VELIKA ALBANIJA: Na zgradi opštine Priština vijori se albanska zastav

VELIKA ALBANIJA: Na zgradi opštine Priština vijori se albanska zastav

4 januara 2014

Kosovo_AlbanijaNovi gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti prvog dana na toj funkciji doneo je odluku o uklanjanju kosovske zastave iz opštine, i istakao zastavu države Albanije.

Pogrešno je počeo ostvarivanje svog mandata i ovlašćenja, piše danas dnevnik Tribuna.

List navodi, da je prva Ahmetijeva odluka, od kako je postao gradonačelnik, bilo naređenje da se ukloni zastava Kosova iz njegovog kabineta, ali i drugih prostorija u zdanju opštine. Umesto kosovske postavljene su zastave Albanije.

Ahmeti je na dan polaganja svoje zakletve u sali skupštine postavio albansku državnu zastavu, a istovremeno u kancelariji gradonačelnika je skinuo zastavu Kosova i na njeno mesto postavio takođe albansku zastavu.

Takav njegov postupak izazvao je lavinu kritika i ocene da je novi gradonečelnik, već prvog dana preuzimanja funkcije prekršio zakon.

Tačijevim Zakonom o upotrebi državnih simbola predviđeno je da se „državna zastava Kosova“ postavi u svim javnim institucijama, kao i u svim kancelarijama tih institucija.

U opštini Priština se događa suprotno, pošto na njoj nema simbola države Kosovo, konstatuje dnevnik Tribina.

Istovremeno Ahmeti je od Ministarstva lokalne samouprave zatražio zakonsko objašnjenje o načinu upotrebe državnih simbola.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *