ВЕЛИКА АФЕРА ТРЕСЕ АМЕРИКУ: Порошенко добио 200 милиона долара да стопира истрагу против Бајденовог сина?

VELIKA AFERA TRESE AMERIKU: Porošenko dobio 200 miliona dolara da stopira istragu protiv Bajdenovog sina?

26 aprila 2020

Amerika je usred korona-epidemije dobila veliku aferu od čijeg rasplitanja može zavisiti i to ko će na izborima 3. novembra postati predsednik SAD – Donald Tramp ili Džo Bajden.

Ukrajinski diplomata Andrej Teliženko, koji je službovao u ambasadi svoje zemlje u Vašingtonu, izjavio je da je bivši šef njegove zemlje, Petar Porošenko, dobio mito od 200 miliona dolara da stopira krivičnu istragu protiv kijevske kompanije Burisma u kojoj je važnu rukovodeću ulogu imao Bajdenov sin Hanter.Sa ovim počinje druga faza Ukrajinagejta, u kojoj će američke demokrate, koje su pripisale Trampu ucenjivanje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i učinile sve što su mogle da mu na tome prirede impičment, biti u defanzivi, ako ne i u gubitničkoj poziciji. Tramp je u februaru u Senatu SAD oslobođen tih optužbi, a njegova verzija Ukrajinagejta može postati minsko polje za Bajdenovu reputaciju i izborne šanse.

Glavni Trampov čovek za Ukrajinagejt je bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, a iz njegove isledničke kuhinje je tvrdnja da je Hanter – dok je Džo (od proleća 2014. do jeseni 2015.) bio u Vašingtonu glavni za Ukrainu, svakog meseca na račun dobijao po 166 hiljada dolara. Tačnije, taj novac je stizao na račun njegove firme.

Bivši državni tužilac Ukrajine Viktor Šokin počeo je da 2016. rasvetljava optužbe da se Burisma bavila pranjem novca, utajom poreza i krađom državnog novca. Međutim, Šokin nije uspeo da svoju istragu privede kraju. Bio je smenjen, a Džo Bajden se potom hvalio da je on izdejstvovao uklanjanje „kučkinog sina“.

Teliženko, koji se više puta sretao sa Đulijanijem sada tvrdi da su Amerikanci lobirali da Šokina zameni Porošenkov kum Jurij Lucenko iako nema ni pravno obrazovanje.

Kad je shvatio da kum gubi od Zelenskog, Lucenko se “prodao” pobedniku i Vašingtonu.

Teliženko je izjavio: “Lucenko je zabio poslednji ekser u slučaj Burisma, a zatim otišao kod Đulijanija u sam pokrenuo ceo slučaj. Lucenko je želeo da dobije političku podršku direktno u Beloj kući da ga ne bi progonili, a naglašavao je da može pomoći. On je originalne dokumente, kao i kopije, predao Đulijaniju, Lucenko je svedočio pred kamerom, potpisao je sve dokumente i izjavu da su sve njegove reči tačno snimane i dokumentovane“.

Prema njegovim rečima, Lucenko se potom našao pod jakim pritiskom i počeo da vrda.

Amerikanolog Dmitrij Drobnjicki prognozira:

“Nakon što se situacija sa koronavirusom smiri, Tramp će svima spočitati njihovu prošlost. Možda će to, doduše, učiniti i njegove pristalice. Za Trampa bi bilo pogrešno da pređe preko Bajdenove očevidne korupcije. Da, dobar deo američke štampe će ustati protiv njega – kao što je to bio slučaj sa Hilari Klinton, ali se ona na to neće obazirati jer su se mediji SAD pretvorili u propagandne mašine dveju strane“.

Drobnjicki smatra da Ukrajinagejt za Bajdena može postati problem kakav je za Hilari 2016-te bilo ubistvo američkog ambasadora (u vreme kada je ona bila drćžavni sekretar) u Bengaziju…

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad2 says:

    zato korona i zato ne sme da bude izbora u USA na jesen, deep state zna da ako ovo počne da se otpetljava niko nije siguran.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *