ВЕЛИКА БРИТАНИЈА И ФРАНЦУСКА заједно шаљу војску у УКРАЈИНУ

VELIKA BRITANIJA I FRANCUSKA zajedno šalju vojsku u UKRAJINU

4 aprila 2024

Britanija, Francuska i zemlje Severne Evrope se već tajno pripremaju za slanje vojske u Ukrajinu, izjavio je konsultant Stejt departmenta Sjedinjenih Država Edvard Ljutvak u članku za portal „Unherd”.

„Britanci i Francuzi zajedno sa zemljama Severne Evrope se već tajno pripremaju da šalju vojsku, kako male elitne jedinice tako i pomoćno osoblje koje može da bude nešto dalje od prve linije fronta”, napisao je on.Prema mišljenju eksperta, NATO zemlje će uskoro morati da pošalju vojsku u Ukrajinu, jer Kijev nema dovoljan broj vojnika. U protivnom slučaju će Alijansa morati da prihvati „katastrofalan poraz”.

Prema mišljenju Ljutvaka, NATO vojnici ne moraju da učestvuju u sukobima, oni mogu da obučavaju regrute i da vrše remont opreme, omogućavajući tako svojim ukrajinskim kolegama da odu na zadatke.

„Čak i ako se diplomatija uspešno umeša, ruska vojna pomoć će se pobedonosno vratiti u Centralnu Evropu”, naveo je on.

Ekspert je objasnio da će, u tom slučaju, zemlje Zapadne Evrope morati da sprovode reforme u svojim oružanim snagama, uključujući vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u februaru da se EU dogovorila da formira „devetu koaliciju za duboke udare” – za snabdevanje Ukrajine raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu”. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, konsenzus još nije postignut, „ali se ništa ne može isključiti”.

Makronove reči oštro je kritikovao niz NATO partnera, uključujući Nemačku, kao i političke snage u samoj Francuskoj, prenosi Sputnjik.

(Politika / Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    A možda Rusija oformi raketne grupe u Pri-Dnestrovlju,i od tamo ispaljuje rakete duboko u teritorije USA-Engleske-Francuske-NATO-Zapada,ali govoreći da oni Rusi nemaju veze s tim,nego da je to stvar Pri-Dnjestrovlja?!?!I da onda budu spremni braniti i to Pri-Dnjestrovlje kao i USA-NATO-Zapad što je spreman braniti Ukrajinu!Jer i tako će USA-NATO-Ukrajina uskoro napasti to Pri-Dnjestrovlje,a onda će Rusi morati braniti Pri-Dnjestrovlje i vjerovatno onda tuda poći i dalje na Balkan,kroz zaboravljeni i zapostavljeni meki trbuh EU-NATO-a,ravno u srce EUrope!Zaobilaznim lijevim pasom,kako se to veli u nogometu!Ne bi me to iznenadilo.Ali EU-NATO bi bio neugodno iznenađen!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *