srpskoj istoriji.

   • RASPUCHIN says:

    Дуга је то прича и прилично стравична али без тога нам нема напретка. Или би можда било прецизније рећи спаса? Ко год је служио ЈНА осамдесетих могао је , као и ја , свједочити да су се заташкавале шиптарске акције писања парола по касарнама ЈНА садржаја : "Косово репубљик". То је све заташкано а у томе су учествовала и већина официра шиптара и нико од њих није страдао. Нису страдали ни 'рвацки официри који су учествовали у МАС-ПОК-у. Један од тих је био и "генерал ЈНА" Петар Стипетић који је обукао усташку униформу деведесетих и одиграо представу , како Ви кажете , са својим школским другом генералом а "србином" Чедом (иначе шверцером и алкосом , јер су такве углавном и бирали међу нашим народом). Тада му је "генерал Чедо" предао Кордунашки корпус и потписао "БЕЗУСЛОВНУ ПРЕДАЈУ" по договореном сценарију а у режији усташа и ЈНА. Да ли треба бити храбар па говорити истину? Можда? У рату сам , тамо негдје '94. , имао сукоб са једним официрчином ЈНА који је и тада паламудио о ј"U"гославији а у жару расправе ми рече да су сви они (мислио је на официре ЈНА тада у ВРС , СВК и како ли се звала војска Србије и Црне Горе) чланови "Савеза Комуниста - Покрет за ј"U"гославију". Знам тога доста из тих времена а доста сам чуо (додуше , након рата) и од човјека који је снимао Шпегеља. Човјеку се може смучити од свега тога а посебно када би се открили неки преговори официра са Рачанивим 'рваЦким комунистима и како су их ови изхебали (извињавам се , обично не користим овакве изразе али сада се мора). У осталом , те приче о преговорима са Рачаном се могу наћи у штампи и на интернету јер су се они тиме хвалили али их полако и они скидају и склањају. Пишем често и остајем при свом ставу : Све се зна и сва истина је и даље у Београду а она је страшна и поражавајућа.

 10. harry neron says:

  Ovaj general neka malo smiri svoje hormone kada priča o planovima i događanju za vreme sukoba sa Natom. Da je Nato hteo da uništi živu silu na terenu upotrebljivao bi naoružanja za masovno uništavanje žive sile ali tih sredstava nije koristio nego je koristio naoružanje za uništavanje utvrđenih mobilnih i nemobilnih objekata. Cilj je bio izključivo proterivanje srbske vojske sa KiM ali ne i njeno uništenje jer srbi na Balkanu zajedno sa hrvatima služite kao koristni idioti za kontrolu muslimanskog faktora.

 11. Gagi says:

  Svi ti pobrojani i danas nesmanjenom zestinom razaraju Srpsko bice. Devedesetih je komunisticka prevara izvedena na vrhunskom nivou, po zadatku su postali nacionalisti, demokrate, liberali i svo ostalo smece. Povika je bila na vuka a meso su uvek isti jeli, maskiranje i pretvaranje je bilo savrseno. Revoluciju nije dizao saradnik Mike Spiljka nego neki odvratni bradati nacionalista koji posle par godina prima blagoslov od Pape. Sve vodje u Krajini i BiH nisu bili komunisti i nisu stekli i ostvarili svoje karijere kao komunisti vec kao Srpski nacionalisti. Na jedvite jade oficiri skinuse petokrake, simbol Srpskog unistenja i stradanja. Danas je sve isto, nista se nije promenilo osim sto su se svi komunisticki opozicioni aktivisti polako i bez galame vratili svojoj osnovnoj matici. Narodu jos nije jasno da su ih "njihovi" ljubljeni politicari - svi do jednog, rasprodali za saku zobi, zapravo, nikada ti politicari nisu radili za narod vec za svoju partiju kojoj su jedino bili odgovorni. Danas ta njihova partija deluje konspirativno jer ima rogobatan i nepopularan naziv, vidi se da su aktivni i da nisu otisli u zaborav jer su svakodnevno u medijima i opet nam drze njihova predavanja koja znamo napamet. Danas isto ginu za Srpski nacionalizam kao i devedesetih, strah me je od takvog njihovog srbovanja, obicno je to maska za neku novu narodnu nesrecu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u