ВЕЛИКА АФЕРА ТРЕСЕ АМЕРИКУ: Порошенко добио 200 милиона долара да стопира истрагу против Бајденовог сина?

ВЕЛИКА АФЕРА ТРЕСЕ АМЕРИКУ: Порошенко добио 200 милиона долара да стопира истрагу против Бајденовог сина?

26 априла 2020

Америка је усред корона-епидемије добила велику аферу од чијег расплитања може зависити и то ко ће на изборима 3. новембра постати председник САД – Доналд Трамп или Џо Бајден.

Украјински дипломата Андреј Телиженко, који је службовао у амбасади своје земље у Вашингтону, изјавио је да је бивши шеф његове земље, Петар Порошенко, добио мито од 200 милиона долара да стопира кривичну истрагу против кијевске компаније Бурисма у којој је важну руководећу улогу имао Бајденов син Хантер.Са овим почиње друга фаза Украјинагејта, у којој ће америчке демократе, које су приписале Трампу уцењивање украјинског председника Владимира Зеленског и учиниле све што су могле да му на томе приреде импичмент, бити у дефанзиви, ако не и у губитничкој позицији. Трамп је у фебруару у Сенату САД ослобођен тих оптужби, а његова верзија Украјинагејта може постати минско поље за Бајденову репутацију и изборне шансе.

Главни Трампов човек за Украјинагејт је бивши градоначелник Њујорка Рудолф Ђулијани, а из његове иследничке кухиње је тврдња да је Хантер – док је Џо (од пролећа 2014. до јесени 2015.) био у Вашингтону главни за Украину, сваког месеца на рачун добијао по 166 хиљада долара. Тачније, тај новац је стизао на рачун његове фирме.

Бивши државни тужилац Украјине Виктор Шокин почео је да 2016. расветљава оптужбе да се Бурисма бавила прањем новца, утајом пореза и крађом државног новца. Међутим, Шокин није успео да своју истрагу приведе крају. Био је смењен, а Џо Бајден се потом хвалио да је он издејствовао уклањање „кучкиног сина“.

Телиженко, који се више пута сретао са Ђулијанијем сада тврди да су Американци лобирали да Шокина замени Порошенков кум Јуриј Луценко иако нема ни правно образовање.

Кад је схватио да кум губи од Зеленског, Луценко се “продао” победнику и Вашингтону.

Телиженко је изјавио: “Луценко је забио последњи ексер у случај Бурисма, а затим отишао код Ђулијанија у сам покренуо цео случај. Луценко је желео да добије политичку подршку директно у Белој кући да га не би прогонили, а наглашавао је да може помоћи. Он је оригиналне документе, као и копије, предао Ђулијанију, Луценко је сведочио пред камером, потписао је све документе и изјаву да су све његове речи тачно снимане и документоване“.

Према његовим речима, Луценко се потом нашао под јаким притиском и почео да врда.

Американолог Дмитриј Дробњицки прогнозира:

“Након што се ситуација са коронавирусом смири, Трамп ће свима спочитати њихову прошлост. Можда ће то, додуше, учинити и његове присталице. За Трампа би било погрешно да пређе преко Бајденове очевидне корупције. Да, добар део америчке штампе ће устати против њега – као што је то био случај са Хилари Клинтон, али се она на то неће обазирати јер су се медији САД претворили у пропагандне машине двеју стране“.

Дробњицки сматра да Украјинагејт за Бајдена може постати проблем какав је за Хилари 2016-те било убиство америчког амбасадора (у време када је она била дрћжавни секретар) у Бенгазију…

(Fakti)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. milorad2 says:

    zato korona i zato ne sme da bude izbora u USA na jesen, deep state zna da ako ovo počne da se otpetljava niko nije siguran.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u