ВЕЛИКА АНТИРУСКА КОАЛИЦИЈА СЕ ОСТРВИЛА НА МОСКВУ: Оптужују Русију за кршење британског територијалног интегритета

VELIKA ANTIRUSKA KOALICIJA SE OSTRVILA NA MOSKVU: Optužuju Rusiju za kršenje britanskog teritorijalnog integriteta

15 marta 2018

U zajedničkom saopštenju Velike Britanije, SAD, Francuske i Nemačke kaže se da je trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja bilo kršenje suvereniteta Britanije od strane Rusije, kao i prva ofanzivna upotreba hemijskog agensa od Drugog svetskog rata.

Incident u kome su Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija bili otrovani u Salisberiju 4. marta, uključuje „vojni nervni gas koji je razvila Rusija“, navodi se u saopštenju objavljenom u četvrtak. Četiri zemlje su saopštile da incident predstavlja „prvu ofanzivnu upotrebu nervnog agensa u Evropi od Drugog svetskog rata“.

U dokumentu u kojem je incident označen kao „napad na suverenitet Velike Britanije“, dodaje se da je došlo do kršenja Konvencije o hemijskom oružju i međunarodnog prava. Vašington, Pariz i Berlin podrzavaju tvrdnju Velike Britanije da je Moskva odgovorna za ono što nazivaju „napad“.

Rusija bi trebalo da obezbedi „kompletno i potpuno obelodanjivanje“ Novičoka – nervni  agens koji je navodno korišten za trovanje Skripalja – Organizaciji za zabranu hemijskog oružja, navodi se u saopštenju.

(Vostok)

KOMENTARI8 komentara

 1. Trifun says:

  Necete se izvuci monstrumi genocidni! Primicete 100 visa tona radioktivnosti nego mi za sve ono sto ste uradili nama i po svijetu. Nema nazad.

  • Zaharije qSerak says:

   Ne moze vise.Svi znaju šta se desilo u Ukraini i razlog obaranja aviona sa putnicima.Svi znaju da je 16 velikih kritičara Putinove Rusije pod raznim okolnostima ubijeno ili su “stradali” .Kada dozvolite da takve stvari prodju,a ne kažete iz nekih političkih razloga,onda gos.Putin pomisli da moze još.Prva velika greška jer uvrijedio je “zemlju”Britanske Kraljice.Mislio je da moze,E ne moze gos.Putin.Ovo je prva velika greska Putina koja je nepopravljiva i vjerovatno on to zna.Povratka nema,a price za malu djecu tipa “Trifun” ostaju price za malu djecu.Nema napada niti direktne konfrontacije sa velikim silama.Tu su jedna Srbija sa svojim pacijentima da uradi sa djelom Srba iz Bosne i Hercegovine ono sto se od njih očekuje.Naravno Rusija će se povuci kada vidi da ne moze vise-dalje.Nesto kao i Srbija u agresiji na Bosnu

   • Velika Metla says:

    Balijaneru,laješ i kevćeš na svaki prefiks SRB i RUS! Laj kerino,samo to i možeš! Bosna i Hercegovina su srbske teritorije,koje ste vi poturice izgubile u Balkanskim ratovima kad su se Srbi oslobodili takvih balijanera i turskog ropstva! Bosna i Hercegovina su srbske,upamti! Republika Srbska vam je kamen oko vašeg balijanerskog vrta! A vi smrdite do neba!

 2. vuk says:

  ova koalicija bas resila da dobije po tamburi

  • vuk says:

   Ustvri vise me podseca ova koalicija na one seoske dzukce koji laju al iz daleka

 3. Miki says:

  Bombardujte Rusiju, šta čekate? Pomoć i podršku Crnogoraca i Hrvata?

 4. Zoran says:

  a ko kaze da je gas Ruski, pa i jos da su ga Rusi iskoristili. Ameri su to dali siptarima da napreve problem

 5. Velika Metla says:

  Potopite ostrvo zla! Usrećiti ćete 95% ljudi planete! Ostrvo je zlo,najgore na svetu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *