ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ИЗНЕЛА СТАВ У ВЕЗИ СРБИЈЕ И КОСОВА: Долази у обзир само…

VELIKA BRITANIJA IZNELA STAV U VEZI SRBIJE I KOSOVA: Dolazi u obzir samo…

31 avgusta 2018

Velika Britanija saopštila je da je protiv promena granica na Balkanu i da bi Srbija i Kosovo trebalo da reše problem uzajamnim priznanjem.

Portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova rekao je juče da je „normalizacija odnosa Srbije i Kosova ključna za bezbednsot, stabilnost i napredak ove zemlje i šireg regiona“, preneo je portal Politiko.„Ova vlada veruje da bi to trebalo da bude osnova priznavanja nezavisnih suverenih država u okviru njihovih trenutnih granica“, rekao je portparol britanskog ministarstva spoljnih poslova.

Promeni granice između Srbije i Kosova izričito se ranije ovog meseca usprotivila nemačka kancelarka Angela Merkel, ali je ove nedelje istupila manje izričito po tom pitanju navodeći da podržava sve razgovore koji vode ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, ali da teritorijalni integritet ima bitnu težinu.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je prošle nedelje da SAD ne isključuju teritorijalne korekcije između Srbije i Kosova, posle čega je Evropska komisija saopštila da Beogradu i Prištini treba dati prostor da se dogovore o sadržaju sporazuma o normalizaciji odnosa.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Dolazi u obzir jedino da se to pogano ostrvo zla potopi,i eto manje 95% problema na svetu! Pirgavo zlo potopiti pod hitno..........,ODMAH,ovog trena! Zaslužili su ako je iko zaslužio!

 2. Pera says:

  Pa zna se da su englezi postali prvi i najverniji cionisticki robovi. Jevreji su im stvorili kolonije, mislim na komonvelt gde prva spada amerika. Oni su nasi najgori zlotvori posle cionista koji su ih odgojili. Vec 100 godina nam sisaju krv, a ceo Beograd je ispisan na engleskom jeziku. To nam je pre svega dokaz ciji smo mi robovi. Jedino sto me raduje u vezi njih je sto je nas vojvoda Tankosic izudarao njihovog fasistu cercila, goreg od hitlera i napoleona zajedno !

 3. Taipova Češma says:

  Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u svojoj rezoluciji broj 1244 JASNO i GLASNO kaže gde su granice suverene države Srbije- i sve dok je ta rezolucija na snazi,dok se nekom novom ne poništi - moraju je poštovati sve članice Ujedinjenih nacija. Amin

 4. milorad says:

  mislim da nas mišljenje britanske HUNTE ništa ne obavezuje i da ne treba obraćati pažnju na pretnje koje dolaze od otvorenih i osvedočenih neprijatelja naše države i nacije, oni su već rekli sve što su imali dalji razgovori su bespredmetni.Sem ako ne žele da podrže svoje mišljenje oružano eventualno, ali ne bih im to savetovao batina uvek ima dva kraja a mi još nismo ni pucali na njih, do sada su samo oni pucali po nama možda i uzvratimo ako još jednom probaju:)

 5. doktrina soka says:

  Te sotone samo treba ignorirati,a nase vlasti drzati za haja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *