„ВЕЛИКА АЛБАНИЈА? ЕУ је била врло јасна!“

„VELIKA ALBANIJA? EU je bila vrlo jasna!“

20 februara 2021

Porptparol EU Peter Stano ponovio je da EU očekuje da će se nove vlasti u Prištini „konstruktivno angažovati“ na nastavku dijaloga sa Beogradom uz pomoć EU.

On nije želeo da komentariše ideju o ujedinjenju tzv. Kosova i Albanije, prenosi prištinska Ekonomija onlajn.Stano je naglasio da EU očekuje da svi u regionu nastave da grade konstruktivne odnose i sarađuju, kao i da se fokusiraju na program reformi, kako bi napredovali u evropskim integracijama.

„Nemamo komentar. Generalno, politički lideri u regionu treba da daju primer u promovisanju klime uzajamnog poverenja, negujući dobrosusedske odnose i regionalnu saradnju, principe i vrednosti koje EU predstavlja“, dodao je on.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Stano je naglasio da EU o tome ima vrlo jasan stav.

„EU je bila vrlo jasna u zajedničkoj izjavi koju su u ponedeljak dali Borelj i komesar Varhelji, da se radujemo formiranju nove vlade, a između ostalog takođe očekujemo da će se nove vlasti u Prištini konstruktivno angažovati na nastavku dijaloga uz pomocH EU“, rekao je Stano.

Ideju o referendumu i ujedinjenju sa Albanijom pominjao je kandidat za premijera Aljbin Kurti, kao i kandidat za predsednika Ramuš Haradinaj koji je kampanju Alijanse za budućnost Kosova bazirao na toj zamisli, podseća Kosovo onlajn.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad 5 says:

    Ma napravili bi oni "veliku albaniju" :) ali im je jasno da to nije izvodljivo.Ja bih voleo da to urade, jer bi se tek onda ukopali , a ta komedija od države bi se tako debelo raspala,to ozbiljno PUKLO na balakanu:)Pa ni "mala" albnija nije u stanju da funkcioniše,ta "država" je u anarhiji od samog početka.Albanija NIKADA nije postal država , to je plemenski savez koji se ljulja levo desno bez prekida i uvek će tako biti jer oni NE POSTOJE , to je izmišljana nacij iz vatikana isto kao i hrvati:)Nema tog lepka koiji će njih da udruži jednostavno materjal je obična glina od ljudi , oni ne postoje bez svog cilja a to smo mi srbi,a taj cilj je sad NEDOSTIŽAN:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *