ВЕЛИКА БРИТАНИЈА: Излазимо из ЕУ 29. марта 2019. у 23 часа

VELIKA BRITANIJA: Izlazimo iz EU 29. marta 2019. u 23 časa

10 novembra 2017

Britanska vlada objavila je danas da će izlazak Velike Britanije iz Evropske unije biti obavljen 29. marta 2019. u 23 časa po lokalnom vremenu.

Ministar nadležan za „bregzit“ Dejvid Dejvis izjavio je da će te vremenske odrednice biti unete u amandman nacrta zakona o istupanju iz Unije, koji se trenutno sastavlja u parlamentu, javljaju britanski mediji.

„Taj amandman jasno ukazuje na to da će Velika Britanija napustiti Evropsku uniju u 23 sata 29. marta 2019“, piše u Dejvisovom saopštenju.

Neki poslanici su ranije izrazili zabrinutost time što datum „bregzita“ nije preciziran u zakonu.

„Poslušali smo javnost i parlament i uneli tu promenu da bismo izbegli konfuziju“, navodi se u saopštenju.

Federacija nemačkih industrija (BDI) smatra da Evropska unija i Velika Britanija neće uspeti da postignu sveobuhvatni sporazum o budućim ekonomskim odnosima do 29. marta 2019, što je rok za britanski izlazak iz EU, navodi Rojters.

Prema oceni najveće grupacije koja okuplja nemačke industrijalce, veoma je izvesno da će doći do takozvanog „tvrdog bregzita“.

„Dvema stranama će biti potrebno mnogo godina da kompletiraju sveobuhvatni sporazum o trgovini i investicijama“, kazao je za Rojters upravni direktor BDI Joahim Lang.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    A do tada će da dovode migrante i da u Evropi stvore "islamsku državu",za izazivanje nemira u onim državama koje im ne budu poslušne! Živi bili,pa videli! Potopiti "ostrvo"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *